Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše: Více
A kdyby ti to vadilo, tak bys teda přerušila kontakt a babičku vyřadila ze života i pro to druhé?
@Venetia já vycházím z toho, že bych na stáří nechtěla zůstat sama… Jako vůbec by mi nestačilo, že se za mnou jednou za rok přijedou podívat a pod. Neočekávám od nich péči ve stáří v plném rozsahu. Ráda půjdu do domova důchodců. Ale ráda bych, aby mě s radostí chodili navštěvovat a měli jsme si o čem povídat. Tak jako jsme to měli, máme my se svými prarodiči. Takže je pro mě ten tvůj přístup hodně zvláštní. Být babičkou čtyři roky už je celkem dlouho ![]()
@anavi13 píše: Více
Jasně chápu
Já myslím, že tak dalekou budoucnost nebudu muset řešit…řeším dnešek
Je dost zajímavá kniha, která docela slušně popisuje vztahy mezi rodiči a prarodiči. Našla jsem tam snad úplně všechny situace. Včetně rozdávání a odkazování majetku a krmení vnoučat sladkostmi. Kupte ji svým dětem. Třeba jim něco dojde. Já už tak učinila. Snacha ji dostala k narozeninám. A světe div se, na svátky jsme se domluvily úplně normálně. Ono to možná jde, jen musíme navzájem aspoň tušit, jak to ten druhý má. Přeju pěkné svátky všem!
@Anonymní píše: Více
Já hlavně vycházela odsud z tech diskuzi, kde jim jsou babičky a tchýně na obtíž, vadí jim, že něco nosí, pořád se chtějí navštěvovat a všechno dělají špatně.
Takže jsem zaujala postoj nikam se necpat…kupodivu v této diskuzi je zase všechno naopak a všichni po babičkách touží
@Venetia píše: Více
Tak jestli po velkém kontaktu s dětmi netoužíš třeba za deset let, tak to takto bude v pohodě. My už třeba z toho důvodu, že se chceme v tom velkém počtu scházet opravdu dlouho a vím, že ráda budu děti hostit dokud to půjde, tak jsme si schválně šetřili na obrovský stůl. Mám hromadu nádobí, aby jsme se mohli scházet celá rodina. Ale u nás je toto opravdu zvykem. Neumím si představit to mít jinak. Na druhou stranu asi nejsem ideální teta pro neteře a synovce. Mám toho kolem svých dětí tolik, že už nemám sílu momentálně na další děti.
ano. Protože za rozbroje mezi vlastními dětmi a v mé rodině by mi to nestálo. Pokud by babička nechtěla akceptovat a pochopit, že preference pouze jediného dítěte ublíží tomu druhému, a stále by v tom chování pokračovala, tak by u ní bylo něco v nepořádku a podle toho bych se zařídila.
Povinnost, protože jako o povinnosti o tom sama píšeš. A jo, je to tvoje věc.
Určitě bych to nepodporovala a nedělala že to nevidím.
@anavi13 píše: Více
To asi u nás zvykem není, hlavně z prostorových důvodu
Občas se udělá nějaká oslava, ale převážně směřuje spíše do restaurace.
@Anna766 píše: Více
A co bys dělala..vyvolávala hádky a konfrontace?
a není to spíš o tom, že ti takový postoj vyhovuje?
proč si to nepřiznat a brát to, jak to je, máš na to právo
svalování na druhé, že to tak děláš, protože jsi někde něco četla, je přece zbytečné a dětinské, přece podle názoru někoho cizího na netu nebudeš řídit svůj život a vztahy…sama sobě si přiznej, jak to cítíš ty sama a podle toho se chovej. Ale tuj si za tím a dělej to pouze proto, že je to tvoje rozhodnutí…život máš jen jeden a je dost krátkej.
@Keyllah píše: Více
A když to dítě samo nemá zajem, tak proč by to mělo vadit?
A co bys čekala? Že někdo bude tiše koukat na to, jak jedno vnouče babička bere, hraje si s nim a druhé prehlíži?