Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše: Více
Prostě ne. Ma duvod a já ho uznávám. Navíc snacha by zase mluvila o zrušení vánoc, kdybychom nepřijeli. Stačilo jednou kvůli nemoci, a mlela o tom celý rok.
U dcery slavíme Silvestra.
@inkakřivák Tak to jsme každá četla jiný příspěvek zřejmě. Každopádně ji nikdo nenutil hrát pexeso jedno za druhým a společenské hry jen co vleze do dveří. Bylo to o budování vztahu se 4 letým dítětem, který se dá budovat různě / dle chuti a možnostech obou stran a ona musí být ten kdo ho budovat chce. ![]()
Na to mi napsala, že doufá, že se to změní až mladí půjdou do práce oba a budou potřebovat hlídat.
A když jsme tak u toho, tak tisková mluvčí včera psala o brzkém vstávání a únavě, což chápu. No snad to pak půjde zvládnout ![]()
Jinak moje máma taky nesympatizuje s každým svým vnoučetem od kolébky (navíc jich má 8 ). Každé je jiné povahou, elánem, energii. Je to přirozené. Ale tam kde to úplně nešlo přirozeně ( nebyly na stejné vlně ) se normálně zeptala, co by pro ten vztah mohla udělat. Čím zaujmout, co vymyslet, jak získat a snažila se to převést do praxe. Někde ten vztah byl automaticky, někde na něm musela pracovat víc. A to klidně u 4 letého dítěte.
Dospělý syn s ní byl teď v divadle. Když jsem se ho ptala jaký to bylo odpověděl mi. “ Víš, já tam byl kvůli babičce a pro ní. Na tom přestaveni jsem byl už s přítelkyní. Ale chtěl jsem si to s babičkou užít”. Je mu 18, je to normální kluk úplně jiný než babička naprosto vším.
Příspěvek upraven 22.12.25 v 09:50
@Venetia píše: Více
Proč? Vždyť ho můžeš udělat ty a přinést ho. U nás třeba vždy vařila mamka rybí polévku, babička dělala kapra, salát a čočkovou polévku. Teta nosila vlastní salát, protože ho dělali trochu jinak. My vzali vánoční ovocnou omáčku na ochutnání. Prostě každý donesl něco. Ségra nejí kapra, tak mamka letos chystá i kuřecí řízek. Tohle mi přijde hrozně hezké a v pohodě.
@anavi13 píše: Více
Letos to mám jinak, takže se podřídím ostatním
Můžu si ho dát kdykoliv jindy
Příspěvek upraven 22.12.25 v 09:52
@Monchichik píše: Více
Ono asi totiž fakt hostíme nejlíp
vždy toho mám hodně. Včera se toho snědla hromada
máš pravdu. Musím se naučit, že se nezvládnu zavděčit úplně. Manžel sse to teda musí naučit taky. Plaveme v tom spolu.
kvůli našemu odmítnutí denních návštěv je tu hodně velké dusno. Ale to fakt nejde. Nesměla jsem jít s dětmi ani na procházku podle sebe. Já si vždy říkám, že jsme to měli překousnout a mít nějak klid. Jenže když to pak napíšu, tak je mi úplně jasné, že to by nevydržel nikdo ![]()
U nás se 25. 12. taky skoro nevaří. Máme vždycky polévky a salát od ŠD. Maso je v lednici obalené. Akorát se vloží do trouby. To nepovažuji za práci. Nádobí dělá myčka. Povolujeme se u pohádek. Do kostela nechodíme.
@anavi13 U nás stejný. My tam máme člověka co je vegetarián, co nejí / nemůže lepek, tak se to vždy nějak nakombinuje ![]()
@Anonymní píše: Více
No protože se během návštěvy věnuje i dospělým a nechce se jí hrát na babu ani na honičku. Což úplně chápu.
A taky se dokážu vžít do „nadšení“ snachy, které při návštěvě šílená tchýně s děckem lítá po 2+1 a hrají na schovku a honičku.
![]()
U vnučky zájem o babičku vypadá nadějněji, protože babička má dlouhé vlasy a cingrlata, na kterých jí mimino visí, bych tak tipla.
Co jsem tu tak vyčetla, chovám se při návštěvách mladých zhruba jako Ven, akorát u ní to nevím proč lidi irituje, a u mě je to v pohodě. ![]()
Mně některý ty věci připadají jako dobrý kraviny, omluvám se.
Ony ty svátky proběhnou i bez návštěv, bez kapru a tak … Stále den má 24 hodin a svět se točí.
@anavi13 Ty by jsi měla za švagrovou a tchány mít už metál. Obdiv, že jsi to tak dlouho vydržela a navíc tedy, že jsi ji nezakousla.
Snad půjde rekonstrukce dle plánu a můžete brzo bydlet ![]()
@sirikit píše: Více
Asi způsobem psaní
Oni prostoru taky moc nemají…to je dost nerealna představa
@sirikit píše: Více
proč zrovna honičku a schovku. Běžně jezdím s vnukem s autíčkama, parkujeme, už se k nám přidává i 20 měsíční vnučka. Zpíváme s albi tužkou, kupujeme, prodáváme v obchodě. I to pexeso hrajeme, člověče nezlob se. Jsou to poklidné hry, kdy nemusíš lítat po bytě.
@sirikit No tak stále tu zní slovo komunikace ![]()
Ale chápu, že ani ve 2+1 se nenajde nic, čím by babička mohla zaujmout 4 leté dítě.
Po vzájemné dohodě s rodiči
No s pokud sedíš 3 hodiny na návštěvě a jste s tím všichni v pohodě, tak super ne?
@Mkmkz píše: Více
No, my vaříme a jíme celý rok. ![]()
Vy ne? ![]()
Nepřijde mi, že bysme se o Vánocích cpali nějak víc, než jindy.
@vokishka To u nich nejde taky. To ji nutíme hrát neustále pexeso a na to ona není / na to hraní.
A člověče nezlob se hrát nemůže, protože se na to musí soustředit a tolik času vnoučeti věnovat nelze - chce si povídat.