Děti výchova - rozdíly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
19.8.17 17:41

@Barbora77 takhe se handrkují i sourozenci, mám to denně před očima. Chce to trochu nadhled, aby se z toho člověk nezbláznil. Taky to řeším tak - ty ji(ho) neprovokuj, ty ji nebij! Ovšem tchýně tomu nasadila korunu, když vnuka za plesknutí pleskla ;) to je špatně už z principu. Další věc jsou vaše nastavená pravidla ohledně fyz. trestů. Přece jen, babička by měla spíš rozmazlovat. Pokud tedy nemá vnoučata denně na krku, to je potom jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
19.8.17 17:54

OT: za hrubky mobil nemůže… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.8.17 17:58

Takže vnučku tchyně hlídá - vychovává a vnuka má jen na návštěvě. K vnučce dle mě tíhne protože sama holčičku neměla. Takže neví jaký mrchy dokážou být už jako malý.
U nás chlap a jeho táta čumí, jak dokáže být malá zákeřná a to jí ještě nejsou dva. Spoustu odkoukává od osmiletý :zed:

Takže jestli tchyně jede dle módu, kluci jsou sígři a holky jsou chudinky. Omezila bych kontakt s tchyní když tam bude mít vnučku. Ono je to buď časem přejde nebo taky ne. Ale teď bych buď děti hlídala a zaměstnávala. Na střídačku s manželem. A nebo tam nejezdila. Tchyni bych oznámila, že má malému vysvětlit, ale neplácat. Jak by se líbilo jí kdyby tys jí plácla přes ruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
19.8.17 18:41
@stock píše:
Za tohle „svatý pravo“/řešení konfliktů bych te tchyni urazila tu ruku, kterou to dite praštila.

No asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 20:44
@Barbora77 píše:
A jak byste to řekla rázně??me zajímá??

S pěkně naštvaným výrazem a tónem bych milé babičce sdělila, že toto se stalo naposledy, že nemám nic proti výchovnému plácnutí, ale takto silně uhodila moje dítě naposledy.
Pokud děti ukázní je to v pořádku, ale měla by oba dva a přiměřeně. Víš co, pokud dělá rozdíly nic s tím neuděláš, znám to z vlastní zkušenosti. Jediné co ti můžu říct je stůj za synem a nedovolila, aby tím trpěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 20:54
@stock píše:
A co tim docílis, když dite plácnes? Fajn, seber jim hračky a oni si spolu budou slusne hrát? Mně někdo dávat svolení, ze smím vnouče plácnout, se zlou se potaže. Děti se zkrátka nebijou. Prachmizernej „vychovnej“prostředek.

Tak nikdo neříká, že se ty děti mají přehnout přes koleno a naplácat jim vařečkou, ale ona občas jedna přes zadek nikomu neuškodí. U nás sice žádná babička nebo teta dceři neplácla, maximálně zvýší hlas když hodně zlobí, ale pokud by to s ní prostě po dobrém nešlo tak mají dovoleno pokud nebudu na dosah jí po zadku klidně plácnout. Ale kdyby jí dali takovou pecku, že bych to slyšela z dálky tak to by byl tanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
19.8.17 21:00
@LimitedEdition píše:
Tak nikdo neříká, že se ty děti mají přehnout přes koleno a naplácat jim vařečkou, ale ona občas jedna přes zadek nikomu neuškodí. U nás sice žádná babička nebo teta dceři neplácla, maximálně zvýší hlas když hodně zlobí, ale pokud by to s ní prostě po dobrém nešlo tak mají dovoleno pokud nebudu na dosah jí po zadku klidně plácnout. Ale kdyby jí dali takovou pecku, že bych to slyšela z dálky tak to by byl tanec.

Nesmysl, to tady neříká nikdo. Co tim docílis, tou jednou přes zadek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 22:01
@stock píše:
Nesmysl, to tady neříká nikdo. Co tim docílis, tou jednou přes zadek?

Toho, aby dcera věděla, že už dost. Vesměs jí to stačí vysvětlit. Když ne tak zvyšuji hlas. To z 90% zabírá vždy, ale když má opravdu rapla tak prostě dostane jednu přes zadek a tím ví, že končí legrace a já se vážně zlobím. Radši jí plácnu občas po zadku než aby mi z ní vyrostl rozmazlený rozcapený spratek, těch vídám kolem sebe dost a doma si něco podobného pěstovat nebudu a silou bych jí nikdy neuhodila, ale lehké plácnutí jako výstraha už fakt dost jí neublíží. Ale respektuji, že každý máme jiný názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
19.8.17 22:44
@LimitedEdition píše:
Toho, aby dcera věděla, že už dost. Vesměs jí to stačí vysvětlit. Když ne tak zvyšuji hlas. To z 90% zabírá vždy, ale když má opravdu rapla tak prostě dostane jednu přes zadek a tím ví, že končí legrace a já se vážně zlobím. Radši jí plácnu občas po zadku než aby mi z ní vyrostl rozmazlený rozcapený spratek, těch vídám kolem sebe dost a doma si něco podobného pěstovat nebudu a silou bych jí nikdy neuhodila, ale lehké plácnutí jako výstraha už fakt dost jí neublíží. Ale respektuji, že každý máme jiný názor

Názory já respektují taky, ale nikdy to, ze někdo plácne dite. To není názor, to je ublizovani a nic to neřeší, kromě toho, ze Ty se odreaguješ. Dítě se jenom boji, ale jakmile tam nejsi/Otočis se zády, udělá to znova. Myslíš si skutečně, že tímhle z ditete výchovas nerozmazlenyho, vychovanýho nespratka? To abys dite placala každý den, ne? Pokud diteti člověk nevysvětlí a dite nepochopu, proc ne, tak zkrátka placa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.17 01:11
@stock píše:
Názory já respektují taky, ale nikdy to, ze někdo plácne dite. To není názor, to je ublizovani a nic to neřeší, kromě toho, ze Ty se odreaguješ. Dítě se jenom boji, ale jakmile tam nejsi/Otočis se zády, udělá to znova. Myslíš si skutečně, že tímhle z ditete výchovas nerozmazlenyho, vychovanýho nespratka? To abys dite placala každý den, ne? Pokud diteti člověk nevysvětlí a dite nepochopu, proc ne, tak zkrátka placa.

Jedna po zadku není ubližování. A kvůli odreagování plácat dítě nepotřebuji, na to mám jiné aktivity. Jestli máš dítě, kterému postačí k zastavení zlobení nebo hysterických scén pozná domluva tak to gratuluji. Já takové ještě nikdy neviděla. A to jsem ze 4 dětí, každé jinou výchovu neboť jsou z nových manželství rodičů, manžel má syna a spolu máme dceru a ani u jednoho jsem nikdy neviděla, že by úplně na vše zabrala domluva. Každé z nich dostalo občas od rodiče na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
20.8.17 07:00
@LimitedEdition píše:
Jedna po zadku není ubližování. A kvůli odreagování plácat dítě nepotřebuji, na to mám jiné aktivity. Jestli máš dítě, kterému postačí k zastavení zlobení nebo hysterických scén pozná domluva tak to gratuluji. Já takové ještě nikdy neviděla. A to jsem ze 4 dětí, každé jinou výchovu neboť jsou z nových manželství rodičů, manžel má syna a spolu máme dceru a ani u jednoho jsem nikdy neviděla, že by úplně na vše zabrala domluva. Každé z nich dostalo občas od rodiče na zadek.
Žes neviděla dite, ktere nebylo bito neznamená, že neexistuje. Pokud člověk plácne dite, jenom tim přizná svou vlastni bezmoc, kromě moci silnějšího. A to je hrdinství. Přirozeně, ze všechny děti „zlobi“/reagují. Je to docela normální součást jejich vývoje. Vždycky je to reakce na nějaký podnět/situaci. Proč by člověk placat děti za jejich vyvoj nebo za reakci na situaci, do ktere je sám dostal. Než člověk majzne dite, mel by si jednu vrazit sám. Je to vychovny :mrgreen: A to, ze jsem své deti a potazmo vnoucata neplacala/neplacam, tomu se taky říká výchova. Ale jak vidis, tak se asi opravdu neshodneme. Ani mne jako dite nikdo neplacal, tudíž nepredavam plácani jako součást/nastroj výchovy dal. Proto moje deti neplacaji svoje deti, má vnoucata. Každý máme jiné zkušenosti a z těch vycházíme a ty předáváme. A to platí i o výchově.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
22.8.17 01:59

No nevím, toto mi přijde hodně přehnaná reakce. Pokud by mi děcko do očí řeklo, že jsem kráva a hnusná,(jak se popisovalo tady, v jedné diskuzi), tak by mi ruka vyletěla. Ty by jsi se třeba udržela, ale já bych toto třeba nesnesla. Určité hranice se prostě nesmí překročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.8.17 08:07
@karinka píše:
No nevím, toto mi přijde hodně přehnaná reakce. Pokud by mi děcko do očí řeklo, že jsem kráva a hnusná,(jak se popisovalo tady, v jedné diskuzi), tak by mi ruka vyletěla. Ty by jsi se třeba udržela, ale já bych toto třeba nesnesla. Určité hranice se prostě nesmí překročit.

Pokud to bylo na mne, tak vůbec nerozumim, o cem mluvis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
22.8.17 20:59
@stock píše:
Pokud to bylo na mne, tak vůbec nerozumim, o cem mluvis.

ano bylo to na tebe, konkrétně na tuto větu :
Názory já respektují taky, ale nikdy to, ze někdo plácne dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.8.17 21:27
@karinka píše:
ano bylo to na tebe, konkrétně na tuto větu :
Názory já respektují taky, ale nikdy to, ze někdo plácne dite.

A? To je dost normální respektovat názory jiných lidi. A biti/plácani deti ne.
Asi fakt nerozumim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect