Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No pockej pak na Ty inteligentni otazky. Ktere budes muset vyguglovat! Srraaannndddaaa ![]()
Jedno se musi nechat jak je to narocne…a nekonecne?! Kojis? Je to kluk?
@Mala.ještěrka radu nemám, ale myslím, že pokud dříve spal jakž takž, tak až pomine příčina, je velká šance, že to bude zase dobré
Vydrž, nic jiného ti asi stejně nezbývá. Horší jsou děti, které spí špatně a hlavně málo hodin od narození, nevidím světlo na konci tunelu ![]()
@maca24 píše:
Ja to myslim ale vazne. Rikal to Kapazität v oboru na spanek u deti. Vyrostou ti inteligentni deti, uvidis.
To by mě celkem zajímalo, pokud si vzpomeneš, kde jsi to četla (spánek vs inteligence). A taky si myslím, že to má velkou souvislost s tou citlivou povahou
Necetla. To rikal nejvetsi kapacita ve Svycarsku jako doktor.
Nám tohle období trvalo od narození do jeho dvou let.. a to máš ještě krásný že se ti budí po 2 hodinách. Nám někdy po hodině a oblíbené bylo vzbudit se o půlnoci a být do 5ti do rána vzhůru. Myslela jsem že to nedám, že padnu na hubu.. a chodila si odpočinout do práce
ale my ženský asi fakt zvládneme vše..
@Mala.ještěrka rada neni zadna, vydrzet. Mela jsem to same u obou deti. Cca kolem 10m - 1 roku. Myslim, ze to tak ma spousta deti. Podle me je to jedno s druhym, zuby, separacni uzkost a zaroven jak tady nekdo zminovat vyvoj CNS. Deti se v tomto veku uci hodne novych veci, coz taky vede ke spatnemu spanku. Takze bohuzel se to musi vydrzet ![]()
Mam to taky a povazuju za normalni - hodka pres den ji staci a v noci staci podat dudlika a znovu ulozit a spi dal. Zadnej problem ![]()
Má to tak hodně dětí. U mě pomohlo v roce ukončit kojení a do 14 dnů mi začal spát víceméně celou noc. Měla jsem to tak i u starší dcery. Co se týče spánku přes den, spal mi taky takový 30minutovky a upsávání byl někdy boj, přešli jsem na jeden spánek v poledně a od té doby super, usne hned a spí 2-3hodiny ![]()
Ja bohuzel znam jen spici deti. Od narozeni, celou noc…jen zavidim.
Ja to zvladam velmi spante,resp.jsem z toho totalne znicena…a modlim se az uz to konecne prejde.
Mam to same, dnes milacek odmital usnout i u prsa, mezi pul druhou a pul ctvrtou byl vzhuru. Vstaval v sedm. Mam jeste batole a skolkacku a jsem z toho otravena. Rano jsem grogy, takze pustim dvoulete pohadky a jen cucim a piju kafe. Nejmladsi spi i ve dne mizerne, cca 2× 45 minut v kocarku tot vse. Dvouleta uz nespi po obede…no mam dost. Kdyby bylo jaro/leto tak snad i odstavim, ale td se bojim nemoci a viroz. Prso prece jen hodne pomuze… Ale mrzi me, ze to odnasi starsi deti ![]()
Bohuzel mam to Same. Nehlede na to ze muj klido da spanek 10minut pres den…mam taky döst!
![]()
Soucitim s tebou. Mne teda mala spi v noci s jednim buzenim na kojeni (8 mesicu), ale usina v deset vecer a vstava kolikrat uz ve ctyri rano a chce si povidat. Tak ji jeste do sesti premlouvam. Jinak pres den katastrofa, spi maximalne dvakrat pul hodiny, takze nic neudelam a jsem taky nevrla. Uz se vzdycky tesim na vecer, az ji ulozim a budu mit aspon patnact minut pro sebe, nez zacnu uklizet, varit, atd… Pres den se ji porad musim venovat, navic nam rostou zuby a mame od malicka urvanka… Je to boj, ale uz si zvykam, vydrz, holka, vydrz, jina rada neni ![]()