Děláte chlapské práce?

1793
7.11.22 21:02

Děláte chlapské práce?

Ahoj holky, ty co bydlí v domě a mají zahradu, děláte chlapské práce jako je sekání, řezání, štípání dřeva, rytí rýčem na zahradě, kopání brambor.. atd?
Já to nedělám, protože je to pro mě těžší práce pro ženskou a chlap na mě kouká, proč si to jako neudělám sama? On taky nevaří, nežehlí, nevytírá a ani postel si neustele.. jaký máte na to názor? Měla by žena dělat chlapské práce a chlap ženské? Nebo máte role rozdělené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
7.11.22 21:07

Já tohle rozdělování nemám ráda. Samozřejmě si nějak vycházíme vstříc. Pokud je partner v práci a já jsem doma, je jasné, že uklidím a uvařím já. Pokud je to naopak, očekávám to samé od něj. Co se týče „chlapských“ prací, dělám, na co stačím. Jsem docela malá a hubená, navíc nemocná na srdce, takže všechno nezvládnu. Pokud tedy s něčím nemůžu pomoct a je to vyloženě na něm, dělám zase něco navíc já. Nikdy jsme se nehádali „proč jsi neuvařila“. Někdy se prostě necítím, tak přítel uvaří třikrát za sebou. Jindy zase naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37070
7.11.22 21:08

Jak co. Manžel je třeba totální kopyto na vaření, praní, žehlení a ani to po něm nechci. Ale zase další práci v domácnosti udělá když je potřeba. Já třeba zase zvládám vše co jsi vyjmenovala, ale teď to dělá spíš chlap. Ale s vrtačkou a ostatním nářadím se moc nekamaradim, takže to zase nechám na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.22 21:08

Dělám. Jsem zručnější, než chlap :D

• Citovat
  • Upravit
66859
7.11.22 21:09

Kopani brambor byla dycinky zenska prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80004
7.11.22 21:10
@pocker píše:
Ahoj holky, ty co bydlí v domě a mají zahradu, děláte chlapské práce jako je sekání, řezání, štípání dřeva, rytí rýčem na zahradě, kopání brambor.. atd?
Já to nedělám, protože je to pro mě těžší práce pro ženskou a chlap na mě kouká, proč si to jako neudělám sama? On taky nevaří, nežehlí, nevytírá a ani postel si neustele.. jaký máte na to názor? Měla by žena dělat chlapské práce a chlap ženské? Nebo máte role rozdělené?

tyhle práce nedělám, protože tyhle práce se u nás nevedou - na zahradě je tráva, která se seká traktorem - to umím, dřevem netopím, brambory nesadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.11.22 21:11

Nedělám sekání dříví ani práci s betonem, stavění zdi apod. Poseču to jo i okopám a zaliju zeleninu.
V krbu zatopim, když by bylo moc práce a potřeba to rychlé udelat, tak se přemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
7.11.22 21:13

Já chlapské práce nedělám a manžel to po mně ani nechce. Máme to rozdělené. Je mi fuk jak to mají ostatní, protože nám to vyhovuje a to je hlavní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80004
7.11.22 21:13
@matkabagristy píše:
Kopani brambor byla dycinky zenska prace

no co já pamatuji, když jsme měli brambory jako dítě a mladá, objednali jsme si traktor, který to vyryl a pak šla vybírat brambory celá rodina, od nejmenších dětí po dědoušky, kteří dokázali ještě chodit - každý měl pytel a ručně plnil bramborami, chlapi to pak dopaběrkovali rýčem a odnesli pytle na vlečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
7.11.22 21:15
@stinga píše:
no co já pamatuji, když jsme měli brambory jako dítě a mladá, objednali jsme si traktor, který to vyryl a pak šla vybírat brambory celá rodina, od nejmenších dětí po dědoušky, kteří dokázali ještě chodit - každý měl pytel a ručně plnil bramborami, chlapi to pak dopaběrkovali rýčem a odnesli pytle na vlečku

Jak já to nesnášela :lol: a dnes bych klidně šla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.11.22 21:16

Některé jo, mě to baví. Chlapské práce jsou super v tom, že nejčastěji se něco udělá a je to udělaný. Jsem schopna si doma sama udělat skoro vše, nedělám jenom práce, kde je potřeba hrubá síla. Na druhou stranu uklízí se pořád a za chvíli se musí zas, to už radši naštípám to dříví nebo zatopím :lol:. Ale taky chlap dělá doma ženské práce. Ale není to jedno? Každému vyhovuje něco jiného :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
10651
7.11.22 21:17
@pocker píše:

sekání dřeva nedělám, toho se bojím já i manžel :lol: dřevo si kupujeme už nařezané. Ale já skládám. Na zahradě klidně ryju rýčem a těch pár brambor vykopu. Fyzická práce mě baví a je to relax oproti mojí běžné práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
7.11.22 21:18
@pocker píše:

Dřevo neštipam, ryčem reju.
Můj chlap vaří, nevytira.
Ani jeden nekopame brambory, nezehlime a nesteleme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.11.22 21:19

@kavenka taky jsem to nesnášela a nesnášim dodnes. Brambory nevedem :lol:.

• Citovat
  • Upravit
407
7.11.22 21:20

U nás doma u rodičů (vesnice) to bylo vždy: ženská pracuje doma, chlap venku. Ale ve výsledku to bylo tak, že táta doma nehnul prstem, ani talíř si nebyl schopnej odnést, a máma pomáhala se vším i venku (dřevo, rýpání, obecně zahrada, sečení, cokoliv… ). Strašnej způsob rozdělení rolí a máma urvaná, manželství nefungující (samozřejmě vlivem xxx dalších věcí…).
My bydlíme s manželem v bytě, takže těžší práce celkem padly, ale řekla bych, že to máme zařízeno lépe: kdo má čas, chuť a sílu, ten dělá, co zrovna může. Takže když to nestíhám, nemá problém chopit se žehličky, umýt okna, uvařit. A sám. Až za chvíli přibude další obyvatel bytu, tak si myslím, že mě zvládne doma v domácích pracích v šestinedělí plně nahradit. V plánu do budoucna je domek se zahradou a co zvládnu fyzicky, budu dělat stejně tak, jako on dělá teď z těch „ženských prací“, průpravu nějakou mám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí