Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12746
8.11.22 12:47

@inkakřivák Opět je slovo „nevhodné“ pouze pomůcka, legislativní zkratka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
8.11.22 14:27
@Hecate píše:
Přesně tak. Nepouštím se do ničeho, co vyžaduje speciální odbornost (elektřina, plyn, klimatizace) nebo výraznou fyzickou sílu. Ale IMHO většina provozních věcí na zahradě do této kategorie nespadá. Současně dělám to, co je potřeba, aniž bych se nimrala v tom, zda je to mužská nebo ženská práce.

Vim, ze se to neresi denne, ale je tady zmineno i zapojeni zasuvek… Instalace elektriny a plynu je podminena kvalifikovanym pracovnikem. To znamena clovekem s opravnenim. Takze ani vymenu zasuvky nemuze udelat zrucny chlap/zenska, ale je k tomu potreba elektrikar s platnou zkouskou. U plynu je to stejne - nelze si treba pripojit plynovy varic svepomocne. Musi to udelat plynar s platnou zkouskou a je to zmineno i v zarucnich podminkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14948
8.11.22 14:49
@inkakřivák píše:
@Hecate Ryze mužské? Jediná ryze mužská činnost, která mne napadá a kterou žena nezvládne, souvisí s rozmnožováním. A totéž opačné, jediné rýže ženské činnosti souvisí s dětmi. Kojení, porod a výroba dítěte. Jinak nic takového jako mužská a ženská práce není.

Záleží, jak to myslis, ze to žena nezvládne. Asi kazda by zvládla sfarat a parkrat tam krumpáčem rejpnout do zdi, ale která by to zvládla dělat 12 h v kuse dlouhé dny, měsíce, léta…? :lol: To samé ještě jsem neviděla jezdit ženu například s hovnocucem a o nějaké kominici jsem taky ještě neslyšela. Nebo aby dělala výkopy nebo třeba kopala hroby. Par žen je kamionacek nebo jerabnic, ale malicko, par jich je v “nebezpečných” profesích, které nejsou přímo fyzicky náročné. Ale těžká bremena a extra špinavé a Prašné práce dělají jen chlapi a proto to jsou práce mužské. Nechapu, co na tom porad někoho pohoršuje, ze se tomu tak říká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
8.11.22 14:55

Tak zrovna kominici jsem postřehla: https://www.idnes.cz/…542_styl_jup
a taky už máme první profesionální hasičku v přímém výkonu.

A našla jsem i ty hrobnice: http://www.pohrebiste.cz/…hrobnici.htm

@Semtex píše:
Záleží, jak to myslis, ze to žena nezvládne. Asi kazda by zvládla sfarat a parkrat tam krumpáčem rejpnout do zdi, ale která by to zvládla dělat 12 h v kuse dlouhé dny, měsíce, léta…? :lol: To samé ještě jsem neviděla jezdit ženu například s hovnocucem a o nějaké kominici jsem taky ještě neslyšela. Nebo aby dělala výkopy nebo třeba kopala hroby. Par žen je kamionacek nebo jerabnic, ale malicko, par jich je v “nebezpečných” profesích, které nejsou přímo fyzicky náročné. Ale těžká bremena a extra špinavé a Prašné práce dělají jen chlapi a proto to jsou práce mužské. Nechapu, co na tom porad někoho pohoršuje, ze se tomu tak říká :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
8.11.22 15:05
@Lenka_Hal píše:
Jak se naucim oblozit koupelnu. To chciiii! :)

Najdi si navod na youtube. Kamos si takhle rekonstruuje dum svepomoci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.11.22 15:11

@Semtex Muži mají většinou větší sílu než ženy takže takové práce jako kopání dělají oni :nevim: ano jsou prostě ženské práce a mužské…a to ne jen doma ale i jako zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
8.11.22 15:46
@emo.law píše:
Práci kolem domu a v něm děláme tak nějak napůl (i když manželka víc, to nebudu zastírat). Co se zahrady týče, tam třeba letos připravila záhonek rýčem, sází a pleje, ale větve řežu já, o rajčata se starám já (i občas pleju). Doma jsem v životě nemyl koupelny, jinak se podílím na všem, vařím z 90 % já a vytírám ze 70 %.

Mimochodem mám to z domova, s tátou jsme myli nádobí, on i pral atd., protože mamka pracovala vždy do pozdějších hodin.

A i díky tomu vím jakej strašnej vopruz to je (kor s dětma) a uvažuju o výpomoci :D

Tak super! Nejlepší chlap je ten, který si umí poradit. A najít výpomoc je taky způsob :palec:

• Citovat
  • Upravit
Birds
8.11.22 15:55
@Lenka_Hal píše:

Tak hlavně si pořiď laserovou vodováhu. Naprostá pecka. Profesionální obkladači bez ní nedají ani ránu. Postavíš do místnosti a promítne ti čáru jako rovinu kolem dokola celé místnosti. Není možný, abys to pak lepila křivě. No a samozřejmě kříže. viděla jsem i borce bez křížů a samozřejmě pak museli všechno odsekat. Bylo jim škoda dát stovku navíc, tak udělali celou koupelnu za 20 tisíc znova :zed:
Zásadní rada zní, nikdy nešetřit na správném nářadí, nikdy nešetřit na speciálních materiálech a nikdy nešetřit na systémových prvcích. Jde o investici peněz, ne o nákup banánů…

• Citovat
  • Upravit
81572
8.11.22 17:09

@Semtex mne to nepohorsuje. Ale přesto to nejsou mužské práce, tak jako vaření není ženská práce. Za války třeba tyto práce ženy dělaly. Když nejsou chlapi, tak musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.22 18:03
@Lenka_Hal píše:

To jsem říkala otci, když nám v prvním našem domě dělal dlažbu, že si to půjdu položit sama, jak to chci. Jsem byla nafraná, že chce dělat velké spáry a my chceme nejmenší možnou velikost. Chtěla jsem tehdy, ať navazují všechny místnosti na sebe. Protože nechceme nikde žádný práh, žádné rantle a všude stejnou podlahu. Ať si to naplánuje, aby mu dořez dlažby vycházel někde nenápadně ke zdi, kde bude třeba sedačka a ztratí se to. A on nám to furt chtěl dláždit nějak jinak, že to bude lepší. Tak se to dává. Jsem mu tehdá říkala, že se tu podlahu naučím sama dláždit, jak jsem byla vzteklá.

Příspěvek upraven 08.11.22 v 18:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26692
8.11.22 18:06
@Kelsey píše:
To jsem říkala otci, když nám v prvním našem domě dělal dlažbu, že si to půjdu položit sama, jak to chci. Jsem byla nafraná, že chce dělat velké spáry a my chceme nejmenší možnou velikost. Chtěla jsem tehdy, ať navazují všechny místnosti na sebe. Protože nechceme nikde žádný práh, žádné rantle a všude stejnou podlahu. Ať si to naplánuje, aby mu dořez dlažby vycházel někde nenápadně ke zdi, kde bude třeba sedačka a ztratí se to. A on nám to furt dláždit nějak jinak, že to bude lepší. Tak se to dává. Jsem mu tehdá říkala, že se tu podlahu naučím sama dláždit, jak jsem byla vzteklá.
:) jak ja ti rozumim. Asi kouknu na ten youtube  :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81572
8.11.22 18:06

@Kelsey nezapomeň na dilatační spáry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
8.11.22 19:18
@inkakřivák píše:
Jaké kecy? Vždyť to tak je.

Co tak je? Že když chlap onemocní, tak ženská nic nedělá a pláče v koutě dokud se neuzdraví? Jo, to jsou kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
8.11.22 19:24
@Annabela11 píše:
@Anna766 Tak u nás by mě muž ani uhlí tahat nenechal to vím určitě. Radeji by někoho na to zaplatil.

Však můj muž mě taky ne. Ten mě nenechá ani tahat zbytečně nákup.
Popisuju situaci z dětství, kdy uhlí přivezli dopoledne a hned jak jsme se vrátili ze školy, máma zavelela odvoz uhlí do sklepa ihned. Neçekalo se až se táta večer vrátí z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
8.11.22 19:30
@Lenka_Hal píše:

V době křížků, lepidel, nivelačních svorek a podobných blbostiček snadno :) z youtube okoukáš vychytávky, z návodů postupy a technologii, a pak už to jen zkusit :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky