Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
a o tom to asi bude…vás berou jako bližší rodinu, vídáte se často. Oni jsou návštěva, jsou jim vzácnější, proto jedou na víkend, kupují dárky. Vá prokazují lásku a péči každodenním chováním…
No to by mě jako babičku nikdy nenapadlo, že snacha bude pitvat hodnotu dárků a kam koho beru, důležité je, že babi s dědou jsou vitální a mají vás rády, smutné čtení
@Keyllah každodenní to není, vídáme se většinou v sobotu, když jsme na chalupě, když nejedeme na chalupu, přijedou prarodiče k nam. Oni se vídají jenou za měsíc.
@nick mandarinka takze bys byla v pohodě, že jedno vnouče má Duplo za 2000 a druhé tištěného lenochoda z Temu, co je za 50 Kč?
Jedno vnouče vezmou na zahradu pod stan a druhé vnouče na týden do Řecka.
ale pořád platí, co jsem napsala…byla by jsi raději za návštěvu s dárkem, nebo tak jak to máte ted? ![]()
Taky si možná rodiče jasne řeknou o dárky, které chtějí, aby jejich děti dostaly…
Ale je to normální. Hlavně ze se mate rádi, dětem jde hlavně o zážitky a nepoměřuji, zda jsouv Paříži nebo ma chate. Aspon do určitého věku. Pak klidně můžou říct: “babi, nemohli bychom jet s tebou taky někdy k moři?” A uvidí se…
@Keyllah co kombinace? Nepotřebují dary za tisíce, ale když vidí, jak bratranec rozbaluje obří krabici a oni mají nesmysl, tak se ptaji. Jak se cítí, když s nimi resi zážitky z Řecka a s nimi jdou maximálně do lesa za vsí.
@TaLucie děti už se právě zajímají, proč to tak je. My máme děti starší, oni mladší.
Zažíváme to poprvé v rodině, kdy švagr má stejně staré dítě. Na naše dítě kašlou, pokud to napíšu slušně. Pokud jim dítě nepřivedeme pod nos tak ho klidně rok nevidí. I tak si babička občas plete jména a naše dítě oslovuje jménem synovce.
Druhé straně hlídají, volají.
Když se manžel ptal, proč nepohlídají i nám, tak prý švagr je na to chudák vše sám s partnerkou.
Asi máme nějaké viditelné pomocníky, které vidí jen tcháni.
Dítě si nevezmou ani na hřišti. Ono s roční frekvencí ho v podstatě neznají.
Tcháni si si už dávají pozor co před manželem říkají, takže hodně se dozvídáme z FB a tak.
A častá reakce na manžela je ´ Nojono, my to tak chceme”. To když naposledy jim říkal, že dítě po jejich návštěvě touží a proč se taky nestaví u nás. Nebyli u nás už asi 3 roky. Nemají čas.
Příspěvek upraven 13.11.25 v 18:52
Příspěvky o tom, jak je důležitý společně prožitý čas a na hodnotě dárků nezáleží si myslím, že píší lidé, kteří tento dvojí metr nikdy nezažili na vlastní kůži a především se nikdy nemuseli dívat na to, jak to zažívají jejich děti ![]()
Příspěvek upraven 13.11.25 v 19:09
Obávám se, že nejste sami, anonymní slunečnice 18.42. Prarodiče prostě mají některá vnoučata radši. Je to pro někoho těžko pochopitelné a pro samotné prarodiče asi obtížně odůvodnitelné, ale je to tak. Kdybych ti měla popsat některé zážitky ze své rodiny… věř mi, že s tím nic nenaděláš a nemá cenu se tím zabývat. Protože není šance to změnit a ovlivnit. Buď ráda za svoji funkční rodinu. To je víc, než přízeň prarodičů, kteří o kontakty nemají zájem.
@nick mandarinka já jsem ráda, že ho někam vezmou, ale ty děti nejsou malé a nejsou blbé a vnímají, že bratranec se sestřenicí byli někde a oni na houbách za vsí.
Teď jedou na Dolní Moravu, my budeme doma a bereme si jejich psa. Což je fajn, máme ho rádi, ale kdyby příští týden vzali naše děti třeba jen vlakem do muzea, tak by to bylo super. Což nebude, protože budou unavení.
Jsou to babička s dědou mají právo být unavení a vždyť píšete, že se s nima vídáte často, že vás berou jako přímou rodinu a i pod stanem je fajn a můžou být na to krásné vzpomínky z dětství
Babička s dědou mají více vnoučat od dvou dětí. Nevím, jestli jsem náročná, nespravedlivá nebo řeším nesmysly. S našimi dětmi se vídají často, jezdí k nám na jídlo, my k nim jezdíme na jídlo, chodí s nimi na procházky, travime spolu svátky, narozeniny, Vánoce, my máme chalupu vedle jejich chalupy… Druhá vnoučata berou všude možně, teď je berou na prodloužený víkend na hory, loni k moři, o Silvestru zase na hory, kupují jim hodnotné dárky. Naše děti dostanou nesmysly z Temu, synovec dostal Duplo, neteř batoh.
Naše děti mají prarodiče rádi, vím, že se vztah neměří na hodnotu peněz, ale mrzí mě to.
Prarodičů jsem se ptala, ale prý my jsme víc v pohodě, neřešíme nesmysly, nevadí nám, když vezmou děti spát na zahradu pod stan. Berou nás jako přímou a primární rodinu, oni jsou jen návštěva.