Dezinfikujete nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
23.9.13 23:52

Curani vyleju, nocnik vyplachnu vodou. Po kakani vymyju pod vodou a vystrikam Detolem (desinfekcni sprej).
Dcera musi mit nocnik snadno dosazitelny, tudiz je dosazitelny i pro mimino. Obcas se k nemu fakt dostane (nemam oci vsude), tak jsem takhle klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.9.13 23:59

Vyplachuju a myju mydlem po kadeni ( to se zatim moc casto nestava ) :D vysavim tak jednou za 2-3 tydny

• Citovat
  • Upravit
8937
23.9.13 23:59

Po čůrání jen opláchnu teplou vodou, po kakání opláchnu horkou vodou až se odplaví zbytky a umyju houbičkou s mýdlem. Někdy stříknu sanystol a vytřu toaleťákem, ale né pravidilně, třeba 1× týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
24.9.13 00:25
@Bambulka12 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli a jak dezinfikujete dítku nočník? Začínáme s učením a jsem trošičku posedlá hygienou :oops: tak přemýšlím, jestli to něčím speciálním vytírat, nebo třeba existuje nějaký sprej, který by byl rychlým a pohodlným řešením?

Ještě toho trochu :roll: :zed:
Ne, nedezinfikuji, stejně jako nedezinfikuji nic ostatního v domácnosti. Pokud mě někdy chytí fobie z bakterií, tak začnu v první řadě nějak sterilizovat peníze a lahve/plechovky z obchodu. Přeci jen, z cizích breberek mám větší strach než z vlastních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.9.13 00:28
@Damael píše:
Ne, nedezinfikuji, stejně jako nedezinfikuji nic ostatního v domácnosti. Pokud mě někdy chytí fobie z bakterií, tak začnu v první řadě nějak sterilizovat peníze a lahve/plechovky z obchodu. Přeci jen, z cizích breberek mám větší strach než z vlastních.

Tak to mám stejně. Doma žádné dezinfekce a sajrajty nepoužívám, protože těmi se jen vypěstují nějaké obludy. Mám ale strach a fobii z breber ve veřejných prostorách. Jo a jediný, co doma desinfikujeme, je pinzeta, kterou vytahujeme psovi klíšťata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
24.9.13 08:15
@Damael píše:

mam to stejny, kdyz chci neco jo vydezinfikovat, tak mi staci ocet, vetsi strach nez z bakterii mam totiz z tech desinfekci

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.9.13 08:25

Zředím vodou, vyleju. Jednou za čas umeju horkou jarovou vodu. Máme jich víc různě po bytě. Nedezinfikovala jsem nikdy nic. Ani jsem nevyvařovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
24.9.13 08:31
@rachel55 píše:
mam to stejny, kdyz chci neco jo vydezinfikovat, tak mi staci ocet, vetsi strach nez z bakterii mam totiz z tech desinfekci

Tak nějak, nehledě na to, že kdybych použila dezinfekci na některé povrchy, tak je akorát zničím.
Ocet používám naopak docela často, dobře odmašťuje a třeba sklo se po něm krásně leskne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.9.13 11:24

Ahoj,

já desinfikuji po každém použití. Nejdříve vypláchnu teplou vodou, poté nastříkám desinfekci Sanytol ve spreji na vysuším. Desinfekčním ubrouskem vytírám tak cca 1× denně i plochu pod nočníkem. Je ale pravda, že nočník nemám na WC, ale u dveří do jídelny - dcerka si tak chodí sama. A ano, jsem lehce posedlá čistotou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.9.13 11:41
@Helennka píše:
Ahoj,já desinfikuji po každém použití. Nejdříve vypláchnu teplou vodou, poté nastříkám desinfekci Sanytol ve spreji na vysuším. Desinfekčním ubrouskem vytírám tak cca 1× denně i plochu pod nočníkem. Je ale pravda, že nočník nemám na WC, ale u dveří do jídelny - dcerka si tak chodí sama. A ano, jsem lehce posedlá čistotou:-)

8o Lehce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.9.13 12:11

Holky, klidne si o me myslete, ze jsem prastena, ale… Vy, co vymyvate nocnik po kadeni houbickou a jarem/mydlem. Kde to myjete? Ve drezu, v umyvadle, ve vane? A pak umyjete jeste napr. tu vanu? A houbicku nejak properete a polozite kam?
U nas je nocnik po kadeni vzdy nekde maznuty, nekdy spise vice. Pouzity je tak 1-2× za den. Ja prave po kadeni napustim vodou, vylevam do zachoda, vycistim toaletakem, zase vyplachnu a striknu desinfekci.
Taky bych rada umyla jen houbickou, ale proste s tim mam technicky problem, tak mi poradte :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.9.13 12:14

Díky moc za rady :) No jo, já taky většinou vypláchnu vodou, zatím do něj nekaká, tak to není taková hrůza… ale stejně jsem chtěla něco navíc, já jsem asi na intimní hygienu magor, protože sama docela trpím na záněty, tak nechci něco přivolat i dcerce. Souhlasím, že víc bacilů asi bude na penězích, ale na ty si přeci nesedáte bez prádla, ne ;)? Holky, co používáte ten ocet nebo octový čistič - to jen naředíte do vody, nebo do horké vody, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.9.13 12:16
@teredes píše:
Holky, klidne si o me myslete, ze jsem prastena, ale… Vy, co vymyvate nocnik po kadeni houbickou a jarem/mydlem. Kde to myjete? Ve drezu, v umyvadle, ve vane? A pak umyjete jeste napr. tu vanu? A houbicku nejak properete a polozite kam?
U nas je nocnik po kadeni vzdy nekde maznuty, nekdy spise vice. Pouzity je tak 1-2× za den. Ja prave po kadeni napustim vodou, vylevam do zachoda, vycistim toaletakem, zase vyplachnu a striknu desinfekci.
Taky bych rada umyla jen houbickou, ale proste s tim mam technicky problem, tak mi poradte :).
:D Dobrá poznámka, taky si to moc neumím představit… Co pak ta spotřeba vody, když bys to dělala pokaždé… ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
24.9.13 12:17

@teredes pevný obsah do záchoda, oplachuji ve sprcháči, houbičku nepoužívám (vyjímečně, když to třeba chlap nechá zaschnout použiju na vytření toaleťák), sprcha stačí, sprcháč pak taky opláchnu, stejně jako když sprchuju pokaděný prdelky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.9.13 12:22

@analoja takze ten nocnik beres vlastne jenom vodou. Nebo to mydlis tim toaletakem :lol:.
Sorry, me to fakt zajima, jak je to jinde. Ja to proste delam vyse popsanym zpusobem a jednou za uherak hodim nocnik do vany a cely vydrbu prave mydlem a nejakou starsi houbickou, kterou pak rovnou vyhodim (za timto ucelem shromazduju stare houbicky z kuchyne/koupelny, pred vyhozenim s nima jeste vydrbu nocnik/zachod a pak do kose).
Rada bych z bezne udrzby nocniku tu desinfekci vyradila, ale zatim nevim jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze