Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje stara laska, ted se do ni zabouchnul i muj starsi - cetla jsem ji snad dvacetkrat a ted, kdyz ji docitame se synem poprve, hrozne me mrzi, ze uz bude konec.
Kazdopadne jsem se tu puvodne nechtela melancholicky vypisovat, nicmene vidim, jak syna bavi to, ze jde o dobrodruzstvi deti podobneho veku, dokaze se s nimi ztotoznit, smeje se klucicim vtipum atd.
Jake jsou podobne knizky, nevite? Jeho moc neutahnu na pohadky, knizka, ktera mi prisla bezvadna i vtipna, tak se bal carodejnice, i kdyz bylo jasne, ze ji hlavni hrdina porazi. S druhym dilem mam utrum (byl to Viking Tappi).
Tak me napadlo neco podobneho jako deti z Bullerbynu, ale nevim co. Enid Blyton, Foglar? Foglar je spis pro starsi ale.
Zajima me, jestli nemate nekdo tip. ![]()
Taky moje nejoblíbenější knížka… dceři budou 4, takže když jsme dočetli, chtěla ji číst znova a znova, takže to u vás už asi nehrozí. Ještě od stejné autorky Pipi dlouhá punčocha a Lotta z rošťácké uličky jsou taky moc fajn.
Co Honzíkova cesta, O letadélku Káněti od Říhy? A pak se mi hrozně líbila Paní Láryfáry od McDonadlové - je toho víc dílů.
Paní Láry Fáry mě napadla, případně pak kalle blonkvist zasahuje
Ted je děcka zrovna poslouchají! syn to miluje
Vánoce v Bullerbynu taky. Pipi, Kocour Modroočko, Luisa a Lottka, určitě si ještě vzpomenu
A kolik je malému? Foglara číst už určitě můžete. Správná pětka je taky dobrá. Zítra mrknu, co máme v knihovně. Co Harry Potter? Mně se taky líbily knířky o Mikulášovi (Mikulášovy patálie,…)nebo Mach a Šebestová, zítra kouknu, co mámev knihovně. Teď mě z hlavy nic nenapadá, ale přečetli jsme toho už stohy a to je naší malé teprve necelých šest. Teď čteme fantasy Poselství jednorožců, je z toho nadšená, jen to má 700 stran.
Od Lindgrenové ještě Karkulín a pak mě napadá Luisa a Lotka, to je sice o holkách, ale mohlo by se mu to líbit.
Kane a Honzika jsme uz cetli. Borik a spol. atd., tak to je moje dalsi strasne moc oblibena knizka, ale tam mi prijde, ze ma jeste cas.
Mrknu na ty dalsi, Pipi jsem nikdy necetla, odradil me ten film, ale dam ji jeste sanci.
![]()
Modroocka ma taky moc rad. Luisa a Lotka, jo to me taky moc bavilo. ![]()
Harryho mame, ale rikam, boji se i u Tappiho a to proti Potterovy cajicek.
@suvik jo a pokud se mu ty děti z bullerbynu líbili, tak je to zfilmované, jsou dva díly a to Děti z Bullerbynu a Návrat dětí z Bullerbynu, je to hezké ![]()