Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
20.12.25 23:16
@Anonymní píše: Více

asi tak, pokud budu vědět, že mě tu šmíruje někdo z rodiny nebo vůbec z mé blízkosti, tak nebudu psát nic osobnějšího, než že jsem měla na večeři řízek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
20.12.25 23:36
@Monchichik píše: Více

Uz sa tu spominalo to osobne nastavenie… Ak by som nespala na smrtelnej posteli, dava mi zmysel sa trocha zapriet, vzdat sa vlastneho pohodlia pre zmysluplnu vec.
A tou podla mna to, ze nemusi so sebou vlacit dve deti, je.
Je to vec nastavenia, nie veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
20.12.25 23:37
@stinga píše: Více

Mě tady šmíruje ex, skoro 7 let po rozvodu, dávno ženatý s někým jiným. :roll:
Nedávno měl zas nějaký výron emocí, završený výkřikem, že eMimino jsou sjačky! :cert: :cert: :mrgreen:
Ale to mě dílem obveseluje a dílem mi lichotí, že má troubínek pořád ještě potřebu stalkovat exku, a navíc jí to ještě slabomyslně vypisovat.
No ale dobrýho pomálu, kdyby mě zajímaly jeho hlody, nemusela jsem se rozvádět, takže jsem ho důsledně blokla i na kanálech, které jsem v první vlně blokace opomněla. 8)

Ale když chce člověk se svým stalkerem v dobrém vycházet, má to složitější, to je jasné. :nevim: Jedině anonym, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9295
20.12.25 23:44

Tak jsem vše dočetla. Smutné. Depresivní. V nějakých 60 letech mít takové smutné řeči, že se nedožiješ dospělosti vnoučat. Proč tohle? Máš vážnou nemoc, tobě ubývá času? Nebo proč takhle píšeš?
@Venetia Opravdu je člověk šťastný, když má takové názory? Vidím dost promazaného. Tak si říkám, že za tím krunýřem tvrdosti musíš být hrozně osamělá, smutná duše. Ten krunýř tvrdosti je jen póza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9295
20.12.25 23:53

Nesnáším rozdíly u dětí. Byla jsem to vnouče, které bylo protěžované. Je to neomluvitelný humus. I po 30 letech si pamatuji cestu do Budějovic vlakem. Jsem mohla mít vše. Kolik jsem chtěla fruka, bonbónů, všeho. Moje mladší sestra dostala přídel na cestu a běda, jak nevystačí. Ona se totiž měla narodit jako kluk. Moje mamka to měla x let na talíři, že druhé děcko měl být kluk a ne zas holka. Od určitého věku jsem si postavila hlavu, že za ní chodit nebudu. Za dědou jo. Ten rozdíly nedělal. Stále žije. Nedělá rozdíly ani u prapravnoučat. Způsobilo to během dětství velkou křivdu mezi mnou a sestrou. Přitom ani jedna jsme za hloupé názory dospělé existence nemohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
21.12.25 00:01
@Anonymní píše: Více

Chyba ti mama, vztah s nou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
21.12.25 00:46
@Hibou píše: Více

Myslim, ze to nastavenie resp. prenastavenie je otazkou hodnot a to si vedome budujes v priebehu zivota. Neviem, ci sa to da pripisovat temperamentu, ktory napr. je vrodeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
21.12.25 08:10

@sirikit Kde si tak dlouho byla? Už jsem tě tady dlouho nečetla… :kytka: Moc ráda tě čtu, pobavila jsem se, díky, díky :mrgreen: A jak je možné, že tebe, takový poklad, snacha nemiluje? :mrgreen: :mrgreen: To jsou věci ;) No v každé rodině je něco, tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
21.12.25 09:01
@Monchichik píše: Více

Nestíhám, nestačím, a pohybuju se, když už, spíš po uzavřenkách.
Hele, s mladejma snaha byla.
Zkoušelo se soužití, „než si mladí něco najdou“, mladá se, aniž by se mě někdo zeptal na názor, nastěhovala k synovi do pokojíčku (oběma 30+) a začala mi nenápadně reorganizovat domácnost.
Společná koupelna i kuchyň, ta nadbytečná jsem ve svém bytě byla já.
Protože jsem tou dobou už žila se svým současným mužem a pendlovala mezi domácnosti, bylo mi dáváno najevo, že slušné by bylo vyklidit pole a přenechat bydlení nové generaci.
Já kráva tolerantní a chápavá do okamžiku, kdy si mladí do toho bytu k mým malým psům pořídili akitu, která je začala napadat. Vyhozená čéška a kyčel mého psa mě stála 20000 a neslyšela jsem ani „promiň“, prej - oni u toho nebyli, a kdoví, jak to ve skutečnosti bylo.
Jasně, ta sedmikilová napadla 30 kilovou. :roll: Řekla jsem, že takhle prostě ne, pes půjde z domu - takže mladí se odstěhovali i se psem a nastal rádiový klid. Kontakty nula, aspoň se nikdo před nikým nemusí přetvařovat.
Takže sama dobře vím, jak velmi křehké jsou mezigenerační vztahy, a pokud o nich Ven přemýšlí a snaží se je nějak na obě strany rozumně ukočírovat, zaslouží poplácat na rameno, a ne schytat čočku.
Jsou i tchýně, třeba já, které si řeknou, že jim to za ty nervy nestojí, a realizují se čistě jen v té části rodiny, u které jsou vítané - a to do důsledku se vším, co s tím souvisí.
Jaxe do lesa, taxe z lesa, vstřícnost není ani povinnost, ani samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
21.12.25 09:04
@PaníBovaryová píše: Více

A když na to reagujeme, tak, je to „lynč“ a „kamenování“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 09:04

No jinak zas vidím klasiku- odejdu že dne na den případně půjdu do duchodaku. Že třeba udeří náhle nemoc ať už fyzického nebo psychického rázu si studeni čumáci nepřipouští, případně neznají realitu. Jak dnes i ve 22.00 odlifrujou z pohotovosti důchodce s křečí zpět domů, jak obvolavate 6 pečovatelek a charit a ani po půl roce nejste v pořadí. 75lety se 2 dětmi, že by dostal místo v DPS nebo DD- vtip roku. A ono jde pak o akutní péči třeba 2-3 měsíce, že třeba po práci místo na kurz jogy, jedu k rodicovi pomáhat. Ale hlavně, že babička měla řeči, ze 2 dny o jarnakach jsou nemyslitelné, nepovinné. No škoda mluvit. Ale je pravda, že v tom mém případě je to záležitost už z dětství, to je pravda. Ale proto jsem psala o tom, že tam ta šance stále je, ještě poslední, vynahradit tu péči/ zájem na vnoučatech.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
21.12.25 09:06

Já tedy rozhodně souhlasím hned se dvěma body.
Za prvé, není vhodné někoho posuzovat na základě toho, jakým způsobem se písemně vyjadřuje.
Za druhé, fakt není vhodné sem psát cokoli, co potom musíme mazat!
:lol: :lol:
A hlavně šťastné a veselé. :D

• Citovat
  • Upravit
32323
21.12.25 09:10

@sirikit Tak to jsi nadmíru tolerantní a chápavá, protože u mě by " než si něco najdou " vůbec neprošlo. Natož aby se mi někdo stěhoval domů bez dovolení :D Taky jsem tchyně, které by to za ty nervy nestálo, mám to hozené jinak než třeba další člen rodiny, který si nechá líbit věci, že mi zrak přechází. Ale každý má jinou povahu a snese něco jiného. Ven to dělá přesně tak jak to cítí, její volba, její věc…nevím, proč se jí tady většina snažila přesvědčit a tlačit do něčeho, do čeho navíc ani nevidí. A přesně jak píšeš…jaxe do lesa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
21.12.25 09:23
@Liberalissima píše: Více

Hele vážně, tobě ty zdejší vypjaté dohady, jak Ven nemá o vnuka zájem a bude před ním preferovat vnučku, přijdou v úplný pohodě? 8o
Já četla, že ona se při návštěvách snaží věnovat jak dospělým, tak vnoučkovi, nabídne mu svou pozornost a když malý zrovna nemá zájem, nevnucuje se.
A?
Já se při návštěvách za chvíli čtyřletému vnukovi taky nevnucuju, když si dělá něco svýho.
Naopak, osobně by mě na místě děcka dost točila babička, která mi nedá chvíli pokoj a vyžaduje za každou cenu pozornost.
Tohle je podle mě to, co se Venetia snažila sdělit.
Jenomže když totéž epicky napíšu já, je to každému celkem pochopitelné, ale k jejímu strohému sdělení má kde kdo sklon domýšlet, co nezaznělo.
Zrovna tak s tou vnučkou.
Já to četla! Ven psala, že vnouček o ni zatím nijak zvlášť neprojevuje zájem, a že doufá, že s vnučkou to bude lepší. V tomto smyslu.
A jako jasný, vnučka projevovala o moje malovátka a celoživotní sbírku bižu živý zájem snad od roka, takže tipuju, že Venetia myslela přesně něco takového.
Zatímco tady už jely teorie, jak se babička chystá preferovat jedno vnouče před druhým, a měla by se ideálně separovat od obou, aby nenarušila jejich křehkou dětskou psychiku.
Tak ano, to je za mě ukázkový příklad kamenování a odsudku z naprosto vyfabulovanýcg důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
21.12.25 09:29
@sirikit píše: Více

Mně hlavně přijde, že si do toho projikuješ v tomhle případě svojí situaci, a úplně ignoruješ, jak se ta diskuze po několik dní vyvíjela. Pokud se tedy upřímně ptáš na můj názor.

Opakuji, že Ven si přála, aby se o její situaci přestalo diskutovat, a já to respektuju, takže už na ni ohledně ní reagovat v tomhle vláknu nebudu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová