Děti a bojový sport

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5345
24.4.14 08:05
@anickadomnik píše:
@kubykula náš chodil od pěti let na judo

tak to abych už začala shánět nějaký kurz od září, v srpnu mu je 5 :-)
a spokojen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.14 08:17
@kubykula píše:
Můj 4,5 letý syn si taky furt hraje jak bojuje…je mohutnější, manžel nad bojovým sportem uvažuje. Tak nevím, kdy je ten správný čas to zkusit :nevim: :nevim:

zkuste to Judo - u nás brali do přípravky od 5ti let, děcka se naučily padat ( k nezaplacení), získali mrštnost, obratnost, od 6ti už pak i bojovali, soutěžili atd.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.4.14 08:19
@martina.se píše:
zkuste to Judo - u nás brali do přípravky od 5ti let, děcka se naučily padat ( k nezaplacení), získali mrštnost, obratnost, od 6ti už pak i bojovali, soutěžili atd.. :palec:

super, díky za info, judo by se mi taky líbilo :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.14 08:23
@kubykula píše:
super, díky za info, judo by se mi taky líbilo :palec: :palec:

jj, je to fajn. Kluk chodil 2 roky - než měl tisíc jiných zájmů - a bylo to moc fajn.. Hlavně se naučí bránit, padat atd.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.4.14 08:24
@martina.se píše:
jj, je to fajn. Kluk chodil 2 roky - než měl tisíc jiných zájmů - a bylo to moc fajn.. Hlavně se naučí bránit, padat atd.. :palec:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
24.4.14 09:11

Můj syn (9) chodil od 4 na judo, potom přestal a začal chodit na taekwondo. Trénink je náročný, dítě utahané, spokojené. Mistr je pro ně morální vzor, mají pravidla jak tedy pro boj, sport tak pro život. Učí je čestnosti atd. Jsem moc spokojená, je to totiž hodně o hlavě a přemýšlení a zodpovědnosti, ne jen jak někoho sejmout a to se mi líbí. S dětmi tam část tréninku diskutují právě o hodnotách, přístupu k životu. Je to fajn slyšet co jim mistr říkal a vidět, že to má nějaký smysl a jak si toho syn váží a uvažuje nad tím + tedy nemá potíže se šikanou ani ničím jiným, protože děti dobře vědí, že se umí „prát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.4.14 11:15

@kubykula no už nechodí, chodil tři roky, ale bylo to hodně šikovný jako jeden z mála pak ve škole třeba uměl kotrmelec a takový ty základní gymnastický věci který dneska většina dětí neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
10.5.17 17:43

Nová poradna ohledně sportování dětí

Dobrý den,

na eMiminu jsme nově otevřeli Poradnu sportování dětí. Neváhejte se zeptat na vše, co Vás k tomuto tématu zajímá.

Pěkné odpoledne :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.5.17 23:18

kickbox

Dali jsme čtyřleťáka na kickbox a nedopadlo to valně. Trenér byl v pohodě, ale bohužel jsme trefili na klub kde uż i do přípravky rodiče odkládali „problémové“ děti. Prostě dám tam smrada, ať se vybije a nemusím se o něj starat. Normální neproblemoví tam bývali dva, někdy tři z cca deseti. Nakonec to dopadlo tak, že po cca dvou mesicich jsme radši začali trréovat spolu doma a venku a kluka to děsě baví, má radost že tady nikdo nezlobí a pokroky jsou znát :) Neděláme nic světobornýho, jen takovej úvod do toho, proč si vůbec lidi ubližujou, proč a jak se bránit… hodně si povídáme, Aby věděl kdy se brání a kdy už útočí, jaký jsou cíle, zatím jedeme jen direkty a kladiva plus něco málo z krytů a kopů. Asi to není nejpopulárnější, ale vysvětlujeme, że bránit se MUSÍ, že si NESMÍ nechat ubližovat, že to prostě má poużít, když bude potřebovat.
Ve školce mají jednoho nevychovance tyrana co někdy docela drsně ubližuje ostatním dětem. Posledně škrábnul do oka jednoho chlapečka, jiného zase shodil z prolézačky cca 1,5m, prostě nevycválanec kterého učitelky sice usměrňujou, ale celá třída mu dělá „boxovací pytel“. Každou chvíli v šatně slyším od cizích dětí co jim zase provedl a musím říct, że kdyż jsem viděl, jak před ním náš 4,5roční ubránil mladšího brášku, tak jsem mnohem víc v klidu. Nevychovanec dostal jednu na bradu a naši kluci si spokojeně hráli dál. A tak to má být :potlesk:
Za mě mych se čistokrebného boxu nebál, vždyť v prvních letech stejně do sebe nějak zvlášť netlučou. Jen teda dejte pozor, abyste ho nepřihlásili do odkladiště hyperaktivních smradů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.6.17 09:44

Jsem ucitelka bojovych sportu. Obcas zaskakuju i u deti. Muj nazor je ten, ze zalezi na veku a i povaze ditete.

Pokud je dite velmi male ( do 7 let) anebo je hodne hyperaktivni, hodi se spise na zapas, judo, jiu jitsu apod. Jsu to sporty kde je kontakt ale ne udery… a treninky jsou volnejsi.

Pokud je dite klidnejsi, stydlive nebo kolem aspon 8 let, muze chodit treba na karate, kickbox nebo taekwondo. Jsou tam cetne udery a proto se dite musi soustredit… pokud toho neni schopne, je spousta dalsich sportu.

Box jako takovy taky vyzaduje vetsi fyzicku a udery jsou ve vetsine pripadu na hlavu, proto je vhodnejsi az v puberte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí