Babička lhala o věku vnuka přímo před ním

Anonymní
18.11.25 19:28

Babička lhala o věku vnuka přimo před ním

Tahle situace se stala v létě, kdy měl syn čerstvě 3 roky. Tchánovci nás pozvali do zoo (platili oni), kde byl vstup do 3 let zdarma. Tchyně je taková, že každá sleva ji potěší (jako chápu, koho ne). Zároveň peněz mají dost, rozhodně nestrádají. Oni šli k pokladně koupit lístky, já stála opodál a řešila druhé dítě. V tom jsem slyšela, jak tvrdí, že syn ještě 3 roky nemá, opakovali to několikrát. Že má teprve 2 a půl. Syn stál u nich, takže to určitě taky slyšel. Já byla jak opařená a nechápala. Manžel taky nereagoval (ten je flegmoš, nic neřeší). Do dnes mě štve, že jsem nereagovala a neuvedla věc na pravou míru a za syna klidně vstup zaplatila. Jde mi o princip, aby se před ním nelhalo. Vždyť on ví, že má 3. Pořád vzpomínal na oslavu, dort, dárky. Všude hledal číslici 3 atd. Ale nevím, jestli bych dokázala reagovat a zároveň si pak s nimi dál užila zoo a celý den. Jako podle mě na to syn hned zapomněl, protože ho hned za vstupem zaujala zvířata. Ale teď nás zas někam pozvali a bojím se, aby se to neopakovalo. Řeším blbosti? Jak byste reagovali vy? Asi by mi pomohl nějaký jiný náhled na věc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36077
18.11.25 19:30

Dělala jsme to někdy taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
18.11.25 19:33

Jo, řešíš blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.11.25 19:36

Fakt hloupost :) diteti je to buřt a babča ušetřila

Pokud se tomu chceš vyhnout, tak běž tentokrát koupit lístky ty a babču nechat mezitím pohlídat děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221

Naši dceři věk nikdo nehádá. Většinou se diví. Vypadá starší. Je docela vysoká. Takže by to u nás bylo možná i obráceně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569

:mrgreen: :mrgreen: Řešíš totální kravinu. :lol:
Dělá to každý. A kdo říká, že ne, tak kecá :lol: :lol:

A věř, že tomu děcku je to úplně fuk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
18.11.25 19:38

Já tohle nesnáším. Mám děti, které vypadají výrazně mladší, ale nikdy jsem to neudělala. Občas se stalo třeba v zahraničí, že jsem zopakovala, že jsou děti přes 6 let, ale paní mávla rukou, řekla, že jsou malí a nechala si zaplatit jen za dospělé. Ale přesně z toho důvodu (nelžeme, nepodvádíme) se mi to taky nelíbí. Zažila jsem i rodinku, kde paní ukazovala dítěti, jak se na krčit při průchodu pod tou tyčí u vstupu do Mirákula, to je fakt trapný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
18.11.25 19:44
@Šmoulice píše: Více

8o Tak to sorry, já kolem sebe nemám nikoho, kdo tohle dělal. Zažívala jsem to u cizích lidí, ale nikdo v rodině ani mém okolí to fakt nedělá. Jsem teda ráda, že v něčem nejsem Čech.
Bratránek leze a pomáhá občas na ferratách a v půjčovně v Rakousku - tam jsou pro trasy minimální výšky dětí, a prý nikdo kromě Čechů se to nesnaží očůrat - tam zase rodiče přidávají centimetry, aby dítě už tu trasu mohlo, a vůbec si neuvědomují, že ty minimální výšky vycházejí ze vzdáleností chytů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22035
18.11.25 19:45

@smile_xxx to nebylo tím, že by neodhadl, kolik je vám let. Chtěl vám dát slevu z nějakého důvodu. Třeba ho naštvalo vedení kina, tak schválně vybíral menší vstupné.
Určitě ve třiceti nevypadáš jako studentka a máma jako senior. I když tady na webu jsou samozřejmě všichni krásní, úspěšní a bohatí a všichni jim hádají o patnáct let miň. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 19:47

Děláme to taky, kde to nekontrolují…možná že mají tchanovci dost peněz, protože umí šetřit…dřív všichni lyžovali na dětské pernamentky ještě ve 12letech, i když byla do 10…naše dcery jsou s tím v pohodě, broučku je ti tolik, ale ať můžeme jít na více atrakcí, ještě ti nebylo…ok mami a tati…kde je to podle výšky, je to mnohem nespravedlivější…

Příspěvek upraven 18.11.25 v 19:49

• Citovat
  • Upravit
16246
18.11.25 19:47
@smile_xxx píše: Více

To je trochu jiná situace -nerozmlouvaly jste mu to, ale aktivně mu maminka opakovaně neříkala „já jsem senior, já mám mít slevu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
18.11.25 19:48
@zrcadlo píše: Více

První potrefená. :lol: Bylo mi jasný, že se někdo ozve hodně brzy. :D Že ses si tak jistá, že u tebe v okolí nikdo :lol: :lol:
Každej se ti bude určitě chlubit. Ale upřímně ti závidím tu naivitu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.11.25 19:49
@Anonymní píše: Více

Tak tohle už je docela silný kafe, navádět děti, aby lhaly o věku kvůli slevě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 19:50

Delala jsem pruvodci a zazila jsem nejednou rodic „je mu 5“, dite „nene 6“ :D :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová