Děti na UM a noční spaní

43034
5.11.11 09:29

Děti na UM a noční spaní.

Ahoj. prosim napiste mi, jak spi vase deti na UM a v jakem veku jste je odstavili a jestli se to po odstaveni nejak zmenilo.

Uvod do situace: Fuchs (imunolog) mi vcera vicemene doporucil odstavit a prejit na Neocate - to je specialni mliko pro alergiky. Hlavne vzhledem k desive rodinne anamneze. Mam zatim bezmlecnou dietu, zdalo se, ze trochu zabira, tak jsem chtela jeste kojit, ale od vcerejska zase desny koliky - je mi toho ditete lito, kdyz by ho brisko bolet nemuselo. Ale pribira a mliko zda se zatim mam. Ma hnusnou hlenovou zelenou stolici ale bez krve a taky je bez ekzemu. Laktacni fanatici by rekli kojit a chcipnout u toho hladem s dietou a nervama. Me je rozumem jasne, ze by odstavit bylo asi lepsi, zvlaste kdyz je Fuchs ochotny nam ten Neocate psat, ale uz zase fungujou hormony a me se nechce. Potrebovala bych, aby mi to nekdo naridil. Premyslim, ze si hodim na papir pro a proti.
Takze pokud byste se tu shodly, ze nekojene deti bajecne spi celou noc, tak by to pro me bylo asi nezanedbatelne plus. Nas starsi ale po odstaveni celou noc rozhodne nespal, spis se budil jeste casteji, nakonec i po hodine - prikladam to tomu, ze jsem ho odstavila az ve 4,5 mesici a uz byl zvykly se v noci budit - treba by vcasne odstaveni tohodle mladsiho pomohlo zachoivat dobre navyky-tedka da v noci 5 hodin v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11202
5.11.11 09:34

Tak nevím jesti ti poradím ale já jsem kojila jen týden co jsem byla doma z porodnice,pak jsem neměla mléko tak jsme přešli na UM a malá do teď jí večer v 17:00-18:00 v postýlce pak usne a spí až do rána do 5:00-6:00 někdy se jí zadaří i do 7:00…takže u nás po UM spí celou noc a neproudí se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.11.11 09:42

Pudloslavo, já si pamatuju, jak jsi řešila kojení u prvního a pak jsi psala, že jsi si mohla klidně 2m trápení ušetřit a myslím, že tam bylo i nějaké prohlášení ve smyslu, že příště se s tím tak babrat nebudeš. :wink: Poklud to má dítku ulevit od kolik a ty se budeš moct zase normálně najíst, nemluvě o anamnéze, tak bych vůbec neřešila, zda jo nebo ne, MM je fajn jen dokad vyhovuje oboum zúčastněným stranám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.11.11 09:43

Tak náš malej se po UM budí po 3 hodinách, po MM mi vydrží spát i 4-5 :nevim: Střídám krmení, mám málo mléka, malej se nekojí už od 3t odstříkávám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 09:45

Stejně jako Kebinka, kojila jsem 14 dní, usíná kolem 18h vstává ráno kolem 5-6… Nepočítám výjimky kdy krmím kolem 1 v noci to je jen občas..
Když jsem odsávala do 6t tak se budil i dvakrát v noci hlady.
Ale dle mě se většinou budí děti na UM ze zvyku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
5.11.11 09:54

Ahoj, obě moje děti byly do 4 měsíce ve dne na mém mléku, v noci na UM. Poté už jen na UM. Do třetího ukončeného měsíce jedly i v noci přesně po třech hodinách, poté se prodloužila pauza po posledním večerním jídle na tak 5-6 hodin, dále po třech hodinách. Tak od šestého do devátého měsíce jedly už jen mezi 3-5 hodinnou ranní a pak ráno. Kluk v devíti měsících spal od 20:00-6:00 bez jídla, holka (nyní 13 měsícú), každou noc se vzbudí mezi 2 a 5 hodinou a neusne bez flašky. Nyní po měsíci na řídkém mlíku dáváme vodu, ale pak usíná neklidně a až do rána občas ze spaní fňukne. Tak od nás. Resut

• Citovat
  • Upravit
5206
5.11.11 09:58

Kojila jsem 14 dní…pak to šlo celé do háje a jsme na UM.
Ze začátku jsem krmila v 19-1-4-7.
Později už jenom 19-4-7.
A dneska spala od 19-6 :pankac: :pankac:
Vůbec bych nebyla proti kdyby jí to tak zůstalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
5.11.11 10:08

Dceru jsem nemohla kojit, kvůli chybě sester na Jipce, stresu a malému odhodlání jsem brzy přišla o mléko. Proto pijeme klasický sunar complex a co jsme si ji přivezli z nemocnice domů (v jejím prvním měsíci) prospinká celou noc bez problémů. zpočátku první týden měla jeden budíček na krmení kolem jedné druhé hodiny, po týdnu to vypustila a spali jsme často až do devíti rána. Ted už jsme akčnější, takže vstáváme o půl sedmé, ale pořád prospinkáme celou noc bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.11.11 10:21

Já myslím, že je to u každého dítěte jiné. Já jsem staršího kojila do 7 měsíců (kdy se sám odstavil), ale od 4.měsíce jsem ho přikrmovala Nutrilonem, protože byl děsnej žravec a moje tělo nezvládalo. Po tom UM mi v noci spal a budil se cca jen 1×.

Mladší to po ukončeném 4.měsíci začal dělat taky. Vypil jedno prso, druhý prso a ještě hulákal stylem: „Matko, to bylo málo, ještě chci nášup!“ Takže párkrát na noc UM taky dostal (90ml! po těch 2 vypitých prsách!) A efekt nula - za 3h byl vzhůru a že má hlad. :roll:

Ale chápu tě. Mně když se starší odstavil, tak mi to bylo taky líto. Přece jen je to taková hezká intimní chvilka s tím mimčem (když tě teda nikdo nebije autíčkem po hlavě). Na druhou stranu to byla velká úleva, že máme „odstavování“ za sebou, že nebudu mít závisláka do 3 let na prsu, že s ním může být i někdo jiný, že k němu k někdo jiný může vstát atd.

U vás bych však asi nejvíc vzala v úvahu to zdravotní hledisko. :think: Co když mu to UM hodně pomůže? Co to třeba jen zkusit? Nechat si to napsat, začít mu to dávat, cca 2-5 dní na zkoušku, zaráz u toho odstřikávát aby sis udržela laktaci a uvidí se. Když to bude OK, tak se kojení líp vzdáš. Když ne, tak se prostě ke kojení vrátíš a to UM se vypije později (však ono nezbyde, časem na něj dojde, ne?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.11.11 10:58

První kojený skoro 2 roky,druhý téměř vůbec,šílené koliky,a jen řvaní a řvaní i 20 h denně.Prso prostě nechtěl,tak jsem 2 m jen odstříkala,ručně,co dvě hodiny ve dne v noci,jedno odstřikávání mi trvalo skoro 40 m.Po dvou měsících byla ze mě troska,malý stejně pořád řval,zničila jsem si odstřikáváním prsa a odepsala šlachy na rukách.Přešli jsme,ikdyž s velkou nechutí, na um.Hned po první dávce UM malý přestal plakat,koliky zmizely a ten klid,to bylo blaho.Začal spát celou noc,takže od 2 m v noci nepije,takže žádné noční chystání um,vymývání láhví atd.Za mě,netrápit se.Starší ač kojený,věčně nemocný,alergik,astmatik,ekzematik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
5.11.11 11:29

Ahoj, tak já kojila 3 měsíce, musela jsem i přikrmovat ale. Asi bych se i rozkojila, ale já najednou dostala takový zdravotní potíže, na který by mi zabraly pouze léky neslučitelné s kojením. Takže jsem si mohla vybrat..buď já nemocná, nepohyblivá doslova nebo kojit a kojit..Jak píšeš, fanatici do kojení radily kojit, kojit, kojit…Jen mi to přineslo nervy, zhoršování zdravotního stavu. Po vysazení mi okamžitě malá začala spát celou noc. Jídlo cca v 20h večer, ráno cca kolem 7h ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
5.11.11 11:53
Gladys píše:
Pudloslavo, já si pamatuju, jak jsi řešila kojení u prvního a pak jsi psala, že jsi si mohla klidně 2m trápení ušetřit a myslím, že tam bylo i nějaké prohlášení ve smyslu, že příště se s tím tak babrat nebudeš. :wink: Poklud to má dítku ulevit od kolik a ty se budeš moct zase normálně najíst, nemluvě o anamnéze, tak bych vůbec neřešila, zda jo nebo ne, MM je fajn jen dokad vyhovuje oboum zúčastněným stranám

to si pamatujes velmi spravne - hormony mi zase dokonale vyplachly mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
5.11.11 11:57
Wiolla píše:U vás bych však asi nejvíc vzala v úvahu to zdravotní hledisko. :think: Co když mu to UM hodně pomůže? Co to třeba jen zkusit? Nechat si to napsat, začít mu to dávat, cca 2-5 dní na zkoušku, zaráz u toho odstřikávát aby sis udržela laktaci a uvidí se. Když to bude OK, tak se kojení líp vzdáš. Když ne, tak se prostě ke kojení vrátíš a to UM se vypije později (však ono nezbyde, časem na něj dojde, ne?).

ja laktaci neudrzim - kdyz jsem posledne odstavovala z plnyho kojeni, schvalne jsem zkousela, jak dlouho udrzim mliko -prvni den jsem odstrikala litr, druhy den pul a do tydne byl uplny konec. Blby prsa :-) Krom toho in ten efekt Neocate nebude hned, musi se zahojit podrazdeni strev, coz udajne muze trvat az 8 tydnu - no snad ne tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
5.11.11 11:59

Holky dik moc. Z vasich zkusenosti mi vyplyva odstavit co nejdriv. Driv odstavene v noci spaly lepe. Tak tedka se jen odhodlat. Chtelo by to fakt nejakou autoritu, protoze ja jsem faklt hormonama vyplachla ze soudnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.11.11 12:11
Pudloslava píše:
Holky dik moc. Z vasich zkusenosti mi vyplyva odstavit co nejdriv. Driv odstavene v noci spaly lepe. Tak tedka se jen odhodlat. Chtelo by to fakt nejakou autoritu, protoze ja jsem faklt hormonama vyplachla ze soudnosti.

Já si dávala za vinu,že nekojím snad další dva měsíce.Nemohla jsem se dokopat k tomu,abych to trápení-odstřikávání ukončila.Manža už to nevydržel a dostala jsem „kázání“.Řekl mi,at se ohlídnu zpět na poslední týdny.Místo toho,abych si uživala miminka-našeho posledního,se vše točila jenom kolem kojení.Měl pravdu,navíc už jsem opravdu neměla sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová