Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MV313 píše:
Budu mit deti 13m od sebe a jdo do Phil and teds!
@Ali-Ali
je hrozně hezký. Ale jak jsem koukala, tak si ho nebudu moci dovolit. A to jsem koukala i po bazárcích ![]()
Me se podaril second hand za 4t, chce to koukat a mit stesti!
@MV313 píše:
Me se podaril second hand za 4t, chce to koukat a mit stesti!
já koukám a koukám a zatím jsem nenašla nic pod 12 000. Tak snad budu mít také takové štěstí
@Damael No a co ten Donkey, který máš? Jaké má oproti tomu Easywalkeru výhody, že to stojí za ty prachy? Budu mít děti 13,5m od sebe, ještě jsem se po kočárech nedívala, ale sbírám veškeré info.
Sourozencký kočárkek rozhodně a pokud hledáte trojkolku, ze které sice mono kočárek udělat nejde, ale rozměrově je mu dost podobný, tak se mrkněte po Jané Powertwin. Já mám první dvě děti od sebe 18m (druhé je narozené v říjnu). A tu zimu bych bez sourozeneckého kočárku fakt nedala. Phil and Teds jsme také měli v úzkém výběru, ale nelíbilo se mi usazení staršího nad ležícím miminkem, takže jsme to nakonec vyřešili ojetým Janéčkem a max spokojenost.
@mc.ellinka píše:
Holky a nevítejak se jmenuje ten kočárek jak je pro sourozence, ale lze z něj udělat kočárek jen pro jedno? Snad to pochopíte nevim jak to napsat
Bugaboo Donkey
http://thestrollergirldotcom.files.wordpress.com/…o_donkey.jpg
@Elenloth píše:
@Damael No a co ten Donkey, který máš? Jaké má oproti tomu Easywalkeru výhody, že to stojí za ty prachy? Budu mít děti 13,5m od sebe, ještě jsem se po kočárech nedívala, ale sbírám veškeré info.
Oproti Easywalkeru se dají korby nezávisle na sobě různě měnit po a proti směru jízdy, jde srazit na jednokočár, má nástavec na usazení vajíčka od maxi cosi místo sedačky, když jdeš jenom na kratší nákup. To jsou asi ty zásadní věci.
U mě celkem rozhodla ta nezávislost korbiček na sobě, protože mimi jsem obě vozila celkem brzo ve sporťáku - takže samozřejmě v lehu, no a uvázat zase staršího do lehu, tak mě asi vyřve
No a taky je ten kočár hodně podobný mému Gracu, ve kterém jsem vozila kluka, takže to asi rozhodlo - že jsem si nemusela zvykat na jiné systémy skládání, polohování a tak..
@mc.ellinka ahoj, já budu mít od sebe chlapečky 13 měsíců a je fakt, že bez kočárku by jsem to nedala. Koukala jsem se po kde čem, ale nakonec vyhrál iCandy pear. Dá se z něj udělat jen kočárek pro jednoho a je to jeden z nejmenších a nejlehčích kočárků pro dvojčata, což potřebuji, máme malou chodbu a potřebuji do ní kočár vtěsnat. Je fakt, že ta investice je větší, ale syn je do něho doslova zamilovaný. Měli jsme cam dinamico a v tom mi nechtěl ve sporťáku sedět, tady si chrochtá, jen už stihl okousat to madýlko před sebou ![]()
Určitě se koukni po bazarovém kočárku, když je štěstí a rychle jednáš najde se i dobrá cena. Držím pěsti.
@nakim @Slečna Ferka děkuji za rady
budu teď hodně koukat. Snad něco seženu. Začíná se to rychle blížit ![]()
@MV313 píše:
Donkey je super, jen ta cena a jedinou nevyhodou je sirka!
Omyl, vleze se všude, kde nejsou zůžené vchody. Sice na milimetry, ale vleze - takže má šířku těsně pod osmdesát. A když se nevleze, tak se jedna korba sundá a šířka sklepne na jednokočár - už jsem absolvovala na poště.
@Damael píše:
Omyl, vleze se všude, kde nejsou zůžené vchody. Sice na milimetry, ale vleze - takže má šířku těsně pod osmdesát. A když se nevleze, tak se jedna korba sundá a šířka sklepne na jednokočár - už jsem absolvovala na poště.
Tak ti je mile prekvapeni!
takze jedinym minusem je ta cena..
Jdu ze zvedavosti premerit svuj siroky chariot ![]()
@MV313 píše:
Tak ti je mile prekvapeni!takze jedinym minusem je ta cena..
Jdu ze zvedavosti premerit svuj siroky chariot
Podle mě mají všechny tyhle dvojky vedle sebe identickou šířku - právě kvůli standardizovaným vchodům, projedu i v nových plasťákových dveřích do paneláků, nemusím otevírat druhé křídlo, do výtahu se taky vejdu, akorát neprojedu normální uličkou u kasy v obchodě, takže v Kauflandu a Globusu jedu na kočárky/invalidy, v Hypce a ostatních přejíždím přes informace - ale oni si toho jednou všimnou a začnou dělat širší kasy, když je jich stejně půlka většinu dne prázdná ![]()
Ta cena je jak za auto a v žádném případě neodpovídá kvalitě materiálu či co já vím čemu - je to prostě prachsprostý obírání matek.. Kdyby to nebylo funkčně tak vymakaný na dvojku, tak za to ty peníze v životě nedám, Bugaboo mi zas tak hezký nepřijde, abych za něj platila jak za ojetý auto.
Ale ty bazarové jsou kolem těch pětadvaceti - to už se s brekem a skřípěním zubů dá ![]()
http://www.kocarky.cz/…dvojcata.php Ještě jsem dnes našla tyto stránky, pokud by to někomu pomohlo, třeba se alespoň zorientovat a shánět pak bazarové, jsou tam i ceny, ale třena u camu mají psané kolem 15.000,– základ a to vím, že je poze pro jedno a zbytek se musí dokoupit a počítali jsme to s manželem na jaře na výstavě v Praze a vyšel by komplet asi na 27.000,– což se nám zdálo opravdu dost na to, že se nám ani nelíbil… No, ale každému se líbí něco jiného a je tam psáno i o výstavě dvojčecích a sourozeneckých kočárků, tak třeba kdo bydlí poblíž, nebo komu nevadí dojet si je může všechny prohlédnout na místě a vyzkoušet.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.