Mrzí mě, jak se k nám chová přítelova rodina

Anonymní
3.12.25 16:50

Přítelova rodina

Dobry den, ani nevim, kde jak zacit … ani co požaduji, mozna se jen vypovídat. S přítelem čekáme miminko. Do toho jsme si řekli, ze než se to narodí, chceme byt svoji, je to tak proste lepší aby všichni meli stejne jméno. Kvuli rychlejšímu spadu nas napadlo, ze bychom si udělali svatbu natajno, jen se svědky..
Ano, NAŠE miminko je NAŠE zodpovědnost, my si to udělali sami. A svatba taktéž. Ale zaráží me docela přístup rodiny od přítele. Jeho mama nechtěla absolutne nic slyšet, ze by nam měla na svatbu přispívat (ja měnila práci zrovna kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna a do nove uz jsem nenastoupila, riziko nemocí, tudíž marodim a nevydělávám, neco ušetřeného mam), proste se svedkama a to staci.. jó, to bych pochopila. Co si budeme, dat penize do jednoho dne, to raději do mimíska.
Jenze co absolutně nechápu… meli jsme možnost mít přes 10 let staré věci, od rodinného příslušníka z jeho rodiny, jak autosedačku, prebalovak, všechno možné.. ano, je to fajn mít zadarmo veci, ale co si budeme, přes 10 let staré, a veci, které se mi nelíbily … nepotrpím si na luxus, sama kupuji věci z druhé ruky, ale chci aby se mi to líbilo a ladilo do domova. Přítelova mamka se strašně naštvala, ze ty staré věci nechci. Vyposlechla jsem si, ze by ji zajimalo, jak se budu tvářit az budu za výbavu dávat 100 tisic… no nic, sly jsme od tématu. Mezitím jsem si sehnala nádherný prakticky prebalovak za par stovek, autosedačku za dobrou cenu jako novou. Umím vybírat, umím hledat. Nejsem žádný sociální případ, ale určitě některé z Vás mě pochopí, že nemá cenu kupovat všechno do detailů uplne nové za x tisíc.
Jenze me docela zaráží její přístup. Ani ji nic nezajima, nejak se nepta, co mame koupeného nebo co nam chybí, a zaráží me, ze proste nam nepřispěje. Nedělala jsem si dítě, aby mi kazdy pak platil výbavu. Ale chápete me snad, je to asi trochu slušnost od rodičů, kord ona se zrovna strašně těší a chvástá se všude, ze bude babička.
Zas u me vim, ze moje mamka je mi fakt velkou oporou, a vim, ze se na ni budu moc spolehnout, kdyby slo do tuhyho.
Nevim jak se k tomu postavit nebo jak si to vzit. Bude to její první vnouče a zatím se k nám chová, ze je všechno hezky, ale nedá do nas ani korunu. Přitom je to clovek, co ma nejnovější vybavení celého nového domu, všechno musí mít nový, luxusní. Nevim, je mi to asi jen lito. Samozřejmě my se o malinké postaráme sami, svatbu si taky uděláme, sice natajno, ale tak co se dá dělat. Nechci, aby mi vsechno platila moje mamka… jen mě ten přístup z partnerovo strany zarazí a mrzí.. Nezažil někdo z vás něco podobného? Dekuji moc za názory a snad me neukamenujete. 🥹

Příspěvek upraven 03.12.25 v 17:15

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
2294
3.12.25 16:54
8o
  • načítám...
Anonymní
3.12.25 16:56

@Okta??

• Upravit
Anonymní
3.12.25 16:58

@Okta??

• Upravit
806
3.12.25 17:01

Fakt není její povinnost vám přispívat..

• načítám...
21311
3.12.25 17:01

Co to je za výplod

Nedělala sis dítě pro peníze, tak k čemu ten sloh

• načítám...
9093
3.12.25 17:02

Děláš si srandu? Co je ti do peněz cizí paní? Sis měla našetřit. 8o

• načítám...
Anonymní
3.12.25 17:02

@Tichošlápek asi me jen mrzi, ze od všech poslouchám, jak dostali od rodičů nějaké dary nebo cokoliv a my nic. Jen nevim jak se k tomu postavit jak to vzit. Nemyslím to špatně a ano je to naše zodpovědnost. Jenom jako ten princip…

• Upravit
Anonymní
3.12.25 17:03

@Serpentini twl.. ja našetřeno mam. Jenom ten princip mě zarazí. 🤷‍♀️ nebo spis mrzi.

• Upravit
35944
3.12.25 17:04

Měla by ses naučit, ze od nikoho nic nečekat a umet se postarat o sebe. Když nabidnou, je to fajn, ale když ne tak se taky nic neděje :nevim: aspon ji pak nebudes nic dlužná a za nic vděčná.

• načítám...
2499
3.12.25 17:06

Přítelova rodina, přítelova máma. Promiň, ale tohle úplně rve oči. :) Jinak já bych nekupovala starou autosedačku z důvodu bezpečnosti a na svatbě bych chtěla alespoň své a přítelovi rodiče.

• načítám...
Anonymní

@pikola No, já už raději nečekám nic. Starám se sama o sebe dost dlouho a vím, že o dítě se zvládnu postarat. Me šlo jen o to, jak mi ostatní říkají, co dostali od rodičů a tak, a my nemůžeme říct nic, proste nedají korunu na vic. Asi mi jde jen o princip a o slušnost. Sama se ale postarat dokážu. 🤗

• Upravit
3459

PřítelovO rodina, přítelovO mama
doufám, že hloupost není dědičná

• načítám...
8650
3.12.25 17:07

“ Ano, NAŠE miminko je NAŠE zodpovědnost, my si to udělali sami.” Tady sis hned v úvodu odpověděla, tak nechápu zbytek textu, kde fňukáš, že vám nechtějí dávat peníze :roll: opravdu to není jejich povinnost

• načítám...
41503
3.12.25 17:07
@Anonymní píše: Více

jak to vzít? Tak že pokud sami si nejste schopni zaplatit svatbu či výbavu pro miminko, tak nikdo jiný nemusí. To je vaše zodpovědnost jste oba mladí a zdraví :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová