Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80119
22.12.25 09:25
@Venetia píše: Více

Prostě ne. Ma duvod a já ho uznávám. Navíc snacha by zase mluvila o zrušení vánoc, kdybychom nepřijeli. Stačilo jednou kvůli nemoci, a mlela o tom celý rok.
U dcery slavíme Silvestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.25 09:30

@inkakřivák Tak to jsme každá četla jiný příspěvek zřejmě. Každopádně ji nikdo nenutil hrát pexeso jedno za druhým a společenské hry jen co vleze do dveří. Bylo to o budování vztahu se 4 letým dítětem, který se dá budovat různě / dle chuti a možnostech obou stran a ona musí být ten kdo ho budovat chce. :kytka:
Na to mi napsala, že doufá, že se to změní až mladí půjdou do práce oba a budou potřebovat hlídat.
A když jsme tak u toho, tak tisková mluvčí včera psala o brzkém vstávání a únavě, což chápu. No snad to pak půjde zvládnout :kytka:

Jinak moje máma taky nesympatizuje s každým svým vnoučetem od kolébky (navíc jich má 8 ). Každé je jiné povahou, elánem, energii. Je to přirozené. Ale tam kde to úplně nešlo přirozeně ( nebyly na stejné vlně ) se normálně zeptala, co by pro ten vztah mohla udělat. Čím zaujmout, co vymyslet, jak získat a snažila se to převést do praxe. Někde ten vztah byl automaticky, někde na něm musela pracovat víc. A to klidně u 4 letého dítěte.

Dospělý syn s ní byl teď v divadle. Když jsem se ho ptala jaký to bylo odpověděl mi. “ Víš, já tam byl kvůli babičce a pro ní. Na tom přestaveni jsem byl už s přítelkyní. Ale chtěl jsem si to s babičkou užít”. Je mu 18, je to normální kluk úplně jiný než babička naprosto vším.

Příspěvek upraven 22.12.25 v 09:50

• Citovat
  • Upravit
24283
22.12.25 09:47
@Venetia píše: Více

Proč? Vždyť ho můžeš udělat ty a přinést ho. U nás třeba vždy vařila mamka rybí polévku, babička dělala kapra, salát a čočkovou polévku. Teta nosila vlastní salát, protože ho dělali trochu jinak. My vzali vánoční ovocnou omáčku na ochutnání. Prostě každý donesl něco. Ségra nejí kapra, tak mamka letos chystá i kuřecí řízek. Tohle mi přijde hrozně hezké a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106376
22.12.25 09:47
@inkakřivák píše: Více

Ach jo…to jsou všude problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106376
22.12.25 09:49
@anavi13 píše: Více

Letos to mám jinak, takže se podřídím ostatním

Můžu si ho dát kdykoliv jindy

Příspěvek upraven 22.12.25 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24283
22.12.25 09:50
@Monchichik píše: Více

Ono asi totiž fakt hostíme nejlíp :lol: vždy toho mám hodně. Včera se toho snědla hromada :D máš pravdu. Musím se naučit, že se nezvládnu zavděčit úplně. Manžel sse to teda musí naučit taky. Plaveme v tom spolu. :lol: kvůli našemu odmítnutí denních návštěv je tu hodně velké dusno. Ale to fakt nejde. Nesměla jsem jít s dětmi ani na procházku podle sebe. Já si vždy říkám, že jsme to měli překousnout a mít nějak klid. Jenže když to pak napíšu, tak je mi úplně jasné, že to by nevydržel nikdo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9029
22.12.25 09:51

U nás se 25. 12. taky skoro nevaří. Máme vždycky polévky a salát od ŠD. Maso je v lednici obalené. Akorát se vloží do trouby. To nepovažuji za práci. Nádobí dělá myčka. Povolujeme se u pohádek. Do kostela nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.25 10:06

@anavi13 U nás stejný. My tam máme člověka co je vegetarián, co nejí / nemůže lepek, tak se to vždy nějak nakombinuje :kytka:

• Citovat
  • Upravit
75759
22.12.25 10:09
@Anonymní píše: Více

No protože se během návštěvy věnuje i dospělým a nechce se jí hrát na babu ani na honičku. Což úplně chápu.
A taky se dokážu vžít do „nadšení“ snachy, které při návštěvě šílená tchýně s děckem lítá po 2+1 a hrají na schovku a honičku. :zed: :zed: :mrgreen:

U vnučky zájem o babičku vypadá nadějněji, protože babička má dlouhé vlasy a cingrlata, na kterých jí mimino visí, bych tak tipla.
Co jsem tu tak vyčetla, chovám se při návštěvách mladých zhruba jako Ven, akorát u ní to nevím proč lidi irituje, a u mě je to v pohodě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.25 10:11

Mně některý ty věci připadají jako dobrý kraviny, omluvám se.
Ony ty svátky proběhnou i bez návštěv, bez kapru a tak … Stále den má 24 hodin a svět se točí.
@anavi13 Ty by jsi měla za švagrovou a tchány mít už metál. Obdiv, že jsi to tak dlouho vydržela a navíc tedy, že jsi ji nezakousla.
Snad půjde rekonstrukce dle plánu a můžete brzo bydlet :kytka:

• Citovat
  • Upravit
106376
22.12.25 10:12
@sirikit píše: Více

Asi způsobem psaní
Oni prostoru taky moc nemají…to je dost nerealna představa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65236
22.12.25 10:17
@sirikit píše: Více

proč zrovna honičku a schovku. Běžně jezdím s vnukem s autíčkama, parkujeme, už se k nám přidává i 20 měsíční vnučka. Zpíváme s albi tužkou, kupujeme, prodáváme v obchodě. I to pexeso hrajeme, člověče nezlob se. Jsou to poklidné hry, kdy nemusíš lítat po bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@sirikit No tak stále tu zní slovo komunikace :nevim:
Ale chápu, že ani ve 2+1 se nenajde nic, čím by babička mohla zaujmout 4 leté dítě.
Po vzájemné dohodě s rodiči

No s pokud sedíš 3 hodiny na návštěvě a jste s tím všichni v pohodě, tak super ne?

• Citovat
  • Upravit
75759
@Mkmkz píše: Více

No, my vaříme a jíme celý rok. :nevim:
Vy ne? ;)
Nepřijde mi, že bysme se o Vánocích cpali nějak víc, než jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.25 10:19

@vokishka To u nich nejde taky. To ji nutíme hrát neustále pexeso a na to ona není / na to hraní.
A člověče nezlob se hrát nemůže, protože se na to musí soustředit a tolik času vnoučeti věnovat nelze - chce si povídat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová