Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že je to jen nabídka na oko, kterou nemyslí vážně. Upřímně si říkám, že ti to celkem dlouho trvá pochopit, že nemají zájem hlídat a pořád to zkoušíš a děláš si naděje, že už třeba povolí. Neuděláš s tím nic, nutit je nemůžeš a jejich povinnost to není, byť to je smutné.
Příspěvek upraven 11.12.25 v 07:59
Nejsou povinni ti hlídat děcko. ![]()
Smiř se s tím … A neřeš to. Je to zbytečné ![]()
@izabe @Šmoulice
Vim, ze to neni povinnost. Ale asi jsem porad naivni. A mrzi me to i vuci dceri. Ze zacatku to vypadalo, ze bude mit fajn babi a dedu. A hlavne, proc tchyne opakuje, ze se ozve s hlidanim a nic. Nebo jsem se zminila, ze letos jsme nebyli ani u nich na chate.tak tchyne odpovedela, ze tam letos nikoho nezvali. Pritom sama si pamatuji na x jmen znamych, ktere tam meli a nejak se o tom zminili.
Nasi taky nejsou extra hlidaci, ale kdyz se s nimi domluvim, tak to plati a hlidaji radi. Mama neridi, je po tezke nemoci a bydli dal, takze pro ni mam vetsi omluvu nez pro tchyni, ktera je jak ciperka, ridi a bydli za kopcem…
Diky, zkusim to neresit, ikdyz to jde tezko…
Myslím, že hlídání je na ně moc (viz hláška že by jim utekla, poté co hlídali 6 hodin). Asi máš normálně živé dítě (takže poděs
), které oni nezvládají. Hlídat by možná chtěli, ale jen velice klidné dítě. Už se jich neptej. Možná až bude dítě větší a rozumnější.
Příspěvek upraven 11.12.25 v 08:15
Evidentně ji hlídat nechtějí. Smířila bych se s tím a neřešila. A ze něco plácne a pak to nesplní? Asi je proste taková.
Zase budovat si averzi kvůli tomu, ze ti nechce hlídat, mi prijde trochu přehnané
Uz bych se neptala…oni nechteji, nechapu ze se porad tak ponizujes kdyz te porad odmitaji… povinni proste nejsou…
@Pučálkovic.Amina
Neni to zadny podes☺️. Je uplne v pohode, rekla bych ze je i dost klidna.
Vloni, kdyz hlidali tech 6 hodin, tak ani jeste nechodila, takze utect nemohla ![]()
Proste vymluvy.jo posledni vymluva byla, ze na noc ji nechteji, protoze poradne nemluvi ![]()
A ani u vás by nepohlidala?
To mluvení bych chápala. Co kdyby ji něco trápilo, ty poznáš, co, ale tchýně ne.
Já to znám zas ze strany sourozence, bydlí ve stejném městě, od narození dětí slibuje, že pohlidá, bude si pravidelně chodit hrát…skutek utek, hlídání nebylo nikdy, hraní si tak 5× za 3 roky (zhruba taková je frekvence návštěv, k nim jsme oficiálně pozvaní už z doby před dětmi, ale když dojde na realizaci tak z toho vždy sejde). Neřeším, nehroutím se z toho. Nikdo nemá povinnost mi děti hlídat. Ale chápu tě…tam jde o tu chvíli naděje, že si budeš moct na chvíli odpočinout a udělat něco bez dítěte za zadkem. A pak náraz do zdi, že zas nic nebude. Prostě je potřeba si to přenastavit v hlavě a fakt od nich nic víc než plané sliby nečekat. A pak třeba budeš jednou mile překvapená, když se nějaké hlídání uskuteční. Sama jsi psala, že loni proběhlo. Třeba dcera povyroste a zas je bude hlídání bavit, že ji lépe zahrnou do svého aktivního života.
Prostě tchýně není hlídací babička a tchán není hlídací dědeček.
Buď ráda, že jste vztahově v pohodě. Třeba až bude dcerka starší, tak si ji i na prázdniny vezmou. Třeba jen nechtějí teď, dokud je tak malá.
@KKK85 neprijde mi, ze se ponizuji.to hlidani zminuje sama. Sama od sebe jsem o hlidani poprosila, kdyz jsem fakt musela (napr lekar). ![]()
@inkakřivák prakticky hlidala vzdy jen u nas. Akorat vloni jsem ji odvezla na 6 h k nim, abych mela doma klid na peceni. takze 1×.
To mluveni prave neberu, predtim byly vymluvy ze nechodi, ze ma pleny apod…
@Anonymní píše: Více
Neřeš to, ty se strašně vnucuješ, nezlob se na mě. Třeba ještě bude fajn babička, jen prostě nechce hlídat takhle malé dítě.
Ahoj,
.
Jdu se spise vypovidat.
Na jare tchyne slibila, jak si vezme dceru (nyni 2 roky)na prespani k sobe.aby si to proste vyzkousela. Je prosinec a nic. Parkrat jsem poprosila o kratke pohlidani (2-3 hodky),to ze nema cas. Pritom kdyz nahodou prijedou na navstevu, tak rika, at se ozvu a ze pohlida. naposled u ns byli na rychlonavsteve o vikendu s tim ze se hned ozve, kdy by prijela pohlidat a neozvala se. Vloni jsem dceru odvezla asi na 6 hodin k nim, abycn si upekla cukrovi. Myslela jsem, ze ze z toho stane takova kazdorocni tradice s letos pry ne.ze nemaji cas a ze by jim utekla?! A takhle pokazde naka vymluva a stokrat zopakuji, ze nestihaji. cas na dvoumesicni cestu v zahranici si najdou, ale jedno odpoledne na vnucku ne?
Tchanovci od nas bydli asi 10 km a nebylo jim ani 60 let, aktivni jsou prave az moc.neni to o tom, ze by to nezvladli.
Ani nevim zda jsem vic nastvana nebo me to je lito vuci dceri.
Kdyz prijedou na navstevu (max 1,5 h),tak si povidame, je to v pohode. Nemam pocit, ze bych se pretvarovala, ale zrovna ted mam sto chuti ji napsat, proc se jeste neozvala, kdyz to slibila!
Jestli nas vidat nechce, tak proc se nabizi, kdyz z toho stejne zadne hlidani neni?
Na stedry den tam jedem na obed, ani se mi nechce. Za cely rok nas k sobe pozvou tak 5×, takze mi to prijde strasne falesne.
Nevim co chci vlastne slyset, asi jsem jen naivni. Mela jsem proste predstavu, ze kdyz jsou panem sveho casu, jeste k tomu bydli za humny a jsou mladi, ze spolu budem cas travit vice a lepe…nebo aspon s vnuckou, kdyz ne s rodinou. Na zacatku seznameni s tchynovci to vypadalo dobre, ze si fakt rozumime, ale ted citim, ze ten vztah chladne a ja zacinam mit vuci nim averzi. Jen sliby a nic.
Vim, ze jsou tchyne opacne, ktere by zas hlidali porad a maminky si taky stezuji