Děláte chlapské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77877
9.11.22 12:57
@Kutil Tom píše:
Uteče ti, trefeno přesně :mrgreen: :potlesk: :dance:

Opraveno. :pankac:
Mně se právě líbí, jak jeden druhýmu zjednodušujeme život. On mě chválí za exhibice v kuchyni a já ho obdivuju, jak zryl zahradu a vykopal brambory. :srdce:
Někdo to má zjevně jinak, ale já si nemyslím, že zarputilé vyzdvihování vlastní nezávislosti (=ona mě vlastně k ničemu nepotřebuje.. :roll: ) by fungovalo jako stmelovač vztahu :think:
Mně se teda životem s mým mužem výrazně zvedla kvalita toho života, a neváhám to chlapovi čas od času zopakovat.
Jasně, přežila bych i bez něj.
Ale s ním je to nesrovnatelně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
@Lucie_Sx píše:
Bude se citit uplne nepotrebny, tak utece za nejakou, ktera toho tolik nezvladne a bude ho prosit o pomoc 8).

Osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
@sirikit píše:
Ale dokážou, a skvěle.
Můj vaří výborně, plno let byl bez ženský s děckama ve střidavce a zvládl faajn.
Ale má k dispozici jen 24/7 jako každej, takže když se bude věnovat tomu vaření kulajdy, povlíkání ložního prádla a onípávání muškátů v zimní zahradě, nezbude mu čas na tahání briket nahoru ke krbu.
Jasně, klidně si je tam dokážu donést sama, jen teda půjdu několikrát.
Ale furt nechápu, proč bych to dělala… :nevim:
A největší hrdinství je dělat úplně všecko a chlap mi bude zdobit sedačku, nebo jak to místní údernice myslí? :think:

Ony ty „údernice“ spíš nemyslí, když tak vidím jejich projev :jazyk:
Ano, přesně o tom to je. Jasně že bych taky uměl uvařit. Jenže mi pak jaksi nezbyde čas na ty věci s podstatně větší přidanou hodnotou. Vařením sobotního oběda ušetřím proti hospodě možná pár stovek, opravou auta trvající stejně dlouho ušetřím proti servisu pár tisíc. Například…

• Citovat
  • Upravit
22076
9.11.22 12:58

@sirikit

S tebou bych se shodnul. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
9.11.22 12:59
@sirikit píše:
Opraveno. :pankac:
Mně se právě líbí, jak jeden druhýmu zjednodušujeme život. On mě chválí za exhibice v kuchyni a já ho obdivuju, jak zryl zahradu a vykopal brambory. :srdce:
Někdo to má zjevně jinak, ale já si nemyslím, že zarputilé vyzdvihování vlastní nezávislosti (=ona mě vlastně k ničemu nepotřebuje.. :roll: ) by fungovalo jako stmelovač vztahu :think:
Mně se teda životem s mým mužem výrazně zvedla kvalita toho života, a neváhám to chlapovi čas od času zopakovat.
Jasně, přežila bych i bez něj.
Ale s ním je to nesrovnatelně lepší.

Tak to každopádně. Nedovedu si bez chlapa představit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
9.11.22 13:01

A otázka byla: Děláte chlapské práce? Odpověď: ano. Stejně jako můj muž dělá ženské práce (uklízení, praní, vaření, umývání nádobí,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
@Lucie_Sx píše:
Az ti na stary kolena nebude stacit pamperska, tak si na ty kola vzpomen.

Nejsem lékař, tak to nemuhu tvrdit jistě, ale pohybuje se kolem mě dost holek, co celý život tvrdě sportují a dělají „chlapské práce“. Mimochodem znám i tu jedinou kominici v republice, ale to je ještě mladá holka :) A naopak z toho mám pocit, že tyto holky inkontinence a další problémy, co často ženám přináší věk, mají v mnohem menší míře, než kdyby jen ležely na gauči a mely veškeré svalstvo uvolněné a atrofované.

Edit: nějak se mi do vět rozuteklo víc čárek, než bylo třeba :)

Příspěvek upraven 09.11.22 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77877
@Lucie_Sx píše:
Bude se citit uplne nepotrebny, tak utece za nejakou, ktera toho tolik nezvladne a bude ho prosit o pomoc 8).

Právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77877
9.11.22 13:02
@KalamityJohn píše:
@sirikitS tebou bych se shodnul. :palec:
:*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77877
9.11.22 13:03
@Bytsamsebou píše:
A otázka byla: Děláte chlapské práce? Odpověď: ano. Stejně jako můj muž dělá ženské práce (uklízení, praní, vaření, umývání nádobí,…).

Tak dobře.
Odpověď na tutéž otázku: Ne, pokud to není nezbytně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.11.22 13:06

@rmot Děláš na toto téma průzkum? :mrgreen: Prostě tahání těžkých věci způsobuje ochabování pánevního dna to ti řekne každý lékař :nevim: Proto mají být ženy rozumné a nechat to na chlapech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
9.11.22 13:11
@sirikit píše:
Tak dobře.
Odpověď na tutéž otázku: Ne, pokud to není nezbytně nutné.

U mě je to tak, že jdu a udělám to, když to chci hned, chci někomu pomoct, baví mě to, nebo mám čas,… Neštítím se toho, sílu mám, ráda se učím novým věcem, ráda zkouším nové věci.
Ale zase na druhou stranu znám rodiny, kde kmitá jen muž, děla chlapské práce kolem baráku a zároveň ženské práce v domácnosti, poněvadž manželka se přece stará o děti a na nic jiného nemá čas. Či je prostě jen tak zhnilá, má tisíc výmluv a nedokáže ani večer zavřít slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.11.22 13:14
@Bytsamsebou píše:
Osobní zkušenost?

Proc by mela?
Takhle to proste casto chodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32567

Nedělám chlapské práce…nikdy… ;) mně vyhovuje tradiční rozdělení…já ženské on mužské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
@Annabela11 píše:
@rmot Děláš na toto téma průzkum? :mrgreen: Prostě tahání těžkých věci způsobuje ochabování pánevního dna to ti řekne každý lékař :nevim: Proto mají být ženy rozumné a nechat to na chlapech.

A co když ta žena třeba váží více jak její muž, je statnější, silnější… Má ho nechat tahat, byť to zvládne lépe a neodrovná jí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí