Děti, které na prvním stupni měly dvojky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1396
29.4.26 12:27
@Jazmine píše: Více

Jiste, ze mohl. Tomu prece nikdo nebrani. Doucovani casto pomuze, ale z nekoho to jednickare holt neudela. A nema smysl na dite vyvijet prehnane velky tlak, ale radsi se jit podivat na svoje vysvedceni, tak to bylo mysleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.4.26 12:34
@Trojlístek píše: Více

Ano a ještě jednodušší je svést to na učitelky, kor když bys sama v jejich práci nevydržela ani den. Nejčastěji tyhle řeči maj lidi co očekávají, že výukový proces probíhá tak, že učitel dětem otevře lebku jak konzervu a vědomosti do ní nasype. A nedej bože aby jejich nejmilejší bobáneček musel někdy sám hnout prstem. :roll:
Neříkám, že neschopní učitelé neexistují, ale jako bývalá žákyně i jako rodič žáka vidím, že v 9 případech z 10 jsou největší problém rodiče a jejich přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 13:09

@Jazmine tak ono to taky není všechno, záleží i na oboru, já vystudovaná jsem, manžel dostudoval vysokou školu až po třicítce, u nich jim to vše bylo doma jedno…děti máme chytré, ale nechám to na nich, jestli budou chtít studovat…zatím jim vzdělání platíme zuš, angličtinu Helen Doron, závodní sport…

• Citovat
  • Upravit
15436
29.4.26 13:12
@Apollinarie píše: Více

Jak to můžeš vědět, že tolik rodičů má špatný přístup, ty jsi s nima doma? Kolik času dene maji rodiče věnovat škole svých dětí, aby nebyli problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
29.4.26 13:15

Ale ano, správný a kvalitní pedagog umí naučit a motivovat k učení vetsinu bez rozdílu inteligenčního kvocientu či SPU
Jsem čekala, kdy se tu zase prizenou učitelky si lízat rány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
29.4.26 13:17
@Anonymní píše: Více

Tak to bezesporu. Jedna věc je dítě motivovat z těch nejlepších důvodů, jiná do studia nutit když na to dítě nemá, nebo si do něj projektovat vlastní ambice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
29.4.26 13:29
@Menton píše: Více

Ano. Tohle se pak hezky kontrasně projevuje v momentě, kdy dítě změní školu a rázem i jeho výsledky. A ještě lépe je to vidět na průměrných výsledcích z daného předmětu celé třídy. To je pak neoddiskutovatelná vizitka učitele. Potkat takovou vyhořelou pančelku je vskutku nezapomenutelný zážitek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
29.4.26 14:13
@Gerbera001 píše: Více

Jako je ti jasné, že věnovat se dítěti a pomáhat s učením jsou dvě rozdílné věci? A jakpak má rodič pomáhat s učením, když sám přijde z práce v pět (pro rýpavé spíše lepší pracovní doba) a pak by se měl primárně věnovat, společné jídlo apod. Kolik času zbývá na to pomáhat dítěti s učením? Jako sorry, já chci jít s dětmi na procházku, chci si s nimi povídat, ne začít zkoušet z vlastivědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3644
29.4.26 14:21
@Gerbera001 píše: Více

Prosim tě nenapsala jsem ani čarku o přehnaném tlaku na dítě.
Reagovala jsem na hnusné tvrzení, jak je smutné a úsměvné, že rodič co tady udělá hrubku si dovoluje mít zájem na dobrých výsledcích svého dítěte.
Ty jsi tady začala vytahovat cosi o matkách se špatnými výsledky a jak pak nemohou od svých dětí čekat, že je budou mít lepší. Tak jsem tenhle tvůj blábol rozporovala. Chápeme?

Příspěvek upraven 29.04.26 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
29.4.26 14:21

Tak já jako žákyně, bývalá učitelka a matka dvou dětí ti můžu říct pravý opak. Největším problémem jsou konzervativní učitelky bez nadhledu a smyslu pro humor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.4.26 14:26

To neokecáš, pokud dítě po lekci s doucovatelem z matematiky nemá jediný problém, tak to není chyba dítěte.
Navíc by mela dcera problémy i jinde: fyzika, chemie, což nema.
Ty učitelky by byly z mé práce vyhozeny a to za komunikaci, aroganci, zlovůli a nadřazenost.
A takové to dobre vi, takze se bohužel mohou vyřadit na dětech, všude jinde by s nimi v soukromém sektoru vrazili dveře.
Ze školství je nikdo jen tak nedostane…
Můj životní sen byl jiný obor, bohužel zdraví nedovolilo, nicméně mít většinu takových kolegyň? Ne díky, pravděpodobně bych nezapadla.
Me většíma učitelek přijde jako “diagnóza” a tu jsem nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
29.4.26 14:26
@Kousavysvetr píše: Více

Tak to je na kazdem, jak to skloubi. Ja se ucim se synem na druhem stupni jen o vikendu, obvykle hodinu az dve, hlavne tedy cestinu (ma VD), zbytek tydne se uz neucime (max. ho na 15 minut prezkousim, kdyz maji hlasenou pisemku). A ma same jednicky, ale bez tehle podpory by je nemel.
Podle zpetne vazby od ucitelu mam pocit, ze vetsina rodicu se s detmi neuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
29.4.26 14:33

Přijde mi to úplně v klidu. Jednička sama o sobě do života neznamená vůbec nic. Hlavní je umět ty znalosti pak správně použít.

Já měla v první třídě velkou dvojku a vysoké školy jsem vystudovala dvě :nevim: :lol:

Podporovat v učení, chválit za snahu a zase tak moc to neprožívat ;) Každej v rámci svých možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.4.26 14:37
@Menton píše: Více

Představuješ si to jak Hurvínek válku. Kdyby to fungovalo jak popisuješ, nemohly by být ty obrovský problémy a debaty okolo inkluze. Navíc když rodič roky kašlal na výchovu a dítě má kvůli tomu téměř nulové sebeovládaní i sebedisciplínu, tak to ani sebelepší učitel za těch pár hodin týdně nespraví.
A ne, nejsem učitelka, kdybych byla, dávno sedím ve vězení, protože bych některý zvlášť povedený rozmazlený fakany hned na první hodině zfackovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
29.4.26 14:39
@Jazmine píše: Více

O tom, ze je smutne a usmevne, ze si rodic, ktery dela hrubky, dovoluje mit zajem na dobrych vysledcich, tu nikdo nepsal.
A proc by meli rodice s horsimi skolnimi vysledky cekat, ze budou mit jednickare? To je stejne, jako by dva hnedooci cekali, ze budou mit modrooke dite. Muze se to stat, ale pravdepodobnost je mensi, ale to neznamena, ze nemaji dite ve vzdelani podporovat a idealne mu pomoct nalezt obor, kde bude dobry. Spatne jsi me pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí