Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77759
9.11.22 12:27
@Annabela11 píše:
@Hecate No jo no…ale některé ženy tady jsou prostě velké udernice které tahají těžká břemena a ještě je to baví :roll: :lol:

A jsou na to hrdé! 8o :roll:
Já jsem hrdá, že žiju s mužem, po jehož boku si můžu dovolit tyhle věci neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11688
9.11.22 12:33
@sirikit píše:
Taky jsem na vesnici vyrostla a pořád na ní žiju. Umím naštípat dřevo, zatopit v kotli a zrovna tyhle dny maluji špajz a natírám police.
Nicméně pro velký úspěch znovu opakuju: nepíšu o mimořádné situaci typu nemocný manžel, to bych si samozřejmě poradila taky, i když bych se rozhodně nepoustěla svépomocí do celkové rekonstrukce.
Píšu o normálním stavu, kdy jsou v domácnosti přítomni funkční muž a žena.
PROČ bych teda krucinál měla štípat dřevo, klást dlažbu, betonovat a tahat kolečka cihel?
Když je stejně potřeba uvařit, vyprat uklidit, udělat s děckama úkoly, dat jim večeři a uložit?
Plus tisíc dalších věcí v domácnosti, které muž sice taky zvládne, ale přijde mi to plýtvání jeho potenciálem. Tak ať udělá to dřevo a přijde na večeři, ne? :nevim:

A proč by to žena naštípat nemohla? Třeba proto, že jí to baví? Není to stereotyp jako neustále žehlení, praní a vytírání…Dneska jsem vynesla na půdu všechna jízdní kola. Mohla jsem to nechat chlapovi, ale chci to hned, tak jdu a udělám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.11.22 12:33
@sirikit píše:
To si právě myslím taky.
Tak sakra, chlap - alespoň teda můj - má podstatně mohutnější konstituci, než žena, a fakt nevidím důvod, co si proboha dokazovat taháním cementu nebo plně naložených koleček. :roll:
Jak Inka pořád argumentuje válkou nebo nemocí muže - šmarjá, tak o tom snad tahle diskuse není, ne? :roll:
Jasně, že když žena musí, dokáže neuvěřitelné věci.
Ale ve jménu čeho, proboha, bych měla tahat cihly, pane Lorenc, nebo pytle brambor do sklepa?
Podle mě je právě tahle dělba práce jedním z důvodů, proč spolu páry muž + žena vůbec bydlí. Jinak by snad stačilo pár setkání za účelem oplodnění a superžena si snadno udělá všechno samaa ještě se nemusí starat o chlapa.

To zní hrozně takto napsané :) Nechtěl bych, aby někdy měla ženská vedle mě pocit, že se o mě musí starat, jinak umřu hlady a na špínu :) Zrovna jsem nacpal pračku - 10 minut. Až to dopere, pověsím to na sušák. V tomto počasí ještě na zahradu, ať se to pěkně vyfouká - dalších 10 minut. Jídlo si uvařím něco rychlého během půl hodinky, max hodinu. Nenapadá mě, co nenahraditelného by pro mě musela dělat žena. O vše kolem baráku a domácnosti se také zvládnu postarat sám - pořád mě nenapadá, v čem by se o mě žena musela „starat“ :) V podstatě pokud se přítelkyně zapojí, je to pro mě příjemné ušetření času, ale není to rozhodně nutnost. Spíš tím vyšetříme čas, který můžeme věnovat koníčkům, zábavě a nebo si vyrazit na výlet. Myslím, že my chlapi to máme v tomto jednodužší - ty „ženské“ práce zvládneme levou zadní, když chceme. Samotná ženská na baráku to má z mého pohledu těžší. A single ladyes s kabelkou pověšenou v zalomeném lokti holt musí bydlet v bytech ve městě, nebo platit řemeslníky, pokud se nechtějí při práci umazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
9.11.22 12:34
@sirikit píše:
Taky jsem na vesnici vyrostla a pořád na ní žiju. Umím naštípat dřevo, zatopit v kotli a zrovna tyhle dny maluji špajz a natírám police.
Nicméně pro velký úspěch znovu opakuju: nepíšu o mimořádné situaci typu nemocný manžel, to bych si samozřejmě poradila taky, i když bych se rozhodně nepoustěla svépomocí do celkové rekonstrukce.
Píšu o normálním stavu, kdy jsou v domácnosti přítomni funkční muž a žena.
PROČ bych teda krucinál měla štípat dřevo, klást dlažbu, betonovat a tahat kolečka cihel?
Když je stejně potřeba uvařit, vyprat uklidit, udělat s děckama úkoly, dat jim večeři a uložit?
Plus tisíc dalších věcí v domácnosti, které muž sice taky zvládne, ale přijde mi to plýtvání jeho potenciálem. Tak ať udělá to dřevo a přijde na večeři, ne? :nevim:

No ale to jdeš proti místnímu chóru vysmívajícímu se chlapům, jak prý se o sebe „nedokážou“ postarat a hlavně (!) prý neumí uvařit :pankac:

• Citovat
  • Upravit
14313
9.11.22 12:36

@sirikit No jak tak koukám tak na to hrdé opravdu jsou :? já takové věci tedy taky nemusím řešit 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
9.11.22 12:37
@Annabela11 píše:
@Hecate No jo no…ale některé ženy tady jsou prostě velké udernice které tahají těžká břemena a ještě je to baví :roll: :lol:

Hele, jak sis všimla, i já nejsem žádný obhájce „mužských“ x „ženských“ prací, pokud jsem tento pojem použila, tak spíš pro zjednodušení. Prostě dělám, co je potřeba, často mi nic jiného ani nezbývá. Jsou práce, které mi žádný problém nečiní (např. sekání zahrady, i to zmíněné rytí mi nepřipadá zase až tak náročné, tam jde spíš o to si to dobře naplánovat podle počasí, a jít na to postupně, zvládám i některé řemeslné práce typu vymaluju, vytapetuju, brousila jsem už i podlahu :-), neřeším vynesení balíku PET lahví od auta do bytu… Ale jsou věci, do kterých se nehrnu, a patří tam právě ty, při nichž se tahají opravdu těžké věci (typicky ty pytle s cementem nad 25 kg, atd.). Když to jde, poprosím někoho, aby mi pomohl (když nemůže přítel, tak třeba syna, který je na svůj věk docela silný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77759
9.11.22 12:42
@Bytsamsebou píše:
A proč by to žena naštípat nemohla? Třeba proto, že jí to baví? Není to stereotyp jako neustále žehlení, praní a vytírání…Dneska jsem vynesla na půdu všechna jízdní kola. Mohla jsem to nechat chlapovi, ale chci to hned, tak jdu a udělám to.

Dobrý. A co bude dělat chlap?
Upeče Ti za odměnu muffinky?

Příspěvek upraven 09.11.22 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
9.11.22 12:47
@sirikit píše:
Uteče Tiza odměnu muffinky?

Uteče ti, trefeno přesně :mrgreen: :potlesk: :dance:

• Citovat
  • Upravit
77759
9.11.22 12:49
@Kutil Tom píše:
No ale to jdeš proti místnímu chóru vysmívajícímu se chlapům, jak prý se o sebe „nedokážou“ postarat a hlavně (!) prý neumí uvařit :pankac:

Ale dokážou, a skvěle.
Můj vaří výborně, plno let byl bez ženský s děckama ve střidavce a zvládl faajn.
Ale má k dispozici jen 24/7 jako každej, takže když se bude věnovat tomu vaření kulajdy, povlíkání ložního prádla a onípávání muškátů v zimní zahradě, nezbude mu čas na tahání briket nahoru ke krbu.
Jasně, klidně si je tam dokážu donést sama, jen teda půjdu několikrát.
Ale furt nechápu, proč bych to dělala… :nevim:
A největší hrdinství je dělat úplně všecko a chlap mi bude zdobit sedačku, nebo jak to místní údernice myslí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.11.22 12:49
@Bytsamsebou píše:
A proč by to žena naštípat nemohla? Třeba proto, že jí to baví? Není to stereotyp jako neustále žehlení, praní a vytírání…Dneska jsem vynesla na půdu všechna jízdní kola. Mohla jsem to nechat chlapovi, ale chci to hned, tak jdu a udělám to.

Az ti na stary kolena nebude stacit pamperska, tak si na ty kola vzpomen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 12:50

@Hecate No jistě…jde tady o tahání těžkých věci :nevim: ne sekání dřeva tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 12:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.11.22 12:52
@sirikit píše:
Upeče Ti za odměnu muffinky?Příspěvek upraven 09.11.22 v 12:51

Bude se citit uplne nepotrebny, tak utece za nejakou, ktera toho tolik nezvladne a bude ho prosit o pomoc 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 12:52

@sirikit No protože neexistuje ženská nebo mužská práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11688
9.11.22 12:55
@sirikit píše:
Upeče Ti za odměnu muffinky?Příspěvek upraven 09.11.22 v 12:51

Udělá s dětmi úkoly a postará se o ně, protože mám noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí