Tchýně slibuje, že si dceru vezme a pohlídá, zatím se tak nestalo

Anonymní
11.12.25 07:53

Tchyne a zase tchyne

Ahoj,
Jdu se spise vypovidat.
Na jare tchyne slibila, jak si vezme dceru (nyni 2 roky)na prespani k sobe.aby si to proste vyzkousela. Je prosinec a nic. Parkrat jsem poprosila o kratke pohlidani (2-3 hodky),to ze nema cas. Pritom kdyz nahodou prijedou na navstevu, tak rika, at se ozvu a ze pohlida. naposled u ns byli na rychlonavsteve o vikendu s tim ze se hned ozve, kdy by prijela pohlidat a neozvala se. Vloni jsem dceru odvezla asi na 6 hodin k nim, abycn si upekla cukrovi. Myslela jsem, ze ze z toho stane takova kazdorocni tradice s letos pry ne.ze nemaji cas a ze by jim utekla?! A takhle pokazde naka vymluva a stokrat zopakuji, ze nestihaji. cas na dvoumesicni cestu v zahranici si najdou, ale jedno odpoledne na vnucku ne?
Tchanovci od nas bydli asi 10 km a nebylo jim ani 60 let, aktivni jsou prave az moc.neni to o tom, ze by to nezvladli.
Ani nevim zda jsem vic nastvana nebo me to je lito vuci dceri.
Kdyz prijedou na navstevu (max 1,5 h),tak si povidame, je to v pohode. Nemam pocit, ze bych se pretvarovala, ale zrovna ted mam sto chuti ji napsat, proc se jeste neozvala, kdyz to slibila!
Jestli nas vidat nechce, tak proc se nabizi, kdyz z toho stejne zadne hlidani neni?
Na stedry den tam jedem na obed, ani se mi nechce. Za cely rok nas k sobe pozvou tak 5×, takze mi to prijde strasne falesne.
Nevim co chci vlastne slyset, asi jsem jen naivni. Mela jsem proste predstavu, ze kdyz jsou panem sveho casu, jeste k tomu bydli za humny a jsou mladi, ze spolu budem cas travit vice a lepe…nebo aspon s vnuckou, kdyz ne s rodinou. Na zacatku seznameni s tchynovci to vypadalo dobre, ze si fakt rozumime, ale ted citim, ze ten vztah chladne a ja zacinam mit vuci nim averzi. Jen sliby a nic. :think: :,(.
Vim, ze jsou tchyne opacne, ktere by zas hlidali porad a maminky si taky stezuji :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8534
11.12.25 07:59

Řekla bych, že je to jen nabídka na oko, kterou nemyslí vážně. Upřímně si říkám, že ti to celkem dlouho trvá pochopit, že nemají zájem hlídat a pořád to zkoušíš a děláš si naděje, že už třeba povolí. Neuděláš s tím nic, nutit je nemůžeš a jejich povinnost to není, byť to je smutné.

Příspěvek upraven 11.12.25 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
11.12.25 07:59

Nejsou povinni ti hlídat děcko. ;)
Smiř se s tím … A neřeš to. Je to zbytečné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:13

@izabe @Šmoulice
Vim, ze to neni povinnost. Ale asi jsem porad naivni. A mrzi me to i vuci dceri. Ze zacatku to vypadalo, ze bude mit fajn babi a dedu. A hlavne, proc tchyne opakuje, ze se ozve s hlidanim a nic. Nebo jsem se zminila, ze letos jsme nebyli ani u nich na chate.tak tchyne odpovedela, ze tam letos nikoho nezvali. Pritom sama si pamatuji na x jmen znamych, ktere tam meli a nejak se o tom zminili.
Nasi taky nejsou extra hlidaci, ale kdyz se s nimi domluvim, tak to plati a hlidaji radi. Mama neridi, je po tezke nemoci a bydli dal, takze pro ni mam vetsi omluvu nez pro tchyni, ktera je jak ciperka, ridi a bydli za kopcem…
Diky, zkusim to neresit, ikdyz to jde tezko…

• Citovat
  • Upravit
2079
11.12.25 08:14

Myslím, že hlídání je na ně moc (viz hláška že by jim utekla, poté co hlídali 6 hodin). Asi máš normálně živé dítě (takže poděs :mrgreen: ), které oni nezvládají. Hlídat by možná chtěli, ale jen velice klidné dítě. Už se jich neptej. Možná až bude dítě větší a rozumnější.

Příspěvek upraven 11.12.25 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.12.25 08:14

Evidentně ji hlídat nechtějí. Smířila bych se s tím a neřešila. A ze něco plácne a pak to nesplní? Asi je proste taková.

Zase budovat si averzi kvůli tomu, ze ti nechce hlídat, mi prijde trochu přehnané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
11.12.25 08:15

Uz bych se neptala…oni nechteji, nechapu ze se porad tak ponizujes kdyz te porad odmitaji… povinni proste nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:17

@Pučálkovic.Amina
Neni to zadny podes☺️. Je uplne v pohode, rekla bych ze je i dost klidna.
Vloni, kdyz hlidali tech 6 hodin, tak ani jeste nechodila, takze utect nemohla :lol:
Proste vymluvy.jo posledni vymluva byla, ze na noc ji nechteji, protoze poradne nemluvi 8o

• Citovat
  • Upravit
80119
11.12.25 08:19

A ani u vás by nepohlidala?
To mluvení bych chápala. Co kdyby ji něco trápilo, ty poznáš, co, ale tchýně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:24

Já to znám zas ze strany sourozence, bydlí ve stejném městě, od narození dětí slibuje, že pohlidá, bude si pravidelně chodit hrát…skutek utek, hlídání nebylo nikdy, hraní si tak 5× za 3 roky (zhruba taková je frekvence návštěv, k nim jsme oficiálně pozvaní už z doby před dětmi, ale když dojde na realizaci tak z toho vždy sejde). Neřeším, nehroutím se z toho. Nikdo nemá povinnost mi děti hlídat. Ale chápu tě…tam jde o tu chvíli naděje, že si budeš moct na chvíli odpočinout a udělat něco bez dítěte za zadkem. A pak náraz do zdi, že zas nic nebude. Prostě je potřeba si to přenastavit v hlavě a fakt od nich nic víc než plané sliby nečekat. A pak třeba budeš jednou mile překvapená, když se nějaké hlídání uskuteční. Sama jsi psala, že loni proběhlo. Třeba dcera povyroste a zas je bude hlídání bavit, že ji lépe zahrnou do svého aktivního života.

• Citovat
  • Upravit
26869
11.12.25 08:24

Prostě tchýně není hlídací babička a tchán není hlídací dědeček.
Buď ráda, že jste vztahově v pohodě. Třeba až bude dcerka starší, tak si ji i na prázdniny vezmou. Třeba jen nechtějí teď, dokud je tak malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:25

@KKK85 neprijde mi, ze se ponizuji.to hlidani zminuje sama. Sama od sebe jsem o hlidani poprosila, kdyz jsem fakt musela (napr lekar). :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.25 08:28

@inkakřivák prakticky hlidala vzdy jen u nas. Akorat vloni jsem ji odvezla na 6 h k nim, abych mela doma klid na peceni. takze 1×.
To mluveni prave neberu, predtim byly vymluvy ze nechodi, ze ma pleny apod…

• Citovat
  • Upravit
33725
11.12.25 08:30
@Anonymní píše: Více

Neřeš to, ty se strašně vnucuješ, nezlob se na mě. Třeba ještě bude fajn babička, jen prostě nechce hlídat takhle malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:31
@Anonymní píše: Více

Diky… treba jo. uvidime

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie