Děti a čtení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
14.6.24 17:21
@Anonym23458 píše: Více

Bezva pasivní agrese, díky. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
14.6.24 17:23

Moje četla plynule už v 1. třídě. I s intonací. Nic bys nepoznala.
Když jsi chtěla jen souhlasné názory, měla jsi dát vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.6.24 17:24

A on vám copak někdo jako učitelce vyčítá, že žáci doma nečtou? 8o
Ano jsou to tři minuty, ale dnešní hektický život se skládá z mnoha nesmyslných tříminutovek. Raději ten čas věnuji dítěti než tabulce. A jinak jsme vášnivý čtenáři a vedeme k tomu i dítě, ale prostě mě vadí ta tabulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
14.6.24 17:24

Ale domácí příprava a papír o domácí přípravě jsou dvě úplně rozdílné věci. Moje děti ve druhé třídě četly hodně a každý den, ale stejně bych to jako rodič vyplnila na konci měsíce anebo vůbec, protože bych zapomněla. Stejně jako povinný prázdninový deník, který jsme s dětmi smolili poslední den prázdnin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.6.24 17:26

Tohle by mi jako rodiči dost nevyhovovalo. Jsem ráda, že tohle po mém dítěti nikdo nechtěl a učitelka si našla čas a nechávala děti číst ve škole. A doma četli ti, co chtěli. Takže moje dítě četlo, ale vzhledem k tomu, že má dyslexii, tak bys to stejně v hodinách nepoznala.

• Citovat
  • Upravit
67564

Mozna by mely nektere pani ucitelky si uvedomit, ze deti maji odpoledne taky sve zajmy. Jeslti chces, aby deti cetly, tak at prectou za mesic treba 1 knihu o 100+ stranách a každý si ji přečte kdy chce a ne takovouhle pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
@Havlova píše: Více

Jj, obě děti v první třídě dostávaly pochvalu, jak hezky doma čtou ze slabikáře. Že ta domácí příprava je vidět. No, neotevřely ho ani jednou, ale stejně jsem podepisovala „přečtené“ stránky a myslela si svoje :mrgreen: a děcka si místo toho četla svoje normální knížky a ne mámu, která mele Emu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.6.24 17:27

Pro Zakladatelku

Ja pujdu proti proudu. Mam dceru ve 3 tride. Meli jsme obyc papir ( tvar cca obdelnik na vysku), zrejme tvoreny v excelu. 3 sloupecky / datum, strany, podpis/. Kazdy mesic dostavali deti novy. Ucitelka to namatkove kontrolovala. Zadala, aby bylo precteno alespon 2 stranky denne. Obcas se vynechalo, ale nam to pomohlo, jelikoz dcera nerada cte. Jsme bilingvni rodina, a preferuje anglictinu pred cestinou. Takze kdyz videla ze radky nejsou zaplneny, hnedka jsme cetly. Zaroven dala podminku, ze musi napsat ctenarsky denik. Ukol pro tretaky po cely skolni rok byl 2 knihy o min. 100 stranek. Ucitelka kontrolovala nahodne, nikoliv na konci mesice, aby se presvedcila, zda deti ctou. Pak si delala poznamku do svych papiru a tyto drobnosti se pocitaji pri konecnych znamkach na vysvedceni. Papirek byl vlozeny do skolni citanky ( tu nosila kazdy den domu) takze nehrozila ztrata. Tvuj papirek mi prijde neprehledny. Udel obyc tabulku v excelu a na A4 se ti jich vleze vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
14.6.24 17:28

Zachytila jsem od rodicu z jine tridy, ze deti mel proste A4 s radky, kde to psali do kazdeho radku, to se ti vejde o dost vic na stranu, pokud chces usetrit papir i cas…proste stahnes v excelu datum, co to da na stranku.
Nicmene, sama vidis, ze je dulezitejsi, co dite cte, nez jestli to rodice podepisou, tak je otazka, zda to fakt k necemu je :nevim:
Ale na to ses vlastne neptala no…a tvoji rodice jsou s tim ok, tak nevim, proc chces nazor ostatnich :nevim:
Ja bych to klidne podskrabla, ale ten pocet stranek nevim, jako matka ditete s SPU uz uplne vidim, jak bychom z toho akorat meli sileny stres.
Syn delal ctenarsky denik, ale i ucitelka rikala, ze si maji vybirat knizky podle svych schopnosti, ze nekdo uz v te druhe tride precte treba neco velkeho rozsahu a nekdo se vytrapi s tenkou knizkou :nevim:

Příspěvek upraven 14.06.24 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519

Mě by to vadilo hodně, odmítala bych to podepisovat a mému přezodpovědnému dítku by zas vadil můj přístup, výsledkem by asi bylo, že by se moji parafu, na můj pokyn, naučilo už v první třídě :mrgreen:

Mě tohle přijde pro ty děti strašně odrazující, dítko pravidelně doma nic číst nemuselo, jednou za čas dělali prezentaci knihy, co přečetli, to i ochotně spolupracovalo. Opravdu hodně a dobrovolně začalo číst až anglicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67564
@Jahru píše: Více

Jo prazdninovy denik, ten delame 1. zari :mrgreen:.
Pak jsem vzdy prekvapena dotazy…Kolik si nasel hub?, Kolik si nasbiral boruvek? apod a jelikoz leto travime jinak nez sberem plodin v lesich, tak tam pak maj deti same nuly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
14.6.24 17:30

no a jak si to jako pojistíš? To rodiči řekneš, že lhal a podepsal něco jiného? Jak mu to dokážeš? Tímto stylem lásku ke knížkám a čtený fakt nevybuduješ. Já brala děti od malička do knihovny a i ten co zatím neumí číst se těší až se to naučí a miluje prohlížení knížek, tím že bych je nutila toho fakt nedosáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
14.6.24 17:31
@zuzu224 píše: Více

Já si pamatuju, jak jsme odhadovali, jaké počasí bylo 2 měsíce zpátky :mrgreen: Jsem opravdu ráda, že tohle už je za námi. Puberťáky už naštěstí učitelé prázdninové deník psát nenutí. Asi se bojí, co by se dočetli 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
14.6.24 17:31
@zuzu224 píše: Více

Tak jsem rada, ze takovou kravinu nikdo po nas jeste nechtel, boruvky sice nekdy sbirame, ale fakt je nikdo nepocita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67564
14.6.24 17:33

@Anonym23458
Vidis leda kulovy. Promin.
Jedno dite se naucilo cist samo a plynule cetlo uz pri nastupu do skoly. Nikdy si povinne cteni necetlo. Az pak knihy do ctenaraku. Druhe dite naopak velke problemy se ctenim a i pres kazdodenni cteni to neni nic extra plynuleho.
Tohle bys teda jako ucitelka mela vedet…To jak to detem jde ve skole, hlavne na prvmnim stupni neodpovida tomu jak moc nebo malo se doma pripravuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí