Děti v pubertě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10075
14.5.14 15:51

@Paoloska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no jo tema puberta nebylo nikdy aktualní :mrgreen: ani mě nenapadlo, že by zrovna moje děti měli pubertu mít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.5.14 19:11
@jalemina píše:
začíná to obdobím vzdoru a volně přechází do puberty :DTaky mám druháka, držkovat umí taky pěkně, zmetek jeden… naštěstí, zaplať pán bůh, u nás ještě zabírá zákaz PC :D A prohřešky ještě nejsou tak hrozné.
Třískat to, nemá cenu, vlastní zkušenost :mrgreen: mě matka třískala a bylo to prd platný :D

Tak to u nas ma kluk zakazany PC uz asi tak rok a ostatni zakazy ho moc nebavi tak nevim.No snad to zvladnem jinak nevim co budu delat.Ja jsem mela klidnou pubertu tak nevim po kom to zdedil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.5.14 19:59

@Vendyska21 mýmu je necelých 8, tříská to s nim solidně :pocitac: dnešní děcka už nejdou do puberty až ve 12cti jak my :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.5.14 23:47
@martina.se píše:
@Vendyska21 mýmu je necelých 8, tříská to s nim solidně :pocitac: dnešní děcka už nejdou do puberty až ve 12cti jak my :zed:

Doufam ze se brzy vzpamatuje a bude zase v klidu.Jen mam nekdy pocit ze muj mladsi syn to chovani chyta od nej.Jen se modlim aby mu tohle chovani nevydrzelo az do osmnacti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 06:36
@Vendyska21 píše:
Doufam ze se brzy vzpamatuje a bude zase v klidu.Jen mam nekdy pocit ze muj mladsi syn to chovani chyta od nej.Jen se modlim aby mu tohle chovani nevydrzelo az do osmnacti let.

tak to jsme 2.. někdy fakt šílim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.5.14 00:58
@martina.se píše:
tak to jsme 2.. někdy fakt šílim :zed:

No uvidim jak dal to s nim pujde.Jen me vadi ze uz i ve skole denne se vzteka a vyrusuje pri hodine.Jak koukam tak uz asi opravdu je v puberte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 06:40
@Vendyska21 píše:
No uvidim jak dal to s nim pujde.Jen me vadi ze uz i ve skole denne se vzteka a vyrusuje pri hodine.Jak koukam tak uz asi opravdu je v puberte

v tomto mám štěstí, ve škole si zatím nedovolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
16.5.14 06:56

Moji kluci prošli pubertou docela klidně, hlavně ten mladsí, ale dcera, to byl nářez a pěkně dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.10.14 22:30

kvalitní psycholog

Chtěla bych se zeptat, zda by mi mohl někdo doporučit nějakého psychologa/žku v Praze, nejlépe klinického na pojišťovnu. Mám dceru necelých 17 let, prochází příšernou pubertou. Psychologa pokud možno s přesahem do pochopení duchovních věcí, protože vím, že je to můj odraz, ale spolu mluvit nemůžeme, ode mně nic nevnímá a nebere. Musí mluvit s někým cizím. Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
30.3.15 10:02

Mohu oprášit tohle téma? Mám syna (11 let), jsem rozvedená, děti mám v péči já. Otec si je bere co chvilu. Ale jak já jsem nešťastná z chování mého syna. Nevím kudy kam. Už dvakrát jsme byly u psycholožky. Vždy týden po její návštěvě byl v pohodě a pak zase na novo. Řekla mi, že nevidí chybu ve mně. Já vím, že musím být trpělivá. Nejvíce mi vadí to jeho „neřvi!“.Ale když já mu to řeknu asi pětkrát normálně a až potom „zařvu“. Myslím si, že hodně toho pochytil od otce, který se ke mně choval jako ke služce a vůbec si mě nevážil. Neustále mě urážel a ponižoval a to před dětmi. Proto jsem se rozvedla. S otcem děti v kontaktu jsem, ale on si z toho nic nedělá. Akorát se tomu vždy zasměje. Taky se mi nelíbí, že si neváží věcí, které mu koupím, ač na ně musím pár měsíců šetřit, páč jsem na vše sama. Mrzí mě to a nevím, jak mu vysvětlit, že to co viděl u táty není správné. Poradí mi někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
30.3.15 10:33

@Bobina 82 Ahoj, působí to na mě tak, že si tvůj syn zvykl, že jsi ochotná pro něj udělat první poslední, a trochu toho zneužívá (aniž by byl zlý, prostě je to pro něj pohodlné). Řekla bych, že může pomoci jen změna tvého přístupu, tzn. jestli si neváží věcí, tak je nebude dostávat (a ty nezbytné třeba levnější, než bys mu koupila normálně), a větší zapojení syna do chodu domácnosti. Když synovi nebudeš dělat služku, nebude se k tobě jako ke služce chovat. Nejsem zastánce autoritářské výchovy, ale dítě by mělo vědět, že se k rodiči nemůže chovat jako ke svým vrstevníkům. Tatínek syna v tomhle případě nepomůže, takže je to asi jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
30.3.15 14:33

@blobfish Ano, jak píšete… vždy jsem pro děti udělala vše, ale asi jsem si uvědomila pozdě, že už jsou vlastně velké a že by měly začít s osamostatněním. Do úklidu v domácnosti je zapojuji (vynáší odpadky, myje nádobí, zametá…) vždy to tak trochu odbyje, ale priorita je, že to vůbec jde udělat. Na pečlivosti pracuji. Dnes jsem si s ním sedla a vysvětlila mu pojem „puberta“. Řekla jsem mu, že mi je líto, že na něho musím někdy křičet, ale že i přesto ho mám ráda… Taky jsem mu řekla, že puberta trvá několik let a že to spolu musíme zvládnout. Začal plakat a tím mi dal vlastně najevo, že ho též mrzí, jak se chová. No uvidíme, jak to půjde po dnešní domluvě… moc děkuji za Váš příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
31.3.15 09:55

Tak to Tě asi nepotěším, ale skutečná puberta to ještě nebude Skutečný puberťák by totiž určitě neplakal, ale házel by otrávené ksichty, popřípadě vyfukoval bubliny ze žvýkačky. Ale je pravda, že většinou to první dítě má pubertu jaksi mirnější než druhorozené. Proč, to nějak nevím, ale většinou to tak je. A rada jak přežít není - nebo je. Modlit se, at to brzo skončí a nezabít je. A neboj stačí 8-10 let a je to za Tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
31.3.15 10:08

@inkakřivák Druhorozená je holka. Je pravda, že ji je teprve 6 let, ale už teď říká bráchovi, že se nemůže k mámě tak chovat a že se mnou musí mluvit hezky. Pomáhá mi více jak syn a představa, že by se měla v tomhle někdy změnit mě děsííí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
31.3.15 10:29

@Bobina 82 No doufej, snad to bude dobré. Já jen že tyhle zkušenosti udělalo spousta mých známých a měli kombinace různé. Nejvíc tím byla šokovaná kamarádka, která má dvě dcery a podle vlastních slov u první o pubertě ani nevěděla. Zato ta druhá prý jim to tedy dala vyžrat. Za obě. A my to taky měli se synem - druhým - mnohem horší. Proč, to taky nevíme. A neteř zase u druhé dcery, které je nějakých deset, z ní skáče z okna. Ale přežili jiní, přežijete taky. Jenom to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí