Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše: Více
jejda, vždyť je ti 60, to není dnes žádný věk!
ale zase - když nechceš, tak nechceš, není povinnost mít s vnoučaty hezký vztah
My se třeba s manželovymi rodiči vidíme víckrát za týden, trávíme s nimi Štědrý den, hlídají nám děti, my jim pomáháme s čím je třeba, když jsme nemocní, voláme si, jak nám je. Chodí na skolkové akce děti, babička s vnučkou hodně vyrábí, kreslí, péče, hraje hry. S vnukem staví stavebnice - je to batole. Děda s nimi chodí ven, vypráví jim o stromech a tak.
@Anna766 píše: Více
Asi ne.. Vysvětli mi to
Já, se doziju dospělosti a nemám prostor tady někoho ubytovavat
Vzdyt o tom to neni. Jde o to že když máš vztah s vnoučetem od mala, tak ti zůstane do dospělosti. A je jedno jestli ho ubytuješ nebo ne.
Tak si na léto na týden, dva pronajmeš někde chatku přes prázdniny a vezmeš vnoučata tam.
Tak potom to dává celé úplně jiný smysl a chápu, že se nechceš víc angazovat
.
@mado píše: Více
Ale mado, vždyť mne znáš odjinud… Vis, ze na podobné akce nemám finance a teď už ani fyzické schopnosti… V neposlední řadě, takovou odpovědnost bych si nevzala na triko.. Někomu se něco stane a kdo za to bude moci?
A pokud by mi vůbec dali v létě tak dlouho dovolenou.
@Anna766 píše: Více
Jasně, ale mne se dospělost tech děti netýká
moje babička byla ležák v domově důchodců, když jsme za ní s dcerou její pravnučkou chodily, tak si s ní hrála na kočku a na myš - babička mňoukala na posteli a komentovala, jak kočka chytá myš, a dcera se schovávala za nočním stolečkem a pod županem a hrála myš - dcera prababičku milovala a vždy se ptala, kdy za ní zase půjdeme - takže nepotřebuješ ani chatu ani peníze, když se chceš věnovat, věnuješ se, když nechceš, tak prostě nechceš - je to prosté
tak hrát třeba člověče nebo pexeso asi zvládneš i tak