Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Doporučuji přečíst můj odkaz o CTA…silně se tam nedoporučuje centrum navštěvovat. A to je sdělení nadačního fondu.
Mě zaráží na centru to jak se snaží na auti dětech vydělávat.
Měsíční péče našeho syna by měla vycházet na cca 4.000,– a to nemá těžkou formu.
Rovněž nás tlačí do třídenního pobytu který stojí 30.000,–.
Nautis nabízí týdenní pobyt za 6.500,–. Cena zahrnuje proplacení pedagogů, psychologů apod. Strava ubytování to vše platí Nautis z grantu.
Ptám se v čem je tedy ten rozdíl??
@Jana Vajnerová psala jsem to vys. Syn byl součástí disertacky.
Musim najit vic materialu o CTA. Slysim o nich prvne a opravdu me zajimaji zkusenosti ostatnich… Zajima mne, kteri psychologove pro ne pracuji, jake jsou jejich praktiky. Jak vypada jejich spoluprace s rodinou (s ditetem). Videla jsem jejich cenik a jsou drazi, ale pokud by odvedli dobrou praci a nemuselo by se treba na vysetreni cekat vic nez rok (jako tomu je u Nautis), tak proc ne… Chapu, ze i oni z neceho musi zit… Zajimaji mne zkusenosti jejich klientu…
@Jana Vajnerová píše:
@Kassor my po prvním zavolání byli objednání za měsíc…
V CTA?? Ted jsem nasla na netu dost strasnych recenzi, tak nevim, jestli je chci vubec kontaktovat…
@Kassor ano v CTA.
První konzultace nás vyšla na 3.500,–. Našeho syna doslova nutili hrát si s panenkou. V tom jsem postrádala smysl. Dělat mu ještě větší zmatek v hlavičce. Teď nás tlačí do každotýdenní terapie opět za 4.000,– ale dle naší psycholožky to syn vůbec nepotřebuje.
Stačí mu prý jednou za měsíc. Podle mého pocitu a také získaných informací koukám po jiném centru.
Mimochodem nějaký čas jsme docházeli k logopedce která úzce spolupracuje s CTA. Tlačila nás do takových metod a alternativ až to příjemné nebylo. Když jsem se jí svěřila že se koukám i po jiných metodách a alternativach jak bych synovi mohla pomoct tak mne začala formou e-mailu urážet. Že jsem syna zanedbala, že s ním nepracují a že je vše má chyba. Nemusím se Vám přiznávat že jsem se jako matka psychicky složila.
Malý je pro mne priorita a není chvíle abych se mu nevěnovala.
Péči u logopedky jsme ukončili
@Jana Vajnerová píše:
@Kassor ano v CTA.
První konzultace nás vyšla na 3.500,–. Našeho syna doslova nutili hrát si s panenkou. V tom jsem postrádala smysl. Dělat mu ještě větší zmatek v hlavičce. Teď nás tlačí do každotýdenní terapie opět za 4.000,– ale dle naší psycholožky to syn vůbec nepotřebuje.
Stačí mu prý jednou za měsíc. Podle mého pocitu a také získaných informací koukám po jiném centru.
Mimochodem nějaký čas jsme docházeli k logopedce která úzce spolupracuje s CTA. Tlačila nás do takových metod a alternativ až to příjemné nebylo. Když jsem se jí svěřila že se koukám i po jiných metodách a alternativach jak bych synovi mohla pomoct tak mne začala formou e-mailu urážet. Že jsem syna zanedbala, že s ním nepracují a že je vše má chyba. Nemusím se Vám přiznávat že jsem se jako matka psychicky složila.
Malý je pro mne priorita a není chvíle abych se mu nevěnovala.
Péči u logopedky jsme ukončili
Presne tak. To je nejjednodussi - svest to na rodice… Takovy amaterismus… Dobre reseni - proste jit…
@Tarjei Nechci nejak rypat, ale tvuj syn tedy nikdy nebyl oficialne diagnostikovan jako autista? Presto ho z domneleho autismu vylecili? Ma dcera se od roka projevovala jak klasicky autista, triadu splnovala, nez jsme se dostali na diagnostiku, zrusila jsem to a jsem rada. Ono se dost projevu pas da zamenit s uzkostnosti a nezralosti. Ted ve ctyrech letech celkem ok, jen logo pece. Jestli nekdo ziskal PhD, nemusi to znamenat nic, v humanitnich vedach celkem bezne, to nemusi byt zadna zaruka odbornosti ani jinych kvalit. Na strankach maji chyby, nelze dohledat ani vzdelani terapeutu ani lidi, co s nimi pracuji. Prijde mi to jak to centrum, co lecilo rakovinu a podobne, jak o tom byl film. Ale chapu, ze rodice jsou zoufali, jestli je ale jejich pusobeni zalozene na vyleceni osmi deti, tak teda nevim…ty pribehy zni desive.
@alatheia1 byl mu rok kdyz jsme začali s ota. To nikdo dg neda ještě. A ano, byl velmi autisticky. Starsi syn je těžký autista, vim jak pas vypada. Par autistu uz jsem potkala a nejsem idiot.
@alatheia1 jinak pro ne dela i Premysl Mikolas,docela znalej pan co se autismu tyka.
To je ten, co srovnava rodice s popiraci holokaustu? Tak to sedi do toho celkoveho obrazu.
My jsme byli se synem v CTA a paní Romana Straussova se mi moc líbila. Chovala se k našemu synovi i k nám hezky. Bylo vidět, že o PAS ví hodně. Tak jak charakterizovala našeho syna, tak se nemýlila.
Když jsem tam volala, tak nás do týdne objednali.
@Tarjei Netvrdim, ze nepoznas autistu, ale tim, ze mas starsiho syna, muzes tim byt ovlivnena v hodnoceni mladsiho. Je fajn, jestli vam pomohli, ale ono to, ze se diagnostika u tak malych deti nedela, ma duvod. Neda se to spolehlive casto poznat az na extremy. Jak rikam, s dcerou jsme byly vzdy v centru pozornosti, kam jsme prisly, uz jsem ani nepocitala, ze by to mohlo dopadnout jinak nez dg autismu, ale vypada to kdyz uz, tak na nejakou lehci formu, vyrostla z toho, chodime na kraniosakralni terapii. Ale ani tam nemuzu rict, ze to nutne pomaha, muze to byt placebo nebo normalni vyvoj. Me se nezda to, ze kdyz maji tu odbornost, jak tvrdi, proc tam nemaji sva jmena a studia, pracovni zkusenosti, neanonymni zkusenosti a doporuceni, podporene dlouhodobym sledovanim techto deti u psychiatra ci vice nezavislych odborniku, jinak ty jejich studie stoji dost na vode. Zkusim se schvalne podivat na tu dizertacku, jestli bude pristupna volne.
@alatheia1 a taky jsem videla furu jinejch deti s ruznejma formama pas.
https://nadacnifondautismu.cz/…etody-o-t-a/?…