Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kaja00 píše:
Ještě mě napadl Robinson Crusoe, není to tedy o dětech, ale je to super knížka a je dobrodružná
tak Robinson Crusoe byla pecka na tehdejší dobu a vůbec..
,jak zfilmované verze, tak samotný román a příběh ![]()
Na Děti z Bullerbynu nic nemá
![]()
Moje nejoblíbenější knížka. A jinak to další už také zaznělo… Neználek (i ty další díly), Luisa a Lotka (asi spíš pro holky), O letadélku Káněti. Mě bavil i Malý Bobeš
Měla jsem v tomhle věku ráda i knížku Birlibán, pro sedmiletého je podle mě ok.
Hodně moje oblíbená knížka je Mít svoje vlastní zvířátko, není asi moc známá.
Vítek.
@Elephantka píše:
Co Neznalek?
z knihy mě tenkrát upoutala věta toho silného človíčka-nějak bylo, nějak bude, s plným břichem houby zle..
![]()
@suvik my právě taky, ještě jsme četli nějakou knížku, ale nemůžu si vzpomenout na název, byla to rodina se třemi dětmi, přestěhovali se do domu a děti chodili do lesa, kde byl strom, kde žili nějaké bytosti, jen nevím název knížky ![]()
@Bobule151 píše:
Kája Mařík. Řídících Márinka.
Cece Marik, neni to uz mimo? Jsem to sice cetla, ale ne vsechny dily, pak uz mne to nebavilo. Kazdopadne nejvic se mi libilo, jak chodili na obed nejdriv k Marikum a pak jeste ke Zdeni. Jsem nejak na to jidlo vzdycky byla. I v tech Detech z Bullerbynu vzdycky slintam, kdyz ctu, co si Lisa uloupila v kuchyni, kdyz si hrali na bandity. ![]()
Jinak musím říct, že já chodím s pětileťákama do knihovny a ty nové knížky mě vůbec neoslovují
Neumím jim to číst a sahám po klasice. Nové knížky mi připadají zmatené, s divným jazykem - nějak mi to nejde.
Neee Bobes je moje nocni mura, doted si predstavuju zive tu scenu jak maly Frantisek zemre na zaskrt. ![]()
Martinkova citanka ![]()
@suvik píše:
Cece Marik, neni to uz mimo? Jsem to sice cetla, ale ne vsechny dily, pak uz mne to nebavilo. Kazdopadne nejvic se mi libilo, jak chodili na obed nejdriv k Marikum a pak jeste ke Zdeni. Jsem nejak na to jidlo vzdycky byla. I v tech Detech z Bullerbynu vzdycky slintam, kdyz ctu, co si Lisa uloupila v kuchyni, kdyz si hrali na bandity.
Kája Mařík mě začal bavit určitě až později. Tak v deseti letech, možná později. Ráda si ho přečtu i dnes, hodně ráda.
@suvik píše:
Neee Bobes je moje nocni mura, doted si predstavuju zive tu scenu jak maly Frantisek zemre na zaskrt.Martinkova citanka
Taky existuje Alenčina čítanka, stejně tak dobrá ![]()
@suvik No, možná je to trochu mimo, mě to asociovalo, jak někdo psal Gabra a Málinka. Já četla vše, vše jsem milovala, ale pravda, bude to už tak 25 let minimálně. Ale někdy není nad klasiku ![]()