Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.25 16:46
@Venetia píše: Více

Vždyť u Tebe bydlel partner, občas i jeho syn, jestli si to pamatuju dobře. Nevejde se Ti tam vnouče? Ani na jednu noc?

• Citovat
  • Upravit
32155
20.12.25 16:47
@Anonymní píše: Více

A je nutné, aby někde vnoučata spala? Asi s nimi má takový vztah jaký chce, je to její věc, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
20.12.25 16:47

Ten syn tu právě spal výjimečně… A já na zemi.. To si z těch dizkuzi nepamatuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
20.12.25 16:49
@Monchichik píše: Více

Přesně tak, díky
Moje diskuze to vůbec není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 16:57

V dnešní době rozkládacích křesel není problém 1 koupit a vnouče může občas přespat na něm.
By mě tedy táhlo spát na zemi.

Ale tedy přeci není povinnost vnouče nechat přespávat. To není pro vztah rozhodující. Rozhodující je ten zàjem, který musí vyjít ze strany od prarodiče směrem k dítěti.
Mezi nutnosti nechat vnouče přespávat a pouze sedět s kafem je mraky možností mezi.
Ono stačí když si vezmeš místo vnučky vnuka a půjdeš si s nim stavět, nebo budete dělat nějakou aktivitu která ho baví. Ve 4 letech zřejmě to nebude ještě tak těžké.
Ale pro mě těžký pochopit, že to někoho nenapadne. Pokud s tím je jak to je je ok, ok. To respektuji, ale jak udělat aby o mě vnuk měl zájem snad ženská, která sama je matkou, zvládne sama vymyslet.
Pokud to nechci, dobře. To je její volba. Ale cekat že něco se změní až … je za mě hloupost, protože ono samo se to nestane.

• Citovat
  • Upravit
32155
20.12.25 17:02

A myslíš si, že potřebuje rady k tomu co má dělat s vnoučetem? :mrgreen: Dělá to jak sama chce, nechápu, proč jí tady někdo x stran radí jak se má věnovat vnoučatům, na to snad nikdo radu nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
20.12.25 17:02

Nechci se už vyjadřovat… Ale už víckrát jsem tu napsala, že já opravdu nic nečekám
Nevím, z čeho tak všichni usuzujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
20.12.25 17:08

@Venetia asi bys měla své vnouče opečovávat, zdá se. Ať chceš nebo ne. Podle zdejších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
20.12.25 17:09
@inkakřivák píše: Více

Co tím myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 17:09

@Monchichik Máš pravdu. :kytka:i

Pro mě je těžký pochopit, proč někdo nechce mít fajn vztah se svým vnoučetem.
Ale respektuji to. Stejně jako to respektuji roky u tchánů. Stejně jako je respektuji jako rodiče manžela. Jinou možnost nemám a nemají ji ani ta vnoučata ( dnes již dospělá).
Myslela jsem, že to díky V trochu pochopím, když mi to druhá strana popíše. Ale vlastně je to “chci to tak jak to chci “, což znám.

Příspěvek upraven 20.12.25 v 17:20

• Citovat
  • Upravit
148926
20.12.25 17:15

To je ironie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
20.12.25 17:20

no z nějakého důvodu pořád do diskuse o vnoučatech a vztahu s babičkami přispíváš, takže tu věc nemáš v sobě uzavřenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32155
20.12.25 17:24

No a jak to má být jinak? Prostě tak jak to chce ona a jak to cítí. Není to tak těžký pochopit, když zjistíš, že každý jsme nějaký a to co připadá třeba mně jako normální a chci to tak je pro někoho jiného nepochopitelné. Vychází to z dětství, rodiny, vzájemných vztahů a vůbec všeho kolem. Já taky nejsem podle zdejších měřítek ideální matka ani babička a je mi to fuk, tak to mám já a taky respektuju jak to mají ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
20.12.25 17:26

Nevím no. Mě by jako matce vadilo kdybys preferovala jedno vnouče a plánovala s ním vztah a druhé vypustila. Protože to znam z dětství. Máma protežovala bratra, to byla její láska já by jen ta druhá.
Jinak máš pravdu, nikdo tě k lasce k vnoučatům nedonutí když je to pro tebe jenom povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
20.12.25 17:27
:nevim:

Příspěvek upraven 20.12.25 v 19:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...