Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
19.12.25 11:13
@Anonymní píše: Více

tak pokud ona nebude mít zájem, tak je celkem jedno jestli 4 nebo 8, prostě ten vztah díky tomu nevznikne, resp. nebude mít základy a až on bude větší, tak už ten zájem a prostor nebude mít pro změnu on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
19.12.25 11:35

O osmiletém jsem nic nepsala
Já se nedivím, jen jsem reagovala na tu paní, co babičku skoro neznají a touží s ní trávit čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
19.12.25 11:37
@Keyllah píše: Více

A takhle to běžné funguje, že přijde babička, vytáhne hračky a hraje si?
My teda tak nějak komunikujeme všichni dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
19.12.25 11:39

Puberty se těžko dožiju…to je asi důvod úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
19.12.25 11:47
@Venetia píše: Více

Nevím, jak jinde, ale jo. U nás je vždy čas věnovat se dítěti.

• Citovat
  • Upravit
106410
19.12.25 12:06
@Eva2610 píše: Více

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
19.12.25 13:15

U nás jo. My teda jdeme k babičce, ta hned vytáhne nějakou hru a hraje s děckama. Děda ne a toho děcka ignorují, babičku zbožňují. Když se delší dobu nevidíme, tak děckám volá a vyptává se, jak jde život. A nějaký malý dáreček mimo narozky taky není na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
19.12.25 13:57
:palec:

Příspěvek upraven 20.12.25 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.25 14:05

@Venetia Té vnučce se taky nějak věnuješ ne?

• Citovat
  • Upravit
106410
19.12.25 14:06

Vždyť to píšu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
19.12.25 14:10

Jestli si dobře po pár dnech vybavuju, rozpor byl v tom, že já ale nevidím hlídání jako povinnost prarodičů. Prostě buď si rodina oboustranně pomáhá, nebo ne, ale povinnost to není ani z jedné strany.

Už ai nepamatuju, jestlis to psala ty nebo jiná anonymní, s tou babičkou co „odletí a neřeší jarňáky“. To mi přišlo zas jako drzost ze strany dětí/ snachy.

A na druhu stranu vidím jako drzost na straně prarodičů odvést nejnutnější výchovu, a pak mít postoj „pomáhat vám nebudu, své jsem si výchovou odvedl, ale VY jste mi povinni pomáhat na písknutí protože jsem vás (bůhví jak) vychoval“.

Prostě nemám ráda entitlement ani z jedné strany. Buď si pomáhají všichni navzájem, pracují na svém vzájemném vztahu, nebo ne. Ale jednostranně to prostě neuznávám, v žádném scénáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
19.12.25 14:17
@Liberalissima píše: Více

To jsi vlastně hezky napsala. Tak by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
19.12.25 14:20
@Alušáček píše: Více

Naše malá se u refluxu dusila pravidelně, jeden čas klidně i denně. Těmi zvratky. Musela se holt otočit hlavou (mírně) dolů a nechat odtéct.

Na hlídání bych jí v tomhle období nedala (ani do kočáru) a sama bych takové dítě taky nehlídala. Naštěstí tohle období trvalo jen chvíli (reflux měla dlouho, ale tohle dusící období bylo jen chvíli, už si nepamatuju přesně měsíc, asi jak začala trávit víc času na břiše).

Ono to nebylo extra nebezpečné, ale člověk na to musel mít ten chvat a udělat to hned, případně nebát se trochu bouchnout po zádech (takový ten „vyrážecí“ chmat), aby to fakt šlo ven. Ale to fakt musí rodiče tohle. Stejně jako třeba cvičit Vojtovku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
19.12.25 14:26
@Liberalissima píše: Více

To u nás ne. U nás měl z refluxu záněty středního ucha a příšernou rýmu. Celkově vyžadoval velkou pozornost. Ale jako třeba to hodinové hlídání by pak už zvládl. Jako mimino byl teda ze začátku nehlídatelný. Tak to ho nešlo nikomu dát. Pak později začal mít v noci apnoe, tak to bych ho na hlídání taky dát nemohla. Takže doma přes den v pohodě. Ale ty cesty autem byli hrozný. Asi se mu tam hlavně dělalo zle. Museli jsme i brzy zrušit vajíčko. Tam vůbec nemohl dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.12.25 14:33

jj, pokud chce mít babička s vnoucaty nějaký vztah. Tam kde ne, sedí a popíjí kávu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová