Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11783
7.11.22 21:50
@pocker píše:
Ahoj holky, ty co bydlí v domě a mají zahradu, děláte chlapské práce jako je sekání, řezání, štípání dřeva, rytí rýčem na zahradě, kopání brambor.. atd?
Já to nedělám, protože je to pro mě těžší práce pro ženskou a chlap na mě kouká, proč si to jako neudělám sama? On taky nevaří, nežehlí, nevytírá a ani postel si neustele.. jaký máte na to názor? Měla by žena dělat chlapské práce a chlap ženské? Nebo máte role rozdělené?

Máme uhlí a bezúdržbovou zahradu, takže nic z toho nedělá ani můj muž. Nedělá mi problém přibít hřebík, vyměnit žárovku a smontovat nábytek, mu nedělá problém vyprat, vytřít podlahu a zalít kvítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
7.11.22 21:54

Dělám. A manžel zas vaří a uklízí :palec: Samozřejmě má větší sílu, já zas dělám lepší knedlíky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
7.11.22 21:54

@pocker My pracujeme společně. Chlap ryje a já mu tam házím hnůj např. Dřevo děláme oba, mě např. baví sekat třísky. Při úklidu, jeden vysaje, druhý vytře atd. Takže jedeme dle aktuální situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
7.11.22 21:55
@pocker píše:
Ahoj holky, ty co bydlí v domě a mají zahradu, děláte chlapské práce jako je sekání, řezání, štípání dřeva, rytí rýčem na zahradě, kopání brambor.. atd?
Já to nedělám, protože je to pro mě těžší práce pro ženskou a chlap na mě kouká, proč si to jako neudělám sama? On taky nevaří, nežehlí, nevytírá a ani postel si neustele.. jaký máte na to názor? Měla by žena dělat chlapské práce a chlap ženské? Nebo máte role rozdělené?

Ne ani omylem, nejsem udernice tohoto typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
7.11.22 21:56

Ahojky já jo. Moc ráda sekám trávu, štípu dříví, osekávám stromky, okopávám půdu atd. Manžel mě vždy od toho odhání že to udělá ale pro mě je to relax. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
7.11.22 21:57

„Ahoj holky, ty co bydlí v domě a mají zahradu, děláte chlapské práce jako je sekání, řezání, štípání dřeva, rytí rýčem na zahradě, kopání brambor.. atd?“

To nejsou chlapské práce, ale dětské práce. V mém rodném kraji (Praha) bylo normální na tyhle věci zaměstnávat děti. Stejně tak na práci v továrnách.

Muž je lovec nebo dobyvatel. Žena uklízí a děti sklízí brambory a pracují v továrně.

Takhle to má být rozděleno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8667
7.11.22 21:57

Nerozdělujeme doma práce na mužské/ženské. Děláme oba tak nějak vše. S manželem jsem betonovala, když bylo potřeba, montuju el. zásuvky, on klidně zase naplní sušičku. Vaříme oba, já tak asi nějak víc. Existuje opravdu jen malé procento prací, které by jedna nebo druhá strana nezvládla (jasně, neunesu třeba 50kg jako on, unesu jen 20kg).

Zastávám názor, že jak si kdo ustele, tak si lehne. Když kolem těch chlapů budeme poskakovat ve stylu, že se jim musí podstrojovat, tak se podle toho budou chovat. A naopak. Pokud je potřeba něco udělat v domácnosti, tak to udělám, o co jde? To mi fakt chce někdo namluvit, že nezládne pracovat s rýčem/lopatou na zahradě? Ale no tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.11.22 22:01

No, dělám….. Já to teda za mužský práce nepovažuju, prostě to patří k životu v domě.

• Citovat
  • Upravit
471
7.11.22 22:01

Mohla bych okopírovat svou odpověď z jiného vlákna. Jen podle toho, s čím se člověk narodí mezi nohama, se přece neurčuje, jestli mu půjde pečení dortů nebo nahazování omítky. Jak tu bylo řečeno, na zmíněných aktivitách nespatřuju nic, co by mělo být ženské nebo mužské. Prostě to dělá ten, komu to jde lépe, koho to více baví, kdo má zrovna čas. O víkendu jsme se ženou obkládaly krbovou stěnu kameny. Tedy hádám, že mužská práce. Žena řezala kameny a lepila je na zeď, já jsem uvařila. Jindy zase udělá dekorace a já třeba zatopím atd. Přece každý dle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152178
7.11.22 22:03

Bydlím v paneláku, ale máma měla zahradu a si vše kolem záhonů a polí s bramborami dělala sama, sekala trávu atd. Štípala dříví a i v dětství pamatuju párkrát úklid uhlí, které nemohlo počkat až dorazí táta večer z práce co kdyby zmoklo, nebo ho někdo pokradl žejo, tak jsme to do sklepa odtahali s mámou a bráchou. Ale to byla máma no, ženská musela všechno zvládnout.

Příspěvek upraven 07.11.22 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
7.11.22 22:04
@Anna766 píše:
Bydlím v paneláku, ale máma měla zahradu a si vše kolem záhonů a polí s bramborami dělala sama, sekala trávu atd. Štípala dříví a i v dětství pamatuju párkrát úklid uhlí, které nemohlo počkat až dorazí táta večer z pravé, co kdyby zmoklo, nebo ho někdo pokradl žejo, tak jsme to do sklepa odtahali s mámou a bráchou. Ale to byla máma no, ženská musela všechno zvládnout.

Krásná doba. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152178
7.11.22 22:06
@Pírko2 píše:
Krásná doba. :,(

To chápu že lemplům se stýská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
7.11.22 22:08
@Anna766 píše:
To chápu že lemplům se stýská.

Je to tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
7.11.22 22:09
@pocker píše:

Nerozdělují chlapské a ženské práce…rozdělování nesnáším a nejsem na to naučená…spíš naopak..
Jinak sekání, rytí, kopání brambor atd..co přímo souvisí se zahradnickou činnosti…se vykonává i na praxi na zahradnických školách, takže se tohle to nedělí na ženskou a chlapskou..
Ale jinak vše. Sekání trávy, rytí, štípaní dřeva, práce s motorovkou atd…

• Citovat
  • Upravit
2721
7.11.22 22:13

Často jsem nucená zvládnout všechno možné, ale neskutečně mě to nebaví. Já si chci číst, trajdat, sportovat, pít kafíčko, diskutovat nebo se naložit do sauny… (a jsem ochotná obstarat děti a domácnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí