Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A je nutné, aby někde vnoučata spala? Asi s nimi má takový vztah jaký chce, je to její věc, ne?
Ten syn tu právě spal výjimečně… A já na zemi.. To si z těch dizkuzi nepamatuješ?
@Monchichik píše: Více
Přesně tak, díky
Moje diskuze to vůbec není
V dnešní době rozkládacích křesel není problém 1 koupit a vnouče může občas přespat na něm.
By mě tedy táhlo spát na zemi.
Ale tedy přeci není povinnost vnouče nechat přespávat. To není pro vztah rozhodující. Rozhodující je ten zàjem, který musí vyjít ze strany od prarodiče směrem k dítěti.
Mezi nutnosti nechat vnouče přespávat a pouze sedět s kafem je mraky možností mezi.
Ono stačí když si vezmeš místo vnučky vnuka a půjdeš si s nim stavět, nebo budete dělat nějakou aktivitu která ho baví. Ve 4 letech zřejmě to nebude ještě tak těžké.
Ale pro mě těžký pochopit, že to někoho nenapadne. Pokud s tím je jak to je je ok, ok. To respektuji, ale jak udělat aby o mě vnuk měl zájem snad ženská, která sama je matkou, zvládne sama vymyslet.
Pokud to nechci, dobře. To je její volba. Ale cekat že něco se změní až … je za mě hloupost, protože ono samo se to nestane.
A myslíš si, že potřebuje rady k tomu co má dělat s vnoučetem?
Dělá to jak sama chce, nechápu, proč jí tady někdo x stran radí jak se má věnovat vnoučatům, na to snad nikdo radu nepotřebuje.
Nechci se už vyjadřovat… Ale už víckrát jsem tu napsala, že já opravdu nic nečekám
Nevím, z čeho tak všichni usuzujete
@Venetia asi bys měla své vnouče opečovávat, zdá se. Ať chceš nebo ne. Podle zdejších.
@Monchichik Máš pravdu.
i
Pro mě je těžký pochopit, proč někdo nechce mít fajn vztah se svým vnoučetem.
Ale respektuji to. Stejně jako to respektuji roky u tchánů. Stejně jako je respektuji jako rodiče manžela. Jinou možnost nemám a nemají ji ani ta vnoučata ( dnes již dospělá).
Myslela jsem, že to díky V trochu pochopím, když mi to druhá strana popíše. Ale vlastně je to “chci to tak jak to chci “, což znám.
Příspěvek upraven 20.12.25 v 17:20
@Venetia píše: Více
no z nějakého důvodu pořád do diskuse o vnoučatech a vztahu s babičkami přispíváš, takže tu věc nemáš v sobě uzavřenou
No a jak to má být jinak? Prostě tak jak to chce ona a jak to cítí. Není to tak těžký pochopit, když zjistíš, že každý jsme nějaký a to co připadá třeba mně jako normální a chci to tak je pro někoho jiného nepochopitelné. Vychází to z dětství, rodiny, vzájemných vztahů a vůbec všeho kolem. Já taky nejsem podle zdejších měřítek ideální matka ani babička a je mi to fuk, tak to mám já a taky respektuju jak to mají ostatní ![]()
@Venetia píše: Více
Nevím no. Mě by jako matce vadilo kdybys preferovala jedno vnouče a plánovala s ním vztah a druhé vypustila. Protože to znam z dětství. Máma protežovala bratra, to byla její láska já by jen ta druhá.
Jinak máš pravdu, nikdo tě k lasce k vnoučatům nedonutí když je to pro tebe jenom povinnost.
Vždyť u Tebe bydlel partner, občas i jeho syn, jestli si to pamatuju dobře. Nevejde se Ti tam vnouče? Ani na jednu noc?