Diagnostika ADHD u předškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mrs.bloud
24.10.18 07:52
@Bobule76 píše:
Můžete mi,prosím,popsat jak se porucha Adhd projevuje u dítěte?máme 20 měsíčního kluka,v 18 mesicich doktor řekl ze počkáme do 2 let.Syn nemluví,jediné co vyloudi je mam a to jeste jen,kdyz na něj táta houkne a to ne pokaždé.Kdyz neco chce tak si to vyjeci,vyknoura..hodně se vzteka,pred obchodem ho nemůžu v kočárku nechat,to řve na celou ulici.Jinak vsude leze,hlavně čím výš tím líp,jezdí si s autama nekdy leží na zemi a jen kouká jak se točí kola,stavi kominy z kostek,kelimky dava do sebe,kroužky na tyčku,pozná zatim jen prasátko v knížce i udělá ze chrochta.ale jinak nic.V noci se budí a rve,pak nespí treba i 3 hodiny.to se deje uz pres pul roku.nevim si rady,přítel tvrdí,ze neni normální,doktor rekl,ze je hyperaktivni..

Co prosim? Jak jako nechat dite v kocarku pred obchodem?! A co ty dalsi veci, co tu popisujete, ze na nej jeho otec houka?! A pritel o diteti rika, ze neni normalni?! Jako prominte, ale ja byt vasim ditetem, tak take rvu ve dne v noci. Moje dite je naprosto nomralni zdrava holcicka a take se vzteka a breci, to je bezne!!! Spis se zamyslete nad tim, jak o dite pecujete. Predpokladam, ze spi samo v postylce v jinem pokoji a nechavate ho vybrecet? Jinak ad Vas dotaz, vyvoj reci je individualni a ve vasem pripade v norme, zalezi take, jak se diteti venujete, z vaseho prispevku mam dojem, ze minimalne. Ohledne place, kazde rok a pul stare dite breci, pokud ho nechate nekde samo. Pokud place v noci a nedokazete ho utisit, problem muzou byt nocni desy, ktere v tomto veku nastupuji a pokud k tomu budete s laskou pristupovat, tak brzy zase odezni. To, ze se dite toci sami do kola na zemi muze byt znamka psychicke deprivace, radila bych vam opravdu, abyste se hodne zamyslela nad tim, jestli syna vubec chcete.

• Citovat
  • Upravit
10
24.10.18 07:57

já mám 3letou dceru a to je prý na diagnostiku ještě malá, řeší se to většinou až u předškoláků-cca pětiletých…už ale jako malá byla hodně živější, furt zdrhala, hodně zvídavá, vztekala se (ale zas to hodně dětí se vztaká), všude leze, i po skříních, po pračce, u ničeho dlouho nevydrží, brzy začla mluvit ale s jemnou motorikou je na tom hůř - nerovnoměrný vývoj… projevy hyperaktivity s poruchou pozornosti (ADHD) - „více než 6 měsíců je dítě neklidné, nepozorné, impulzivní ve větší míře než ostatní stejně staré děti, rodiče jiných dětí častěji říkají, že vaše dítě má horší sebekontrolu, je aktivnější, impulzivnější a nepozornější v porovnání s ostatnímu dětmi ,na uhlídání dítěte musíte vynaložit víc času a námahy, než ostatní rodiče ,ostatní děti si nechtějí hrát s vaším dítětem, protože je hyperaktivní, dráždivější nebo agresivnější ,učitelé nebo zaměstnanci zařízení, kam dítě dochází, vás informují o tom, že několik měsíců má dítě problémy s chováním ,často ztrácíte s dítětem trpělivost, používáte fyzické tresty, cítíte se v souvislosti s výchovou vašeho dítěte vyčerpaní a depresivní ,považujete za nebezpečné nechat dítě chvilku o samotě“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
24.10.18 08:03

Náš mladší má dnes akorát dva roky a bylo a je to s ním podobný. Akorát teda my o něm netvrdím, že není normální a nechat ho před obchodem by mě v životě nenapadlo.
Nejoblíbenější činností je lehnout si na zem, roztočit kola nějakýho auta a koukat, jak se točí. Mluvení se zlepšuje, ale žádná sláva, zatím se nedomluvime. Všude leze, zdrha, neposedi, vzteka se, nezastaví se ani na vteřinu… Okolí mluví o hyperaktivite, ale to si nemyslím, prostě je to jen zivej kluk. Navíc je malej, má malou hlavu, odmítá se vzdát dusíku, plinky jak kdy, je to takový naše miminko, i když už dvouletý.
Tvůj syn dle popisu vypadá na normální dítě, ten nás byl v tom věku víc mimo, nemáš a venku se mu, knížky, písničky na rozmluveni, vyřádí se venku a pak bude třeba líp spát, jekot v noci by mohly být noční desy, s tím.nic moc neudělaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.10.18 08:38

@hendrver Ne to nechce poradnu, ale vydržet, nastavit pravidla a pevně je dodržovat (musí OBA rodiče) syn byl v tomhle věku taky na zabití, až na to, že dobře spal (spí sám v pokoji od 13 měsíců,v ložnici se budil při každém našem pohybu). Teď jsou synkovi 3, mluví tak, že mu občas rozumí i cizí, pomalu se začíná vyjadřovat ve větách, umí dodržovat základní pravidla, jako že když se vzbudí brzy a ostatní ještě spí tak si nemá hrát s hlučnými hračkami, ale třeba prohlížet knížky. Hrozně závisí na povaze, ale v 18 měsících je podle mě blbost něco usuzovat, když syna srovnám se stejně starým synem kamarádky (týden rozdíl) tak v 18 měsících mohl můj syn tak do ústavu pro duševně choré a ten její skoro do první třídy. Teď se nám to obrátilo, můj kluk je samostatný a moc mi pomáhá s péčí o malou sestřičku, ten její té momentálně nesamostatná koule na noze a s malým bráškou ho nemůžou nechat na minutu samotného protože mu dost ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
24.10.18 08:57

My máme 22 m klucinu a taky je náročný, ale v kolektivu strašně oblíbený, holčičky na hřišti se po něm ptají když tam není, taky skoro nemluví, ale normálně se dorozumíme, teď začíná opakovat slova a to se mu fakt věnuji. Venku jsme víc než ostatní děti v okolí. Je strašně motorický šikovný, až mě občas překvapí co zvládne, holt každé dítě je jiné. Teď jsem ráda že si hraje s autíčky a u toho žvýká rohlík, ale za chvilku jsem na nákup a vím, že ho budu zase nahánět po celém obchodě, ale nějak se to naučit musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.10.18 09:07
@Alyss1 píše:
Podle toho co pises bych u takhle stareho ditete urcite nedelala nejake zavery. Nerikam ze urcite neni, ale ani ze je. Spis popisujes normalniho ziveho kluka. Ty proste takovy jsou.Nicmene neni od veci si nastudovat, jak s takovymi detmi pracovat. Stanovit hranice, dopredu rict jaky je plan a ten dodrzet. Atd. Dostatecny pohyb idealne na cerstvem vzduchu.primerene unavit ale neprudit s jemnou motorikou.

Díky,ale nejak mi to pořád vrtá v hlavě..už jsem vychovala 2 holky a u nich bylo vše bez problémů..jeho nemůžu naucit na nočník,vzteka se,propina se celej jen abych ho neposadila,ani knížky ani auta kolem nezaberou..dlouho jsme bojovaly s prebalovanim..ale nejvic me trápí to noční nespani..budí se s řevem i kdyz celé odpoledne běhá a „pracuje“venku..doktor mu předepsal Phenaemaletten tabletky 1× na nic,ale vubec to nezabralo.zkoušela jsem i Sedalii sirup a taky ne.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.10.18 09:11
@Mrs.bloud píše:
Co prosim? Jak jako nechat dite v kocarku pred obchodem?! A co ty dalsi veci, co tu popisujete, ze na nej jeho otec houka?! A pritel o diteti rika, ze neni normalni?! Jako prominte, ale ja byt vasim ditetem, tak take rvu ve dne v noci. Moje dite je naprosto nomralni zdrava holcicka a take se vzteka a breci, to je bezne!!! Spis se zamyslete nad tim, jak o dite pecujete. Predpokladam, ze spi samo v postylce v jinem pokoji a nechavate ho vybrecet? Jinak ad Vas dotaz, vyvoj reci je individualni a ve vasem pripade v norme, zalezi take, jak se diteti venujete, z vaseho prispevku mam dojem, ze minimalne. Ohledne place, kazde rok a pul stare dite breci, pokud ho nechate nekde samo. Pokud place v noci a nedokazete ho utisit, problem muzou byt nocni desy, ktere v tomto veku nastupuji a pokud k tomu budete s laskou pristupovat, tak brzy zase odezni. To, ze se dite toci sami do kola na zemi muze byt znamka psychicke deprivace, radila bych vam opravdu, abyste se hodne zamyslela nad tim, jestli syna vubec chcete.

Promiňte,ale trošku jste prestrelila,ne?žádala jsem o radu a ne o veřejný linc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.10.18 09:18

To ze nechám stat kluka v kočárku pred obchodem kam se vejdou 4 lidi natoz kočár neni nic strašného.holt nebydlim v megameste kde jsou jen nákupní střediska a hypermarkety..a to ze přítel na kluka občas houkne neni nic proti ničemu,jinak by jsme mely domacnost napadrt..sáhněte si do svědomí,urcite jste taky svoje dite okrikly…prisla jsem pro radu a ne pro vaše výtky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.10.18 09:43

@Bobule76 Tak to bude tím, jste zvyklá na holčičky, mám o rok starší neteř než je můj syn a ta začala se vším tak o třičtvrtě roku až rok dřív než syn. Takže bez plen i na noc po druhých narozeninách, syn je bez plen i v noci cca 14 dní a to mu tři byly koncem léta. Teď mám tříměsíční holčičku a ta se pomalu začíná převalovat na boky, syn s tím začal až v 5 měsících, do té doby ležel jako brambor a mlátil do hrazdičky. Jinak já na syna musím být o hodně důraznější než sestra na neteř, i když oběma se musí všechno milionkrát opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 12:45

@Bobule76 Tak to bude tím, jste zvyklá na holcicky…

To bych az tak nerekla. Moje svagrova ma holku o rok mladsi nez je muj mladsi syn a o 3 nez starsi kluk a oba je hrave strci do kapsy. Dlouho se ji bali, vzdycky je preprala :lol: takovy cirte jsem nevidela.
Proste kazde dite je jine, kazde potrebuje jiny pristup :palec: mejte s nim trpelivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 12:47

Tak to bude tím, jste zvyklá na holcicky…

To bych az tak nerekla. Moje svagrova ma holku o rok mladsi nez je muj mladsi syn a o 3 nez starsi kluk a oba je hrave strci do kapsy. Dlouho se ji bali, vzdycky je preprala :lol: takovy cirte jsem nevidela.
Proste kazde dite je jine, kazde potrebuje jiny pristup :palec: mejte s nim trpelivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.10.18 15:36

@Muminek2019 Tam nejde o to jestli zlobí a tak, ale vývoj řeči a komunikace,chození na nočník a podobně bývá u holčiček prostě rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí