Dětský dort z pravého marcipánu

5
14.7.12 14:05

Kdo upeče dort z pravého marcipánu - Znojmo, Mikulov a okolí

Neznáte prosím na Znojemsku nebo v okolí Mikulova někoho, kdo peče dětské dorty potažené pravým marcipánem? Všichni, které jsem zatím oslovila, dělají marcipán ze sušeného mléka, ten nám však vůbec nechutná. Máme rádi spíše „odlehčené“ krémy, šlehačkové, tvarohové apod. Moc prosím o tip na nějakou šikovnou maminku, či profesionální cukrářku, která by v tomto směru vyhověla mým náročným požadavkům. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5
14.7.12 14:09

Omlouvám se, část textu v názvu tématu se mi smazala a jelikož jsem zde nováček, nevím, jak chybu napravit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.7.12 15:50

Zkoušela ses domluvi třeba s někým, kdo peče z marcipánu ze suš. mléka, jeslti by neudělal i z toho pravýho? Sice teda nevím, kde je rozdíl, ale nejsem cukrářka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
14.7.12 16:36

Já bych se domluvila a koupila si marcipán sama třeba tady http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/kontakt.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.7.12 17:18

Hledala jsem na netu a oslovila pár „cukrářek“ ze Znojemska, bohužel všechny oslovené dělají právě s tím „umělým“ marcipánem a do pravého se jim moc nechce. Údajně se s ním hůř dělá…nemohu posoudit, sama nemám zkušenost, moc nepeču. Samozřejmě bych si i připlatila nebo materiál koupila osobně, ale nemohu nikoho nutit. Proto zkouším hledat na různých fórech a v diskuzích, jestli mi někdo nedá tip na někoho konkrétního. Už si i říkám, zda něco jednoduchého nemám zkusit sama, ale nevím, zda bych to zvládla. Dort upeču, krém udělám, to by mělo být v pohodě, ale z toho potahování mám hrůzu! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.7.12 17:31

Seizdro, jednoznačný rozdíl pro laika je určitě v chuti! Pravý marcipán z mandlí chutná úplně jinak než náhražka ze sušeného mléka. Ale to je věc názoru, někomu zase víc chutná ten mléčný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
14.7.12 17:53

Já peču teda dceři sama korpus + krém + jedlý papír + potahuju pravým marcipánem. Válí se to jako lineské těsto podsypeš to moučkovým cukrem. Žádná dřina to není pokud mi zbyde použiju na vánoční cukroví nebo sežeru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
14.7.12 17:54

Já neporadím kontakt, ale poradím, ať si dort uděláš sama. Já osobně nejsem žádná zdatná cukrářka, vlastně ani trochu zdatná, dorty jsem nikdy nedělala, protože upéct dobrou buchtu není pro mě problém, ale to zdobení… :(. Ale letos jsem se odvázala a udělala malýmu potahovaný dort, na radu zkušenější kamarádky jsem marcipánovou hmotu koupila, (na netu je řada adres s cukrářskými potřebami, moje se jmenuje marcipán 1:3). Jako začátečnice jsem nechala přírodní barvu (lehce nažloutlá), ale dá se samo i jakkoli nabarvit, nahoru jsem dávala jedlý papír, protože na žádné ozdobičky z marcipánu jsem si netroufla (výtvarně jsem fakt nenadaná). K tomu krému, u potahovaného dortu moc odlehčené krémy použít nemůžeš, protože by to rozpouštělo tu potahovou hmotu, naopak se má dávat poctivý máslový krém. Výsledek je hodně sytý, ale ta radost z vlastního díla :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.7.12 13:58
@hanulava píše:
Neznáte prosím na Znojemsku nebo v okolí Mikulova někoho, kdo peče dětské dorty potažené pravým marcipánem? Všichni, které jsem zatím oslovila, dělají marcipán ze sušeného mléka, ten nám však vůbec nechutná. Máme rádi spíše „odlehčené“ krémy, šlehačkové, tvarohové apod. Moc prosím o tip na nějakou šikovnou maminku, či profesionální cukrářku, která by v tomto směru vyhověla mým náročným požadavkům. Hanka

Hanko - Tvoje požadavky nejsou vůbec náročné, pravý marcipán je v cukrářských obchodech běžně dostupný, výborně se s ním pracuje a myslím si, že brzy narazíš na dortařku, pro kterou to nebude problém (dost se divím, že doteď to problém byl).
Co se týče krému - na samotné naplnění dortu se dá v pohodě použít i šlehačkový nebo tvarohový krém, takže ani tady žádný zádrhel není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.7.12 18:41

Tak jsem oslovila 8 cukrářek v okolí, které jsem našla přes net nebo mi byly doporučeny, ale ani jedna nedělá s pravým marcipánem (jedna vlastně ano, bohužel nepracuje přes prázdniny). Říkaly mi, že se s ním dělá špatně, že se toho bojí, nemají s tím zkušenost apod. A pak se do toho mám pouštět sama, když z toho mají strach „profesionálky“! :) :)
Ale přiznám se, že jste mne trochu nalomili, přemýšlím, že bych něco zkusila, ale v podstatě nevím, čím začít a co všechno si nakoupit. Koukla jsem na nějaká videa, zrovna to potažení vypadá docela v pohodě, ale to bude jen zdání!! :)

Tak třeba zrovna ten marcipán…koukla jsem na stránky, které v předchozím příspěvku vložila Blanka S (moc děkuji) a nevím, který koupit, jaké v nich jsou rozdíly? Ještě se nějak upravuje nebo jen hodím na vál a rozválím??

Samamama, jj, vím, že pod potah musím použít máslový krém, řekla mi to naše předchozí cukrářka, to je snad jediný co vím… :)

Četla jsem tady na mmb téma marcipánové dorty, ale to už píší „zkušené“ mamky.
Ideální by byly nějaké webovky pro začátečníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.7.12 20:42

@hanulava pošlu Ti SZ, je absolutní hloupost, že se s pravým marcipánem špatně pracuje.
Jinak kdybys ho kupovala, tak 1:3, tj. s 25% podílem mandlí. Ale samostatně po kilech je dost drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí