Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zvedava1 píše: Více
Minulý rok jsme sehnali dovču s odletem za 3 dny a vyšlo to na super peníze, letos to chceme zkusit znovu. Pokud hledáš najdeš, nevýhodou je, že už není tak velký výběr, ale rozhoduje datum odletu a z hotelu se dá taky vybrat. Nemáme v plánu konkrétní zemi, jen datum. Je to trochu adrenalin, jestli to klapne, ale mám to tak ráda ![]()
Nemůžete ho někomu nechat a letět sami? Asi nejlepší řešení ve vaší situaci..
@coffewomen píše: Více
Jj, kdyz ti to je jedno, a nemám nějaké kritéria, co jsou podmínkou, tak najdeš vždycky ![]()
@Anonymní píše: Více
Komplikujes si tim zbytecne zivot. Stejne to jsou pouze tve domnenky, co by komu mohlo vadit, casy, ritualy. Treba zbytku rodiny, vcetne tveho prcka, to je uplne sumak. Dite naopak bude mit akci, zabavu a nejake casy na spani nebude mit ani pomysleni. Nebo si zdrimne v aute cestou na vylet. Neres a uzivej si.
Budete si později vyčítat, že jste to moře alespoň nezkusili? Nebudou vám investované peníze chybět, abyste si mohli něco užít i ve zbytku prázdnin? Máte ten nepříjemný pocit, že někoho rušíte, i z jiného pobytu, nebo se týká specificky dovolené u moře? Není to můj šálek kávy, ale dá se to řešit třeba pobytem v karavanu u pláže? Nedá se ušetřit na zavazadlech tím, že spotřební věci nakoupíte na místě?
@coffewomen píše: Více
Tak drzim palce! Ja jsem prave takhle na Kanarech. ![]()
Urcite bych brala last minut od cestovky. Mas v cene velka zavazadla, kocarek zpravidla jako zavazadlo nepovazuji, a na miste mas vse zarizene. Maximalne si pujcite auto, ale to bych uvazovala v Evrope, ne Egypt, Tunis, Turecko apod. To by uz bylo i na me prilis dobrodruzne. ![]()
@Zvedava1 v last jsme to vždy měli levněji, než ve first…Oman za 19tis, Bulharsko za 11tis, Turecko za 18tis, Egypt za 11tis…vše s all inclusive a to stejně letenky, 6 týdnů před odletem a staly třeba 12tis pro čtyři na kanáry…a kohokoliv jsme se zeptali, tak byl náš last levnější nebo když jsme sledovali ceny sami…navíc my létáme víckrát za rok a máme radši spontánnost, než mít něco třičtvrtě roku zamluvené…zkusili jsme jednou, pak se to zlevnilo, akorát jsem byla naštvaná nebo bych jela jinam raději a levněji ![]()
Doporucuju idealne jet autem, pokud je tak narocny. I casu odletu se mohou menit (napsane u cestovek). A zrejme si na te dovolene stejne neoddychnes, takze na zkousku klidne po CR. K mori jsme letali az pozdeji, od 4 let, kdyz se syn zklidnil.
Máme dvouleté dítě a letos poprvé all inclusive. Tobogány, bazény, moře. Stačí mi starost o dítě, nechci se ještě starat o jídlo, pití. Hledat restauraci zrovna, když má hlad, nebo nedejbože vařit a chystat svačinky. Aktivní dovolené zase planujeme až dítěti budou tak 4-5.
Tak kritéria mám, ale není to lokalita, spíš kvalita hotelu, vzdálenost od moře…
Máme to podobně jak ty, také víc dovolených za rok, nemusíte to být jen moře, v zimě hory, podzimní prázniny většinou termály… ale když to člověk spočítá, tak za tok se ušetří opravdu hodně. Pokud někdo nemá v preferencích jen tento ostrov nebo jeden hotel, není problém vybrat na poslední chvíli super dovču.
My to máme opačně, stejný hotel, stejný termín, stejná destinace AI. First byl vždycky levnější- Sardinie a Řecko.
Náš hotel je zatím o 5.5 tisíce na osobu dražší, než když jsme kupovali na first minute Ale letíme za měsíc, je možné, že na poslední chvíli zlevní.