Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106410
20.12.25 10:43
@anavi13 píše: Více

Tak to mam teda blby… jak se to týká syna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
20.12.25 10:47
@Anonymní píše: Více

Tak to jo… I kdybys byla na smrtelný posteli, tak hlavně si urvat co nejvíce dnů pro vnoučata Třeba celou dovolenou ne? K čemu takovému důchodci je… Ten už má jen sedět a soupat nohama. A k čemu ty promarnene víkendy odpočinkem… Zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
20.12.25 11:04
@Venetia píše: Více

Nebo si zvyknou s tvou pomoci proste nepocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
20.12.25 11:08
@PaníBovaryová píše: Více

To už bych nechala na nich… Nikomu se nevnucuju, když nebudou chtít je to jejich věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
20.12.25 11:13

Aha, ja pochopila, ze s nimi vztah mit chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
20.12.25 11:20

Promazávám

Příspěvek upraven 20.12.25 v 12:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 11:26

@Venetia nemáš vztah se 4 letým dítětem. Ale tak jestli jsi s tím v pohodě, tak proč něco měnit.
Mě by mrzlo, že 4 leté dítě mě na návštěvě nevyhledává, protože dostat 4 l dítě k sobě je celkem jednoduché, navíc pokud se pravidelně vídáte. Ale tak pokud věříš, že se to zlomí, až začnou chodit do práce a budou Tě víc potřebovat tak super :kytka:

• Citovat
  • Upravit
148970
20.12.25 11:27

Proč chceš dělat rozdíly mezi vnoučaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
20.12.25 11:40

Pro rodiče jsou děti hodně důležité. Když uvidí, že o ně máš zájem, tak se ve vztahu k tobě bude víc snažit. Když se snažit nebudeš, tak postupně prostě ty vztahy ochladnou. Teď se pro něj vše točí kolem dětí, takže na tom se teď buduje ten vztah s dětmi. A ty rozdíly mezi vnučkou a vnukem taky nechápu :think: třeba moji prarodiče si zvládají vztah moc hezky udělat s pravnoučaty. Navštívíme je tak dvakrát týdně dle situace. Oni k nám jezdí málo, ale to je tím, že my to máme při cestě. Vztah mají vybudovaný skvělý. Babička ráda klukům uvaří co si přejí. Jo samozřejmě jsou to většinou hranolky, nějaká sladkost. Ale tam už jsem velmi tolerantní, protože už toho moc nezvládnou. Včera s nejmladším blbli oba v posteli. Dvouletý je úplně miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 11:41

My tedy do práce chodili taky při dětech a babičky jsme k tomu nepotřebovali. Ne že by se hlídání nehodilo, to určitě hodilo. Ale nikdy nebylo, tak jsme to zvládli taky bez babiček … A tedy já bych asi babičce, která nemá vztah s dítětem ho ani nedala. Ne protože že bych chtěla nějak rodičům škodit, ale proto aby to dítě sw cítilo v pohodě.
A tedy rozdíly mezi vlastními dětmi v přístupu by mi vadily. U nás naštěstí máma nikdy rozdíly nedělala i když samozřejmě k některým dětem měla blíž a některé ji bylo zase dál třeba zájmy.

• Citovat
  • Upravit
106410
20.12.25 12:00
@Anonymní píše: Více

To ne, beru to tak, jak to je…nikomu nemůžeš sympatie nakázat
Já si plním svoje povinnosti dle svých možností…tak, aby vztahy fungovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
20.12.25 12:02
@Anna766 píše: Více

Jaké rozdíly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
20.12.25 12:04
@anavi13 píše: Více

Já nepotřebuju, aby se víc snažili..proč?
Jo, jsou určité věci, kdy syna potřebuju nebo potřebovat budu a nejedná se přímo o mně…tak jestli myslíš, že to co dělám je moc málo na to, aby mi v akutní situaci pomohl…tak ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 12:05

@Venetia Sympatie u 4 l dítěte? To dítě buď chceš zaujmout nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
2083
20.12.25 12:25

Pro vnuka jsi jen paní, která si u kafe povídá s jeho rodiči. Jestli chceš být babička, na kterou se bude těšit, tak s ním musíš něco dělat - hrát hry, vzít na hřiště, do cirkusu, ptát se na jeho kamarády, co dělají ve školce…
Záleží to jen na tobě, jaký s ním budeš mít vztah. On k tobě sám od sebe sympatie cítit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová