Deprese, agresivita po porodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka Tak s hovinkem jsi me pobavila![]()
Je to dost podobne nasi cacorce. Kazdy nekdy krici a vyprask jeste nedostala. Tak nevim jestli to je v norme nebo to nejak urci ten psycholog? Jestli uz ublizuju okoli? Nebo vy holky nikdy nekricite?
Nevim, co s tim nastvanim jinak
Jeee, mě asi maminky moc rady nemají, protože já jsem ten typ, že 2× vysvětlím, napomenu a pokud stále ne, holt se dostane na zadek. Syn takhle vychovaný byl a dneska není problém. Už ví, že jasně, sranda, ale ta má meze a hotovo. Je to v klidku kluk a žádné následky neoozoruju.Jen v dobrém. A ne, nebyl mlaceny řemenem, aby bylo vše uvedeno na pravou míru. Prostě přes dupu rukou a jednou teda dostal facana, to ale byl opravdu drzý a hodně přes čáru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lucylla1 Děkuji moc, zajdu nejdřív za tím praktikem
To není zač vůbec a držím palce. Vím, Jak je to náročné, naučit se ovládat pocity a samu sebe. Klidne se ozvi, když budeš chtít je třeba pokecat, nezachrání tě to, ale je to fajn, když se můžeš vykecat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucylla1 píše:
Jeee, mě asi maminky moc rady nemají, protože já jsem ten typ, že 2× vysvětlím, napomenu a pokud stále ne, holt se dostane na zadek. Syn takhle vychovaný byl a dneska není problém. Už ví, že jasně, sranda, ale ta má meze a hotovo. Je to v klidku kluk a žádné následky neoozoruju.Jen v dobrém. A ne, nebyl mlaceny řemenem, aby bylo vše uvedeno na pravou míru. Prostě přes dupu rukou a jednou teda dostal facana, to ale byl opravdu drzý a hodně přes čáru.
Tak není důležité, aby tě snad ostatní maminky měly rády, ne? Těm to může být jedno. Já se dost často setkala s tím, že jsem nastavila nějaká pravidla a pokud se poruší, dostanou upozornění, 2×. A pokud do třetice poruší, bude trest. Často kamarádky nechápaly, proč odcházíme dřív z návštěvy, hřiště…prostě následek byl oznámen a hotovo. Určitě jsem proti na dítě hned vyletět a začít řvát a dávat přes zadek, nejdřív musí přijít upozornění, než vyděšení. Musí vědět, že když to a to udělá, bude zle. To pak nemá žádný efekt. Dost kamarádek to dělá, že nabančí, dítě řve a oni mu do toho vysvětlují…to dítě neslyší, bolí ho to a tak řve…nevnímá nic kolem. Něco jiného je, když dítě vlítne před auto apod. To chce reakci poněkud efektivnější. Ale to se téměř u nás nestává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazimíra Olejovka píše:
Tak není důležité, aby tě snad ostatní maminky měly rády, ne? Těm to může být jedno. Já se dost často setkala s tím, že jsem nastavila nějaká pravidla a pokud se poruší, dostanou upozornění, 2×. A pokud do třetice poruší, bude trest. Často kamarádky nechápaly, proč odcházíme dřív z návštěvy, hřiště…prostě následek byl oznámen a hotovo. Určitě jsem proti na dítě hned vyletět a začít řvát a dávat přes zadek, nejdřív musí přijít upozornění, než vyděšení. Musí vědět, že když to a to udělá, bude zle. To pak nemá žádný efekt. Dost kamarádek to dělá, že nabančí, dítě řve a oni mu do toho vysvětlují…to dítě neslyší, bolí ho to a tak řve…nevnímá nic kolem. Něco jiného je, když dítě vlítne před auto apod. To chce reakci poněkud efektivnější. Ale to se téměř u nás nestává.
No, většinou jsem byla za tohle dost kritizována, že prostě fyzický trest je špatně a že to se dětem dělat nemá, že si takto nemám vynucovat autoritu atd. Já nevím, my jsme taky párkrát dostali přes zadek, když jsme se chovali hnusně nebo něco provedli. Ale nikdy jsem tím netrpěla. Věděla jsem, že takhle ne a příště jsem to neudělala. Taky neříkám mlátit děti na první dobrou, ale pokud to nejde v klidu a po dobrém..Prostě přehnu přes koleno a je to. A já říkala malému, že ví, za co to má, protože jsem to 2× dost zřetelně řekla. A chápal, protože jak píšeš, nedostal hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Deprese, agresivita, výkyvy nálad
Dobrý den, jsem 11 měsíců po porodu a chtěla bych vědět, zda má nebo měl stejné psychické problémy jako já a co mu pomohlo. V porodnici bylo vše v pořádku malá byla hodná moc neplakala. Přišli jsme domů a po 2 dnech to začalo. Malá trpěla na prdiky tak 3 měsíce doslova prořvala nepomáhalo nic. Já se změnila o 100% začala jsem mít hrozné výkyvy nálad, na partnera furt řvát a bohužel jsem i kolikrát řvala na dceru.
Taky jsem si i balila věci, že uteču od rodiny. Po 3 měsících se to uklidnilo, dcera začala spát celou noc a já byla v pořádku. Jenže od 8 měsíce se vše zase otočilo o 100%. Dcera se budí každou noc tak 5× až 8× a já jsem začala být úplně alergická na její pláč. Hlavně brečí když ji oblékám. Vždy když začne plakat, tečou mi nervy a změním se v magora. Byla bych schopná rozmlátit celý byt, řvu jak na ni tak na partnera, mám pocit, že jediné co by mi pomohlo tak se zbalit a jít prostě pryč. Když se uklidním hrozně brečím a trápí mě to jak se chovám. Trvá to už 3 měsíce a já sama ze sebou nedokážu vydržet, protože je to každý den. Dceru i partnera nadevše miluji tak nechápu proč se mi to děje. Myslím si, že jsem zralá na psychiatra ale kojím a tak se bojím že to bude k ničemu když nemůžu brát žádné léky. Budu ráda za každou radu či odpověď děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuska412021 já to mám dost podobné, ty stavy.. bohužel jsem skončila s AD a jsem objednaná u psychologa. Beru již skoro měsíc a stejně 1× za týden vybuchnu. Uvidíme jestli pomůže se vypovídat u psychologa.
Kaudopadnoi soucítím s vámi a snad vám něco pomůže.
Ze začátku jsem brala Artic root (rozchodnice) kapsle od Just. Trochu pomohly. Je možné i během kojeni, nemají vliv.
Určitě pomůže podpora rodiny, odpočinek, možná inten psycholog..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuska412021 určitě bych zašla pro řadu k odborníkovi. Já jsem 2 měsíce po porodu skončila na psychiatrii jen proto, že jsem si neřekla o pomoc. 10 měsíců na AD a mírné následky mám stále. Tak prosím, zkus alespoň psychologa, poradit se. Není to ostuda a vše, co popisuješ jsem zažívala. Až to vygradovalo do záchvatu, odmítání malé..Nic pěkného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucylla1 moc děkuji nic jiného mi nezbyde a zkusím to protože je to hrozné. Přeji hodně sil ať to zvládnete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuska412021 já myslím, že tě to kojení už vyčerpává, jsi celkově unavená a nevyspaná - popřemýšlej o ukončení kojení, děti na UM daleko lépe spí,
když budeš pokračovat tak, jak teď žijete, tak bych se bála, že tě partner opustí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Právě už jsem mu i říkala že se divím, že semnou ještě je. Ale odpověď zněla v dobrém i ve zlém. Já zkusím první toho psychologa a podle toho uvidím. Nechce se mi přestat kojit ale pokud to bude nutné tak samozrejmne přestanu. Děkuji za názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojení a konjaková káva
Dobrý den, vyhrála jsem konjakovou kávu a tak se chci zeptat zda ji někdo pil při kojení? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit