Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám dotaz chtěla bych na Vánoce koupit synovi náké sedátko(na Vánoce mu bude 16 měsíců).A nevím co je vhodnější jestli dětský sedací vak a nebo dětské křesílko???Máte s něčím zkušenost???
http://www.terulka.cz/…DSC_0165.jpg
Dcera neco takoveho dostala k rocnim narozeninam a tak od roku a pul ho neskutecne miluje. Ted je ji 33 mesicu a seda v tom porad, i kdyz myslim, ze na dlouho uz to nebude. Sedaci vak (velky, pro dospele) maji u zname, kam casto chodime, v tom se da sedet az do dospelosti, ale zas takhle male deti v nem skacou a radi a rozhodne nesedi. Ale taky ho miluji. Takze zalezi na tom, na co to chces. Jestli na sezeni, brala bych prvni variantu s vedomim, ze je to treba na dva, max tri roky. Jestli na blbnuti a casem i valeni se, tak vak. Vak taky zabira vyrazne vic mista, ja to domu dat nemuzu, protoze bychom se sem pak nevesli.
@Terezie231 přesně tohle křesílko jsme koupili malému v roce a čtvrt. V obýváku na něm nikdy neseděl. Vždycky si sedne na gauč nebo se válí po koberci nebo si dá polštářek na zem. Ale bezvadně se osvědčilo v předsíni
, sám od sebe si ho tam loni v zimě dotlačil a naučil se do něj hned po příchodu domů sednout a přezout se. Tak jsme ho tam už nechali. A do obýváku jsme pořídili z IKEA dětské křeslo Poang. To miluje a sedává v něm.
@ugluk Děkuji za názor, když bych kupovala sedací vak tak bych vzala dětský protože na vak pro dospělí tu taky nemáme místo, tak že vak pro děti je asi zbytečnost co?
@Gobca no na to křesílko z IKEI už jsem taky koukala ale to už je asi pro větší děti ne???Nebo aspon mi to tak připadá
a ještě k tomu křesílku všude píšou že je z molitanu neni moc měkký???A zř čitě bude i dost lehký ne?
Ten molitan je dost tuhy, takze to drzi tvar a nedeformuje se. A lehounke to je, bezne si ho prenasi po byte dle potreby. Taky ho miluje kocka ![]()
S detskym vakem zkusenost nemam, jen ze do toho dospeleho si zadne ze ctyrech deti, co je tam vidam, sedat nechodi. Coz nemuze znamenat, ze dalsich deset by v nem nesedalo vzorne
Ale on je opravdu spis na valeni, ani ja popravde netusim, jak v tom smysluplne sedat, na relaxaci je to fajn.
@Terezie231 přesně jak píše @ugluk to molitanové je pevné, ale lehoučké. A taky vratké. Prostě je na sezení, ne na blbnutí. To Ikeácké máme od nějakých 20 měsíců. A snese i trochu poskakování a nepřekotí se. Záleží, jak temperamentní máš dítko. Je fakt, že je Poang vyšší, než to molitanové, ale zase budeš mít vystaráno do budoucna.
Kamarádka má ty Ikeácké křesílka pro obě děti a malá jí v tom sedává snad od roka. Jenže ta to odkoukala od staršího bráchy a musela to mít taky. ![]()
U nas miluji decka takove to tocici vajicko/kresilko z ikey..
Ahoj holky, snad nevadi, ze obnovim. diskuzi nechci zakladat novou…
Radi bychom pro syna koupili nejaky fajn kresilko na takoveto domaci valeni a odpocivani u knizky. Ma 1,5roku.
Nasla jsem fajnouvou rozkladaci zinenku http://eshop.makra.cz/…kladaci.html ale jeste je ve hre molitanova pohovka http://www.kresilko.cz/…TANOVE-mensi
Nejak se nemohu rozhodnout… jde i o to, ze to bude v obyvaku, kde vsichni zduvodu rekonstrukce domu spime a syn nasi postel vyuziva behem dne prave na hrani a lehci odpocinek. Uz to chci vyresit, bo ted spadl z te postele na koberec, nastesi se nic nestalo… myslite, ze ma nejaky takovy nabytek smysl? jake jsou vase zkusensti?
@teckaa máme sedací vaky, ne dětské, ale rovnou velké a děti je milují… jak dcery, tak vnučka… a já na nich taky ráda sedám… hlavně prťata si z nich udělají hnízdečko a je to nejen na sezení, ale i výborné místo na hraní… http://www.nabytekdaun.cz/…ma-3116.html
@Regina Hero diky za odoved.. a myslis, ze je vhodny i pro tak male dite 1,5roku? manipulovat s tim vakum muze asi jen dospely, vid?
@teckaa píše:
@Regina Hero diky za odoved.. a myslis, ze je vhodny i pro tak male dite 1,5roku? manipulovat s tim vakum muze asi jen dospely, vid?
jo, vnučka má rok a půl a moc se jí to líbilo… jinak ten vak je lehký, je to plněné polystyrenovými kuličkami, takže dítě si ho může odtáhnout bez problémů…
Jéé, tak tady si ráda počtu
zařizujeme 20m synovi vlastní pokojíček a právě sedací vak pro dospěláky se mi jeví jako nejlepší varianta válecího vyžití
Nemáte někdo tip na kvalitní vak?
@teckaa taky bych volila vak. využije ho určitě dýl než matraci i křesílko. třeba i jako puberťák s notebookem na klíně ![]()
Diky za doporuceni. Popravde receno, moc s vakem nesympatizuji, prijde mi dosti neforemny, taky pytel pisku v byte, dost moderni.. Navic nedelaji rustikalni, moc se nam to nehodi do interieru…prekerka
ale diky ![]()