Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
21.12.25 11:26

@sirikit ne :D ona to tady podala uplne jinak, nez ze se bavi se vsemi, nabidne se vnouckovi a kdyz nema zajem, nevnucuje se.
Ale to by ta diskuze nesmela byt promazana.
Jedine, co ji lide radili, bylo aby ona vyvinula nejakou beznou aktivitu smerem k tomu diteti - pokud chce nejaky vztah. Protoze samo od sebe si ji oblibovat nemusi. Coz bylo přijato s velkym udivem a doplnujicimi otazkami.
Nikdo ji nic nevnucoval. Ani vztah ani hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
21.12.25 11:29
@Eva2610 píše: Více

Původně jsem diskuzi jen tiše sledovala, ale tohle mi nedá. Není to proti pravidlům, teď jsem je pro jistotu pročetla. Je zakázáno zveřejňovat informace ze soukromých skupin. Příspěvky, že nemá v úmyslu být hlídací babička a nebaví ji hraní s dětmi tu Venetia skutečně roky sdílí ve veřejných diskuzích, obvykle v těch zaměřených na nezajímající se prarodiče. Jsem si tím jistá, protože sama do těchto diskuzí chodím, nejsem v žádné uzavřené skupině. A úplně zbytečné to nebylo, protože pak je touto sebeprezentací uživatelky skutečně člověk ovlivněn. Sama jsem nedavno do hodně podobné diskuze s Venetií zabředla v jiném tématu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
21.12.25 11:37

Já na tyhle věci vlastně nemám dobrý příklad a tak v tom trochu tápu. Otec ani jeho matka se o mě nezajímali. Někdy ve druhé třídě jsem zjistila, že ta paní, co bývá opilá na zahrádce hospody vedle nádraží kudy jezdím domu ze základky, je moje babička. A s druhou babičkou jsme bydleli, je to manipulativní potvora co ovládá a rozpadává celou rodinu a spoustě lidem v rodině zkazila spoustu let života. Naštěstí už je tak stará, že to nechávám být abych mohla vůbec vídat svou matku. A i to mi ve svých skoro osmdesáti dokáže kazit, protože mámě na ty návštěvy vždycky vymyslí tunu práce. A máma jí neumí odmítnout.
No a máma i tchýně jsou opačné extrémy. Jedna je málo a druhá je moc. Tak jsem se rozhodla že pokud to dětem nějak neubližuje tak to nechám koňovi.
Naštěstí se mi po letech od porodu vrátila velká část mého starého flegmatismu. :lol: :lol:
Takže já si nemyslím že v tomhle existuje něco obecně dobrý nebo špatný, když nejde o ty fakt už extrémy. Pokud je to jen nezajímá se, tak si to s dětmi vysvětlíme. Když něco nemáš (babička) tak ti to nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107610
21.12.25 11:45
@mado píše: Více

Ještě zareaguji… To jsem vysvětlila.. Možná, si to nestihla… A Sirikit to pak vysvětlila ještě za mne.. Dohledej si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
21.12.25 11:52

Stejně je to zajímavá diskuse. Ty pohledy jsou prostě různé. U nás třeba se tchanovci dětem celkem věnují když tam jsou. Ten vztah nějak vytvořený mají. Ale spíš přestal fungovat ten vztah mezi námi. V tom smyslu, že nám pomáhat nechtějí. Chtějí se jen pomazlit a stačí. Což by teda bylo v pohodě kdyby jsme nebydleli společně a nebyl ten můj nejmladší nemocný. To prostě je u nás největší problém. Třeba jeden z konfliktů byl, že jsem vypravovala všechny tři do školky. Plačící mimino, kluci ještě potřebovali velkou dopomoc. Kdo děti má tak ví jak je hlavně v zimě oblékání malých dětí náročné :mrgreen: a skoro každý den to probíhalo tak, že mi vběhli ke tchyni a ta místo toho, aby mi nějak pomohla, tak si s nima začala vykládat. Jakože super kdyby jsme nespěchali a mimino neřvalo. Když jsem jí to řekla, tak bylo samozřejmě zle. Když jsem klukům výslovně zakázala ráno při chystání do školky chodit k babičce, tak to bylo taky zle. A tohle je pak těžký. Těch situací se stalo tolik. Mě ty poničené vztahy hodně mrzí. Taky jsme se z toho důvodu rozhodli odstěhovat i když to teda bude hodně těžké a to teď nemyslím jen finančně. Bez toho si myslíme, že ty vztahy nemůžeme dát dohromady. Já nemám problém pozvat tchanovce dvakrát týdně na kafe a klidně na štědrý den. To mi absolutně nevadí. Ale chci mít klid a svoji pohodu. Manžel to stejné. Ten chce hlavně soukromí. A teda nepřeji si denní návštěvy kohokoliv. To mi za ty roky opravdu stačilo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22294
21.12.25 11:54
@Venetia píše: Více

Když jsi to smazala, tak dohledat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107610
21.12.25 11:58
@mado píše: Více

Rozumim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
21.12.25 12:13

@anavi13 myslim si, ze oddelenie byvania je presne to, co potrebujete. Zmensia sa trecie plochy a mozno ziskate viac odstupu, respektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
21.12.25 13:03
@Anna766 píše: Více

Vždyť jo, já nic proti pexesu.
Ale zas je jiný když třeba ty s vnučkou a dcerou bydlíš, popovídání s dcerou ti není vzácné, takže hoďka sem, hoďka tam na deskovky, z toho se nestřílí, času dost na všechno.
Pokud ale Ven jezdí k mladým jen tu a tam na párhodinovou návštěvu, během které by si i ráda popovídala s dospělými, je to úplně jiná situace.
Navíc ten čtyřleťák si zrovna v době její návštěvy nejspíš dělá něco svého, a ne vždycky musí být nutně zvědavý na jakýkoli program, který mu babička echt v tu chvíli nabídne, a není to chyba ani jeho, ani babičky.
Za mě je důležité, že ona mu svou přítomnost nabízí, projevuje o něj zájem, ale dokáže se upozadit, když malej zrovna nemá náladu. Rvát se mu na sílu, dosáhne akorát toho, že mladej zaleze s řevem pod sedačku, kdykoli babička vleze do dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
21.12.25 13:04
@Venetia píše: Více

Budu tvůj tiskový mluvčí! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
21.12.25 13:06
@Mkmkz píše: Více

Asi tak. Chystáme dnes oslavu pro syna a už tu máme na hlídání synovce. Bez zeptání. Prostě je přece u babičky. Jako mě nevadí, že tu je. Ale prostě ho bez zeptání sem šoupnou. A to chystáme oslavu pro dvacet lidí, takže prostě to není na chvíli :cert: pak mají ty vztahy nějak vypadat. A tohle je tak pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 13:07

@sirikit A to je problém dělat něco se 4 letákem a u toho si povídat s rodiči?

Navíc snad není problém se optat co by vnuka bavilo, čím bych ho zaujala … To je i o komunikaci pak s rodiči.

Vždyť psala, že ji ani nenapadne si jít s ním hrát a sedí s kafem a údiv, že to některé babičky dělají. … Ale ta diskuze je zbytečná a k roli tiskového mluvčí se nebudu vyjadřovat.
Možná ji příště vysvětli, že lze použít anonym, pokud tu něco nechce řešit veřejně, ať ta diskuze má hlavu a patu. :kytka:

Příspěvek upraven 21.12.25 v 13:18

• Citovat
  • Upravit
150055
21.12.25 13:11
@sirikit píše: Více

Proto celou dobu píšu o své babičce a ne o sobě, jaký jsme měly my dvě s mojí babičkou vztah přesto že nebyla typ aktivni čuprbabky na denni bázi. To já svou situaci s Venetinou nechci srovnávat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2198
21.12.25 13:23
@anavi13 píše: Více

Synovce bych s klidem poslala zpátky k babičce, že teď na něj nemáme čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
21.12.25 13:36

@Pučálkovic.Amina to jsme samozřejmě udělali, ale stejně tu děti lítají nahoru a dolů. Dělají to tak pokaždé. Jako už jsem z toho unavená. Zbytečné konflikty. A to už chtěli dojít tchanovci o půl jedné. Oslava od dvou… já tohle chystám moc ráda, ale manželova rodina už mě tímto štve. Většinou si stejně přijdou podle sebe. Žádný respekt prostě. Plus jsme pak zlí na synovce, že ho tu nechceme. To máme jako bonus. Ještě to musíme tak rok vydržet než uděláme rekonstrukci. Pak už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová