Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@mahdalka děkuji, a to jsem fakt špatná pisatelka. Když to po sobě čtu, tak hodně věcí vyznívá jinak, hůř. Spoustu věcí jsem nenapsala.
Já chápu, že je z toho zakladatelka nadšená. Můj sen to je taky, delfíny miluju, takže pohladit si ho nebo s ním plavat, to by pro mě byl opravdu splněný sen.Ale ne za takovouhle cenu(nemyslím finanční).Když vím, co tomu předchází a že bych mu tím vlastně ublížila ![]()
@Cherilin ted to čtu. Teda to je hruza
.Jestli někdo má opravdu delfíny rád tak tam nepujde. podepíšu
@radulkap píšeš že je to jak pes.Pak píšeš že svého psa bys ani netrápila tim bejt chvilku bez tebe nebo snad delšim pobytem tam kde se mu nelíbí a delfínum tedy tohle uděláš?
@Kamča.dalmatinka píše:
@Cherilin ted to čtu. Teda to je hruza.Jestli někdo má opravdu delfíny rád tak tam nepujde. podepíšu
děkuju, přesně tak jsem to celé myslela. Já se ještě tak před rokem nad delfináriama taky nepozastavovala a plánovala, že se tam podívám. Naštěstí jsem se o to začla zajímat více a otevřely se mi oči. Nejvíc mě mrzí ta neochota lidí se na ty hrůzy podívat. Dala jsem sem odkazy a jediná ty jsi to pochopila.90 procent lidí nad tím radši zavře oči, než aby třeba jen změnili názor.
Jeste jsem to nedocelta a uz musim psat
delfin neni nejchytrejsi zvire na svete, to je simpanz. Delfin, pes, prase, dvoulete dite - je to zhruba stejny. I kdyz tezko se to meri. Delfini pry maji hodne rozvinute socialni interakce. Chytri jsou i papousti, sepie a chobotnice.
Mela jsem za to, ze nedomestikovatelna zvirata prinejmensim u nas v cirkuse vystupovat nesmi, zmenilo se neco, ma tento cirkus vyjimku?
Tyrat zvirata by se jiste nemelo, ale zamerme se na to, jestli par v pohybu omezenych delfinu je vetsi zlocin nez miliony slepic v tesnych klecich s usekanymi zobaky - teda doufam, ze slepice jsou na tom uz tedka lepe. No jiste by se nasel jiny priklad, kde se demonstrativne neomezujeme v nakupovani masa. jestli mene inteligentni zvirata mene trpi? Ostatne myslim ze zbozi z ciny, kde makaji ve fabrikach deti, by nam moralistum asi melo byt uplne cizi, ze? ja bych asi musela vyhazet pulku domacnosti ![]()
zakladatelkia si muze diskutovat, kde chce. jeji nazory tady mohou prinest svezi vitr do stojatych vod. ostatne ja jsem si kolikrat rikala., jestli se nemam registrovat na modni peklo ![]()
kdyby byl muj zivotni sen plavat s delfiny, nevahala bych. kdybych ale milovala delfiny a proto by byl muj zivotni sen jit s nimi plavat, asi bych toto nevolila. Ostatne bych i zapremyslela, jak moc to bavi toho delfina. Jestli to neni jako hladit ptaka.
zakladatelko, ekzemy se vetsinou u more lepsi, ale musi se tam stravit alespon tri tydny. tak bys neprispela k trapeni delfinu a sobe pomohla, deti nemas, nic te nebrzdi. Coze, ty ses nechala zabrzdit psama?! Hele tak to jeste odloz, vzdyt jsi jeste mlada na splneni zivotniho snu, co bys delala potom?
Jo otroci taky delaji praci, ktera je nebavila a nic z ni nemeli.
jinak, a to jsme se uz uplne posunuli - jakkoli postizeny ma moralni pravo mit deti minimalne z te podstaty, ze sam vi, do ceho je posila. Asi kazdy ekzemem tak silene netrpi, jako ty. I muj na 100% tela 100% casu osypany manzel si deti poridil, protoze i s ekzemem se mu na svete libi. Bylo by to na extra diskusi, zaloz ji. Prosimte ale hlavne si davej pozor na obraty a vyzbroj se trpelivosti, protože vidim, ze apriori tu zvedas vlnu nevole…
ty jo, tedka to ctu dal a mam pocit, ze emimino je parta jehovistek, co neprestanou, nez obrati kazdeho na svoji viru
tak jestli tuhle holku zlomite, ze na konci diskuse rekne „jo, tak si teda dite poridim“, tak se snad z toho rozbrecim ![]()
cO je na tom hodnotnejsiho mit deti, nez mit psy? Do deti nas baby zenou hormony a spolecensky uzus. nechte tu holku bejt.
kamčo kamoska mi preposilala, co ji petilety romsky adoptovany synovec psal pres ICQ. bylo to roztomile, posilal ji link na nejake stranky alik.cz. ale uznavam, ze to bezne njni.
Já to psala jako první
ale doufám, že se to v Praze neuskuteční, i když to těm delfínům nepomůže. Pochybuju, že se vrátí zpátky do moře, nebo spíše do nějaké stanice ![]()
@Pudloslava Já myslím, že se spíš většina holek tady pozastavila nad důvody proč ty děti nemít…pravda je, že nám do toho nic není, ale od toho je tu diskuze, aby se mohl každý vyjádřit, názory jsou různé
@alenka84 píše:
@Pudloslava Já myslím, že se spíš většina holek tady pozastavila nad důvody proč ty děti nemít…pravda je, že nám do toho nic není, ale od toho je tu diskuze, aby se mohl každý vyjádřit, názory jsou různé
to jsou jasný zástupný důvody, prostě cítí, že nechce děti a když z ní lidi páčí proč, tak se snaží něco vymyslet. No napiš ty důvody, proč chceš děti, aby v tom nebylo klišé
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat