Věkový rozdíl 3 nebo 5 let?

575
11.8.13 19:52

Věkový rozdíl 3 nebo 5 let?

Ahojky, zajímali by mě Vaše názory a hlavně zkušenosti, co se věkového rozdílu mezi sourozenci týče. Sama jsem jedináček, takže nemám žádnou zkušenost. Ráda bych měla děti, dvě, ALE nejsem si jistá, jaký věkový rozdíl by mezi sebou měli mít, aby to bylo co možná „nejharmoničtější“.
Při tříletém rozdílu by měli k sobě blízko, ale budu se moci věnovat staršímu synovi dostatečně, nebude příliš žárlit? Při pětiletém rozdílu se bojím spíše toho, zda k sobě najdou vztah atd. Proto děkuji za Vaše zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.8.13 19:55

Jsem se ségrou od sebe přesně na chlup 3,5 roku a jako děcka jsme fakt bojovaly, no děsný.. Já lev, ona beran, šílená kombinace :mrgreen: teď už v pohodě. :lol: zase jsme si spolu hrály, takže super, já pro ní vymýšlela hry, bojovky, rozhodně jsme se nenudily. Jen ta rivalita byla hrozná, teď už je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.8.13 19:56

Já bych rádá měla děti od sebe 3roky, kvůli práci to bude muset být 5 let :-( ale myslím že i s takovýmto rozdílem si k sobě vztah najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.8.13 19:57

Já jsem pro co nejmenší věkový rozdíl co ty zvládneš. Já mám děti od sebe 2 roky a paráda, jsou to parťáci :palec: I když teda ty první 2 roky byly masakr, starat se o batole a o mimino :roll: :roll: :roll:
Přítel má bratra přesně o 5 let mladšího a parťáci začli být až v dospělosti. Ono když je ten rozdíl ještě větší, tak je to asi jako 2 jedináčci za sebou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.8.13 19:58

@DnnnK Tak za mě čím míň, tím líp. Mám bráchu o 2 roky mladšího a jako děcka jsme si hrozně vyhráli. Samozřejmě jsme se řezali jako psi, ale to každý děcka :) U 5 letého rozdílu to budou možná taky dva jedináčci.
Je to samozřejně taky o povaze dětí, ale tu dopředu nevíš, že :)
MY máme holky od sebe 20 měsíců a zatím bych neměnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.8.13 19:59

Je to šumabuřt. Záleží na tom, co chcete vy a taky jak se zadaří. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.8.13 19:59

Jen ještě dovětek - mám nevl bráchu, starší o 11 let, když jsem byla malá, bral mě sebou na rande a vnadil na mě holky a pod.. parťáci jsme byli už tehdy, ale teď v dospělosti je to ještě lepší. Jen nebyly ty společné hry a pod.. Já sama bych volila co nejmenší věkový rozdíl.. Třeba můj chlap má děti 10 let od sebe, to jsou prostě 2 jedináčci, on je s bráchou 8 let od sebe, vztah téměř žádný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
11.8.13 20:00

Se segrou jsme o 5 let. Zezačátku děs, žárlila jsem. Byla jsem naštvaná, když jsem ji musela vzít s sebou ven, nebo jí oblíkat. To už k tomu asi patří. Hezký vztah jsme si udělaly až v pubertě(jako opravsdu bez hádek a naschválů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.8.13 20:02

Já jsem se ségrou o 7 let (já jsem mladší) a hrály jsme si furt :nevim: Jen ale asi ne hry úměrné mému věku :mrgreen: Ale problém nebyl, bylo to bezvadný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.8.13 20:11

@Nainuva TAk já žárlila taky - prej jsem mamku mlátila - a to jsme o 2 roky. Naše starší taky trochu žírlí, ale v podstatě je zlatá. Je to o povaze, mám obavy, že to tady zakladatelka stejně asi jednoznačně nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
11.8.13 20:11

My jsme se segrou o 5,5 roku a problem nebyl nikdy. Hrali jsme si i jako deti a rozumime si dodnes :palec: Ona sama ma ted holky o 5 let (3 a 8 let) a holky si spolu normalne hraji. Zadny problem spolu nemaji, jen ta mladsi se samozrejmne uci od te starsi a misto aby se divala na Krtecka, tak miluje Monster High :mrgreen: Ja sama chci mit taky deti po 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
11.8.13 20:16

Mám děti po 5letech, a v pohodě. Starší mladšímu sice někdy ubližuje, ale mladší se nenechá, ubrání se. někdy si i vyhrají.

za mě je to ideální věkový rozdíl, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
11.8.13 20:17

Záleží na povaze dětí a asi i na přístupu rodičů. já i manžel máme věkový rozdíl- sourozence o 4,5 roku. Jeden měl super vztah, druhý tolik ne. Od začátku co se nám dcera narodila vím, že děti blízko u sebe nechci. Věkový rozdíl bude minimálně 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
11.8.13 20:21

Já sama si říkám, zda se pokusit o dvouletý nebo tříletý rozdíl, takže já jsem u tebe pro tu nižší variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.8.13 20:22

Vztah předem neodhadneš. Záleží na povaze, temperamentu, záleží na tobě jaký jsi typ a co předáváš dětem. Nezvládání s tříletým rozdílem je pro mě teda malinko nepochopitelné, ale budiž :mrgreen:
Blízké sourozenectví beru jako výhodu, děti bude zajímat zhruba to samé, je tu menší šance, že se bude nejstarší otravovat tím, co bude bavit prostředního a nejmladšího, tudíž je to myslím jednodušší pro mě. Jaký spolu budou mít vztah v pubertě a dospělosti je ve hvězdách, to nenaplánuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin