Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@def Jednou jsem kupovala bryle „na dobirku“ pres Optiscont
V ordinaci si vybrala obroucky, sestra odeslala objednavku a me za tyden prisly postou bryle. Mam je dodnes, ale uprimne… vyber obroucek temer zadny ![]()
Lepsi je projit nekolik optik a zjistit, co ktera nabizi. Ceny a nabidka se hodne lisi ![]()
Pokud neco nosite cely den na nose, tak opravdu chcete koupit bez vyzkouseni jak vam sedi, jak jsou tezke, bez uprav nozicek za usima atd… tento typ zbozi stejne jako boty bych na netu nikdy neobjednavala… ale to je jen muj nazor, treba vyberete ![]()
@llida píše:
Pokud neco nosite cely den na nose, tak opravdu chcete koupit bez vyzkouseni jak vam sedi, jak jsou tezke, bez uprav nozicek za usima atd… tento typ zbozi stejne jako boty bych na netu nikdy neobjednavala… ale to je jen muj nazor, treba vyberete
Máte pravdu, to riziko tam je. Ale jsou prodejci, kteří nabízejí doručení před výrobou. Jiní zase garanci vrácení peněz. Takže řešení to zřejmě má.
Jsem optik a bez vyzkoušení a měření zornic si kupte brýle v drogerii a je to to samé. Záleží kolik chcete investovat, ale dají se pořídit brýle i do dvanácti stovek. ![]()
@def řekla bych, že nestojí, zrovna brýle jsou věc, kterou je dobré si vyzkoušet, obzvlášt jestli v nich jsi celý den
Brýle bych nikdy nekupovala bez vyzkoušení. Každé nemusí sedět, teď myslím obroučky, na nose, na šířku hlavy, to se pozná jen vyzkoušením.
@Wendea71 píše:
Jsem optik a bez vyzkoušení a měření zornic si kupte brýle v drogerii a je to to samé. Záleží kolik chcete investovat, ale dají se pořídit brýle i do dvanácti stovek.
O zkoušení už jsem psal. Když mám předpis, pak z měření zjistíte jaký další údaj?
@def jen dioptrie…vzdálenost zornicek se měří PD metrem v optice a nebo si zavolat k doktorce kolik vám tam naměřili, ale do předpisu se to neudava
Zkus appku Eyerim nebo objednání přes Muscat. Ségra má zkušenost s tím prvním, já s druhým, oboje super.
Dobrý den, nechci strašit..ale sama nevím jestli bych riskovala koupi dioptrických brýlí online. Myslím si, že nejdůležitější na celých brýlích je hlavně jak vám sednout a jak se v nich budete cítit to nejlepe poznáte osobně. Já už kupuju brýle jen v Grandopticalu, mají levnější i dražší, ale kvalitní a super mi sedí, přes internet bych si to asi netroufla no…
@satyr66 píše:
Dobrý den, nechci strašit..ale sama nevím jestli bych riskovala koupi dioptrických brýlí online. Myslím si, že nejdůležitější na celých brýlích je hlavně jak vám sednout a jak se v nich budete cítit to nejlepe poznáte osobně. Já už kupuju brýle jen v Grandopticalu, mají levnější i dražší, ale kvalitní a super mi sedí, přes internet bych si to asi netroufla no…
O zkoušení jsme si už psali, každopádně díky.
Ahoj, já tedy nakupuji brýle online celkem pravidelně, ale samozřejmě si nechávám oči měřit pravidelně u své oční doktorky. Pak člověk může na brýlích hodně ušetřit, protože v obchodech to mají napálené. Využívám stránky https://www.hotovebryle.cz, kde jsem koupila už minimálně dvoje sluneční a troje dioptrické. Vždy sedí skvěle a jsou jako ty za 8000,– z obchodu.
Ceny v kamenných obchodech jsou vyšší, ale změří Vám oči tak, aby brýle opravdu seděly, vyzkoušíte si jak sedí obroučky… navíc ani v obchodě nemusí být nějak extra drahý, stačí zajít do nějaký obyčejný optiky a né značkový… mam sice jedny brýle za cca 10 000,– ale k tomu náhradní ani ne za 2,500,– a na těch dražších byly drahý dioptrie, na který sem dala všechny bonusy co jdou, právě z důvodu, že je mám na očích pořád a na tom se ušetřit nedá, obroučky vyšly podobně jako na internetu,… za mě najděte radši levný kamenný obchod, brýle z internetu nemusí správně sedět, vy si toho ani nevšimnete, ale zbytečně si tim vadu očí ještě zhoršíte
Ahoj. V rodině potřebujeme nakoupit nové brýle. Ceny v kamenných krámech jsou nesmyslné a tak si říkáme, zdali nezkusit nákup online. Nemáte někdo zkušenost s nějakým krámem?
Jak jsem koukal, tak vyžadují informace jako rozestup zornic od sebe. To vůbec nevím jestli je na předpisu. Zase je ale třeba nezajímá výška očí - přitom když brýle kupuju v krámě, tak si do původních skel dělají značku, kde mám střed oka.. Tak nevím jestli ten nákup online stojí za to. Brýle nosím celý den.