Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Dceři budou 4 na jaře a vztah k babičce má krásný a intenzivni, a to přesto že se vídají párkrát do roka. Protože tam je zájem a upřímnost, a to dítě to prostě pozná. To je ta oboustrannost, o které mluvím ![]()
A tedy osobně můžu mít k tchýni x výhrad, ale vždycky bude mít můj respekt za to, jak se chová k malé.
@Venetia píše: Více
Sympatie u 4leteho? To je dite, ne maly dospely. ![]()
Vytahni to pexeso, prosím te. Moc premyslis.
A ze te budou jednou potrebovat a volat vic, necekej. Oni si zvyknou resit veci bez tebe a pak naskoci do kolotoce skolka/skola, prace, nemoci a budou mit jeste min casu nez ted a z tebe bude zdvorilostni navsteva.
Takze jak to bude do budoucna, je jenom ve tvych rukach.
@PaníBovaryová píše: Více
Tak ono to ve většině případech zdvořilostními návštěvami konci, když děti dospeji a mají svůj život. Co bys od nich více čekala?
Už jste každý jinde, řešíte jiné problémy.
tak jo, ale 4letý bude dospělý ještě za hodně dlouho
Jaké? K vnučce si plánuješ dělat vetší vazby než k vnukovi. To je podle mě dost evidentní rozdílný náhled na vztah s vnoučaty.
@Anna766 píše: Více
Tak to se ještě neví… ale jo myslím, že k vytoužené holčičce by to mohlo jít lépe
Rozhodne ne kazdy prarodic konci jako zdvorilostni kafe 1×3 mesice.
K babičce jsem jezdila i jako dospělá, na dovolenou jsem k ní jela. Vzala jsem ai dovolenou v červnu nebo v záři ( v létě měly na dovolenou přednostně právo ženy s dětmi tehdy) a jela k babičce. A povidaly jsme si, hodně mi vyprávěla o životě. I s prvnim ditětem, když jsem byla na mateřske, sbalila jsem dítě a jela k ní na tři neděle třeba. My jsme měly spolu krásný vztah. Musím řict popravdě, bohužel, že lepší než s mámou.
@stinga píše: Více
Uvidíme… Nejlepší je všemu nechat volný průběh
@Anna766 píše: Více
Nanic takového nemam podmínky a dospělost vnoučat je fakt zbytečné řešit
Dříve byly ty babičky podstatně mladší