Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V 9 měsících je úplně normální, že je dítě fixované na matku.
Ale proč ne občas, pro změnu.
Mc Kaštánek, Krteček, Makovice ( dětská herna i aktivity pro rodiče s dětmi), kavárna s hernou Opica, herna ABC na nábřeží SPB, RC Martínek, děti si pohraji i v Gecku v Globusu nebo v Avionu.
Já souhlasím s tím, že ve veřejné hernicce chytnete akorát srajdu. Osobní zkušenost. Navíc tam bývají děti různého věku, tříleté, čtyřleté torpéda ti tam budou běhat jako tryskomyši kolem kojence.
Lepší jsou rodinná centra s nějakým programem malou skupinku stejně starých dětí. Zkus pohledat něco takového. Cvičení pro batolata atd.
@Tereza644 píše:
@kocourGarfield já už asi nemám ani chuť stále dokola opakovat proč to dělám a proč mi to doporučila i naše doktorka. Nám to za to stojí a vím že se to tím zlepší.
Pochybuju. Spíš se to mine účinkem. A natahate si domů nemoci.
V létě jsou super hřiště třeba u Ferony, u komunitního centra Všichni spolu, v Radvanicích Koupark..
Já myslela, že je to zase nějaká novinka. Herna, ve které na děti prší. ![]()
U devítiměsíčního mimina, jsou ostatní děti na úrovni jakékoliv jiné hračky, dobré tak na píchání do očí a tahání za vlasy.
Já byla v herně jedinkrát a celý čas jsem strávila hlídáním, ať dcera nikomu nic neboří, nebere, není hrubá na menší děti, nespolkne ztracený střevíc od bárbíny a odháněla jsem děti, na které tam rodiče kašlali a dělaly by jí přesně to, čemu jsem u svého děcka bránila.
Jiné prostředí se jí klidně líbit může, ale brát dítě cíleně do společnosti, plní to, o čem mluvíš až ve chvíli, kdy má samo už dost rozumu.
@Tereza644 píše:
Já vím že je to možná nepochopitelné, proč chci tak brzo vzít dceru do herny. Jde nám s doktorkou o to aby se nebála jít k ostatním, dcera je na mě nalepená od rána do večera. To by ani nebyl problém ale, dcera se začíná hodně vzpírat u každého, ať je to přítel, rodiče a nebo kamarádka. Vzteká se a není to takové obyvkle vztekani, válí se skoro na podlaze když nedosáhne svého. Já vím že děti v tomto věku mají separační úzkost a fixuji se na nejbližšího člena. Ale nemůžu si dojít ani na záchod aniž by předemnou řvala, vztekala se, zatinala pesticky a lezla po mě. Díky tomu že jsem jí hodně uklidňovala v náručí, mám brnění v obou rukách a nástup na karpální tunely v obou rukách. Takže opravdu nemůžu ji stále nosit, i když ji snažím vysvětlit že jsem tady hned vedle ní, tak je to pořád miminko malé a nerozumí co po ní chci. Proto mi doktorka doporučila aby jsme začli docházet do herny, aby se seznámila s ostatními dětmi, hrála si a nebyla přilepená na mě. Nevydrží totiž u nikoho z rodiny ani u přítele. Právě proto bych chtěla jednou týdně začít chodit. Seznámit ji s okolím atd.
Děkuji za rady a tipy. 😊 😊
Změnila bych doktorku. Tohle je hrozná blbost. Dítě v tomhle věku z hernicky nebude mít vůbec nic a jen si z tama přitáhnete nemoci.
@kocourGarfield nepotřebují uvažovat o změně, upozorňovala mě na to. A pokud vím rýma není smrtelná nemoc. Dcera nebyla od narození ani jednou nemocná a to přítel lehl už 3× za tu dobu s angínou a chřipkou. Dokonce jsem i já sama byla dost nemocná.
Takže pokud nikdo z Vás nemáte pro mě místo kde bych zašla s dcerou, nemusíte to dál komentovat.
Prosím Vás pro všechny které mají tu potřebu mi psát že je to blbost a malá mi chytne rýmu a další věci. Nebyla ani jednou od narození nemocná. A to byl nemocný přítel i já. Takže o to se fakt nebojím, pokud pro mě nemáte další nápady kde chodit. Tak to nadále nemusíte komentovat.
Já vím co je pro moje dítě nejlepší a rozhodně nebudu čekat do léta.
Hezký den
@Tereza644 zkus to co jsem psala. Pokud už leze, obchází, tak se určitě zabaví. Ale na ty nemoci a úrazy fakt pozor. Před lety jsme si z Krtečka přinesli HFMD. Ale to je riziko všude, kde jsou děti a hračky a uzavřené prostory. Uvidíš, jak se vám bude líbit, jestli to přinese kýžený účinek.
@Tereza644 netvrdím že rýma je smrtelná nemoc. Jen není o co stát u mimina co neumí smrkat. A asi úplně jen o rýmu nejde, existuje mnoho dalšího.
Přeji, ať si to co nejvíc užijete a má to výsledek, který si přeješ. ![]()
Jinak unavené, protivné, nemocné dítě z těch ruk budeš sundávat daleko hůř. A k tomu stačí i obyčejná " blbá" rýma.
Zkus Crabik ve Vřesině. Pořádají plavání a cvičení pro malé děti. Po/před kurzy je možné být v jejich herničce. Budou tam děti stejného věku a můžou si vyhrát.
@Lucie008 jenže ona tam chce, aby nemusela tahat dítě na rukách, to cvičení a hlavně plavání asi nebude ono.
@kocourGarfield píše:
@Lucie008 jenže ona tam chce, aby nemusela tahat dítě na rukách, to cvičení a hlavně plavání asi nebude ono.
Já to zmínila hlavně díky tomu času před a po. Děti si tam hrají a maminky si dají v klidu kafe. Přijde mi to lepší než hernička, kde nikdy neví na koho natrefí. Třeba si s nějakou padne do noty, můžou vyrážet ven častěji a už má dítě kamaráda, který bude zajímavější než maminka.
@Tereza644 doktorku která v únoru t. j. v době nemoci pošle 9 měs. dítě do herničky ( neříkám na nějaký klubik - kroužek- kde jsou stále stejné děti)bych asi uvažovala o změně