Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě je jakoby pootevřený během ovulace, aby se do něj spermie dostaly ![]()
Mam dojem, ze cipek se otevira prave behem ovulace a pak se zase zavre. A take po prvnim porodu uz zustane pootevreny porad.
@petulatko píše:
Mam dojem, ze cipek se otevira prave behem ovulace a pak se zase zavre. A take po prvnim porodu uz zustane pootevreny porad.
Toho se právě bojím, vzhledem k nedobrému průběhu porodu, zda je vše OK. Na gyn jsem byla 2× a vše v pořádku. Nebude pak pootevřený čípek ohrožovat těhotenství? Nemá být během těhotenství zavřeny (pokud jde vše dobře)?
Možná hysterčím, omlouvám se ![]()
Myslim, ze to jsou zbytecne obavy, takhle zkoumat cipek - spousta holek ma komplikovany prvni porod a presto dalsi tehotenstvi udrzi, neznamena to automaticky, ze bude naveky otevreny anebo uzavreny… a jestli mate takovyhle pochybnosti, proc se nezeptat gynekologa? ![]()
@jita99
Protože jsem se chtěla nejprve ujisti, že to je či není prkotina
. Nikdy jsem si čípek nesledovala, takže nevím, zda to je normální. Proto se tady ptám, jak to s tím čípkem je. Jak jsem psala - na kontrolách bylo vše dobré
. Pokud se opravdu čípek při ovu otevírá, tak je to v pohodě. ![]()
Pokud bylo na kontrolách vše ok, tak nic nehroť. Čípek se fakt kolem ovulace pootevírá ![]()
@Anonymní píše:
Toho se právě bojím, vzhledem k nedobrému průběhu porodu, zda je vše OK. Na gyn jsem byla 2× a vše v pořádku. Nebude pak pootevřený čípek ohrožovat těhotenství? Nemá být během těhotenství zavřeny (pokud jde vše dobře)?Možná hysterčím, omlouvám se
Az otehotnis, tak se zaz zavre, neboj
Ja ho mam taky po porodu pootevreny porad, to je fakt normalni. Fyziologicky se tam myslim proste udela vic hlenove zatky a bude to zas drzet. Kdyby to tak nefungovalo, nemeli by zensky vic deti ![]()
@Tajenka píše:
Asi takhlehttp://www.rodina.cz/…pek/obr1.gif
Ty jsi hodná
, děkuju ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi .Chtěla bych se zeptat , jak je to s čípkem. Všude čtu jak kdy má vypadat , ale u mě je to asi jinak. Na začátku cyklu ( při MS) se mi čípek prodlouží a změkne. Po MS opět zkrátí a je tvrdy. Při ovu stále zkrácený tvrdý s bílkovým hlenem .Po ovu se Hlen zmeni na bílý krémový , ale čípek je stále do další MS zkrácený tvrdý s bílým krémovým hlenem.A i od MS do ovu je hlen bílý krémový …a pozice čípku se mění jen při MS tím že se prodlouží a změkne. Když jsem si o tom četla , tak má čípek při ovu zmeknout u mě je ale tvrdý a při ms měkký. Tak tomu nerozumím ani trochu
poradíte ? Je to normální ?
díky
Já ho nikdy moc nezkoumala, jen při MS při zavádění kalíšku, aby mi dobře seděl. Každá jsme jiná a já osobně bych si do jeskyňky zbytečně moc nesahala, abych nenarušovala přirozené prostředí.
Prosím Vás můžu se zeptat " Dnes jsem byla u Ginekoloda A řekl my že se nemůže dostat k děložnímu čípku je je zavřený nebo co " A je to Ind takže mu nejde vůbec rozumět
Vůbec nevím co teď