Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě dodám, protože tu určitě taková rada padne - já si nemůžu dovolit (a ani to nechci) je nějak odstřihnout, není to reálné, hodně nám přes pracovní týden pomáhají.
A co ti vadí víc? To, že syn upustil fantazii a pro jednou nebyl skromnej, nebo že babička je ochotná koupit dražší dárek?
@ibis vadí mi, že vlastně všechno, co dostane k Vánocům doma (a nejsou to kravinky za pár korun) zabije playstation u babičky, od kterého se pak týden nehne. A vadí mi, že mě mají jako matku úplně na salámu
@Anonymní píše: Více
ber to tak: matka vychovává, babička rozmazluje. a pokud PlayStation přebije čtyři dárky, tak se spíš zamyslí nad tím co jste mu koupili za dárky. jo, a nežárli na babičku..
to se prostě stává že babička s dedou koupí dražší dárek
Já si teda myslím, že o dárcích typu mobil, tablet, PS, by se měli příbuzní poradit s rodiči.. Ok, stalo se, kluk je navíc naučený dostat, co si napíše. Dle mého si teda na sebe pletete slušný bič., ale Vaše věc. Teď už nezbývá, než se pokusit regulovat čas, který u her stráví.
Takze žárlíš? Ale od toho přece prarodiče jsou, aby rozmazlovali ![]()
Pravidla užívání PS nastav ty, ale darek bych přijala a neřešila
Jelikož jí potřebuješ, tak budeš asi muset být zticha. Nebo riskui, že se urazí a o kluka se budete starat s manželem sami.
Jejich nadílka, jejich peníze, jejich volba a jejich dárek pro vnuka. Pokud zůstane u nich, přesahuješ z mého pohledu své pravomoce. Nekecala bych do toho, nechala to na nich.
Na jednu stranu Tě i chápu, ale co bych já kdysi dala aspoň za jednu trochu hodnou babičku. Moje děti vyrůstaly bez babiček. A ne že by už nežily, nebo byly nějak přestárlé, nebo nemohoucí. Bydlely sice dost daleko obě, ale to by zase nebyl až takový problém. Problém byl v tom, že neměly o svoje vnoučata zájem. Krom toho tam byly i rozdíly mezi vnoučaty. Ani nevíš, jak mi to bylo líto. Na Tvém místě bych to nechala tak. Hry se dají časově limitovat. Dopřála bych klukovi hezké Vánoce, a šťastné dětství, v péči milující rodiny. ![]()
tak zas bude mít u babičky na šem hrát. U vás ho nadchnout vaše dárku, u babičky pak bude nadšenej z PS. Korigovat čas na něm, nějak zvládnete, ne? pak bych byla štastná, že syn je stastný a odprostila bych se od toho, že vše ode mě musí být nej a nekazila bych si tím vánoce…
Nechala bych to být, ať mu koupí, co chtějí. Je zvyklý dostávat vše, o co si řekne, akorát teď to dostane od někoho jiného.
Byla bych neskonale vděčná za veškerý servis, který mi babi poskytuje, a nedělala vlny a nechala bych jí dělat mu radost.
Pokud zůstane u nich tak bych to neřešila. Kdyby mi ho chtěli poslat domů tak bych jim vysvětlila, že už jeden máme. Jestli řešíš, že u nich bude lepší dárek tak to nevím jak ti pomoct.
No tak doma bude mit ps4 a u babicky ps5. Nic spatneho na tom neni
taky jsme meli u prarodicu vetsi vyber tv kanalu, dřív pc…
aha, takže čirá vypočítavost - kdyby ti nepomáhaly, tak je odstrihneš razdva; z takových lidí jako ty je mi na
!
Zdravím. Prosím o rady, tady se nějak neumím vymezit.
). Letos, protože už si nijak výrazně s hračkami nehraje, poprvé bylo fakt náročné vymyslet dárky k Vánocům. Nicméně vymysleli jsme, on sám si přeje 4 věci, které DOSTANE. Nic nákladného, ale něco dalk fakt práci sehnat - třeba jeden konkrétní dres, který byl tady fakt nesehnatelný, objednávala jsem z USA. Tím chci jen nastínit situaci.
V posledních měsících na sibě dost pracuju, už nechci být ta poslušná holčička a celkem slušně se mi podařilo nastavit hranice s mužem, v práci, kamarádky..
nicméně nejde mi to úplně u všech.
O co jde - Máme malého školáčka, není jinak rozmazlený, nicméně nejsem zastánce dávání lekcí o Vánocíc/narozeninách, prostě mu kupujeme vše, co si přeje (nepřeje si nic extrémního
No, Vánoce trávíme u nás doma - já, muž, dítě, babičky a děda. Jedna z babiček zavedla cca 3 roky zpátky to, že pak ještě večer nebo druhé ráno se syn staví u nich a taky tam vždy najde nějaké drobnosti (bydlí přes ulici). Nechápu proč, když se všichni u stromečku podarujeme u nás, nicméně fajn, nic nenamítám. Tento rok mě ale úplně obešla, nechala syna si naosat další dopis Ježíškovi u nich (nevím na jakou p…!) no a můj kouzelný skromný syn si napsal o PS5 mimo jiné! Podle mě to jen zkusil, doma o tom nemluvil a hlavně doma máme PS4, jeho hlavní přání je FC26 práve na PS..Říkal mi o tom táta, já jsem řekla že ani náhodou nesouhlasím, on že OK, že mu to taky kupovat nechce. Nicméně dnes jsem mluvila s babičkou (jeho ženou, možná proto, že se nejedná o moji matku, neumím být na ní až tak ostrá) a ta trvá na svém. Syn si o to napsal, ona mu to chce koupit a tečka. V klidu jsem jí dneska sdělila můj názor - nesouhlasím, už i teď chce u nich syn být častěji, než je zdrávo, žádné obr přání to není, PS doma máme, nechci ho přehnaně rozmazlovat zbytečnostmi a hlavně (asi je to sobecké, no a co) - hlavní Vánoce má mít DOMA a mám díky tomuto to teď chuť celé odpískat. To mi s úsměvem odpověděla, že ona ví, přesto mu to koupí
Prosím Vás, jak se zachovat teď? Jinak babička je to skvělá, možná ještě o chlup lepší, než moje máma..