Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Spíš budeme pracovat a někdo za nás tu rekonstrukci udělá. My jen co zvládneme - spíš bourací práce a manžel trochu nějakou drobnou zedničinu umí. Já jdu na menší úvazek. Bude to masakr. Víme o tom. Ale rozhodli jsme se raději jít do toho a mít větší klid. V plánu je udělat tu rekonstrukci co nejlíp, aby jsme už potom měli klidněji. Tady je v podstatě na baráku taky vše po rekonstrukci. Takže tento rok bude mazec a pak snad bude líp. Ty ledy jsou náročné, ale on to má fakt jak koníček. Někdo chodí do posilovny a můj muž do lesa. Pořád kupuje nějaké stromy
NN sem se stěhovat nikdo nebude. Švagrová určitě ne. Ta chce bydlet sama. Jen tu tráví několik hodin denně. Uvidíme prostě jak to bude až budou rodiče opravdu potřebovat pomoc. Případně to máme kousek.
@sirikit píše: Více
Děkujeme. Doufáme, že to děláme aspoň trochu dobře. Jako neříkám, že jsme neudělali chyby. Jako fakt několik let spala pár hodin. Děti nespali ani jeden. Poslední nemocný, takže ještě o to to bylo náročnější. Chlap už toho měl taky plné kecky. Hodně mi pomáhal. Takže stoprocentně jsme nebyli vždy v pohodě. Takže to nějak řešíme a snad to dopadne dobře.
@anavi13 píše: Více
My taky máme 25. kapra. „Půlnoční“ bývala dětská, ve čtyři odpoledne, pak jsme dodělali večeři a šli ke stromečku.
Mně třeba všechny hry s patnáctiměsíční vnučkou úplně nebaví, ale snažím se, protože vidím, že má radost.
Ale prostě Venetia to má jinak, tak to tak je. Jsou babičky, které se nezajímají vůbec.
Moje tchyně byla hodná ženská, ale s našimi dětmi si moc nehrála, měla pořád hodně práce. Ale myslela na ně, to zase jo. Její život bych žít nechtěla.
To je super.
Z dvoch rodin, dvoch pristupov budujete vasu novu, spolocnu.
Ta cesta je strastiplna, ale je vasa.
@Venetia píše: Více
Aj tebe prijemne sviatky ![]()
Nech sa ti dari
Také přeji krásné Vánoce
s snad už odpočívate ![]()
@Mkmkz zase nás ta cesta dost naučila. Víme co nechceme našim dětem předávat. Ukončíme v rodině manžela vícegenerační bydlení. Stejně se ty generace před námi jen hádali a nikdy to nebylo fajn. My to teď už vidíme. Ty vztahy jsou opravdu poškozené po generace na všechny strany. Máme obrovské štěstí, že si ještě nějak to vlastní bydlení můžeme dovolit.
Podle me nejsou poskozene nejakym bydlenim, ale nerespektem a ocekavanim posluhy a nejake podrizenosti. Obávám se, ze odstehovanim vam vyvstanou jine problemy vychazejici z vyse zmineneho, nez aby se neco lepsilo. Ale nechci byt zlym prorokem, zvlast o Vanocich ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
Jojo, chápu jak to myslíš. Zas vím jak to tu chodí a respekt čekat nemůžu. Ale hodně konfliktů je opravdu spojeno se společným bydlením, takže aspoň to bude pryč. A pak prostě doma budeme mít soukromí. Budeme mít klid na zahradě. Neuvěřitelně se těším až si dám v klidu na zahradě kávu. Nebo, že vejdu do baráku a nikoho nepotkám. Prostě aspoň toto už mít budeme.
Vícegenerační bydlení, to je asi velké dilema.My jsme bydleli s mýma rodičema dost dlouho a byl to někdy velký problém. Prostě jsem si musela nastavit podmínky a stát si za svým, což byl někdy boj a bylo to smutné, protože jsem měla své rodiče moc ráda, ale manžel a mé děti byli pro mě vším. Ted bydlíme v tom samém domě s dcerou a její rodinou a věřte mi, že je to uplně jiný vztah. Netvrdím, že je všechno uplně ideální a nikdy nejsou žádné problémy, ale dokážeme je řešit a mluvit spolu.Jsem ráda, že tam jsou s náma, ne proto, že bych po nich něco chtěla, ale proto, že tam nejsme sami. Tolerujeme se navzájem a taky si pomáháme, když měli malé děti, tak jsme jim pomáhali a doufám, že nikdy nepřijde doba, aby se oni museli starat o nás, to bych nechtěla.
Ale člověk nikdy neví, co mu život chystá, jen nechci spoléhat.