Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
U nás se program liší podle toho, jestli jsem na návštěvě u mladých, nebo jsou mladí tady.
U mladých je to fakt spíš společenská návštěva, kdy se sedí, povídá, a do toho děcka chodí ukazovat něco svýho, blbnem s nimi a povídáme si všichni.
Minule mi vnučka nakreslila fixkama na kus pènového obalu medvídka, co ho od té doby nosím v kabelce. Musím jí to ukázat, bude ráda.
No a když jsou tady, jednak mají větší rozběh (3 patrový barák s kulečníkem na zimní zahradě), jiné hračky a velký pokoj pro hosty, kde se s oblibou zavírají, abysme je nerušili
, nebo mi aktivně pomáhají s tím, co právě dělám. Řízky třeba obaluje zásadně vnučka. ![]()
Tuhle oba loupali jak Popelky fazole, dětská práce je náhodou super. ![]()
Tak my úplně ty svátky nehrotíme. Mě se hodně líbilo jak to má tchýně. Ta je má takové hodně slavnostní, ale časem jsem pochopila, že to prostě není v pořádku. Něco jsem převzala. U našich zase byli takové ne moc slavnostní. Jenže byli hrozně v pohodě. Sešla se krásně celá rodina. Tak to učím postupně i manžela a líbí se mu to. Dnes tu s klukama asi budeme zdobit v klidu stromeček. Máme takovou pohodičku. Všichni mi pomáhají a je to fajn.
Nevím jestli je co obdivovat… spíš jsme momentálně takové černé ovce rodiny. Věřím, že vše podle plánu půjde. Nějak se to zvládne. Snad právě dáme dohromady první patro a příští svátky už budeme slavit v novém. Ty hranice se tam budou nastavovat mnohem lépe.
@anavi13 Takže pořád jeden barák jen jiné patro? A doteď jste v jenom patře?
@sirikit A máš vztah s vnoučaty nebo ne? Pokud ano a vyhovuje Ti to mějte to jak máte ne? Navíc V. nepsala nic o tom, že mladí jezdí k ni na návštěvu. Navíc psala, že bydlí v malém bytě. Tam asi možnost rozletu pro vnoučata asi tak nebude ani u ní ne?
Jinak samozřejmě, to tu ale píšeme od včera, že ten vztah se dá budovat klidně loupáním fazolí. Vy jste se chytly pexesa.
@anavi13 píše: Více
Nechapu proc tchyni jednoduse neodkyves - ano, to by bylo hezke. A kdy mame prijit? ![]()
@Monchichik píše: Více
Teď jsme každý ve svém patře. Klasické vícegenerační bydlení. Máme vše vlastní - koupelnu, kuchyň. Jen chodba je v podstatě společná. To se nerespektuje ze strany tchanovců. Moc se s tím nedá nic dělat. Budeme se stěhovat úplně pryč. Ale musíme udělat rekonstrukci. Za rok asi nestihneme udělat i dětem podkroví. Ale jestli bude hotové spodní patro tak se můžeme stěhovat
jen by mělo děti společný pokojík na chvíli.
@anavi13 No šla bych i do rozestavěného, nehotového, já bych to nedala, společné bydlení. Za mě máš svatou trpělivost. Ale já bych s nikým nešla bydlet do jednoho baráku nikdy ani kdyby to mělo být na týden ![]()
Udělali jsme chybu. Manžel se tak rozhodl už v osmnácti. Mysleli jsme, že to bude v pohodě. Do rozestavěného to nejde. Musíme udělat podlahy, centrální topení, přípojku vody…jako chalupa by to šlo, ale momentálně to vyžaduje fakt rekonstrukci hlavně skrz to topení- ostatní by v podstatě nevsdiko. To je lepší to tu zvládnout. Stejně se tady o barák musíme starat, takže by to byl spíš ještě větší mazec. Nemít děti, tak by to třeba i šlo, ale v téhle situaci ne.
S vnoučaty jsme v úplný pohodě, nemám problém s ničím a dcera říkala, že když sem delší dobu nejedou, děcka si návštěvu vymrčují. ![]()
V životě mě nenapadlo, že bych měla nějak řešit, jak si s vnoučaty budovat vztah. ![]()
Normálně spolu jsme a pokud nedělají úplně velkej bugr, nechávám je dejchat.
S programem se nevnucuju, spíš vymýšlejí děcka, co se jim chce dělat, a buď to projde, nebo ne.
Příspěvek upraven 22.12.25 v 17:57
U nás je to zaplať pánbůh jednoduché, tchýně každý rok u nás, mění se jen podle situace který den dojede. Přiveze část surovin (např syrové uzené se v ČR sehnat nedá), na jídle atd se shodneme. Jiné relevantní příbuzenstvo nemáme, kamarády teda objíždíme a odcházíme, ale letos nějak všem spadl řetěz se mi zdá ![]()
@PaníBovaryová klasická údržba, topení. Chlap tu dělá vše. Stejně by sem jezdil pořád pomáhat. Tak aspoň, aby jsme měli druhý dům co nejvíc opravený, aby to bylo jednodušší. Proto chceme prvně udělat rekonstrukci a pak se stěhovat.
@anavi13 Tak tvůj muž není jedináček, ne? Tak by měl pomáhat i sourozenec? Proč by se měl starat o rodičů barák až se přestěhujete? Ať se starají rodiče, ne? Nemohoucí nejsou, ne?
Není, ale péče a pomoc se očekává od nás. Oni totiž se sourozenci nepřetrhnou. Nemohoucí nejsou, jsou před důchodem. Ale dům už je dávno manžela, takže starat se musí. Hlavně některé věci jim moc třeba nejsme schopni vysvětlit - třeba funkci termostatu a pod. Úplně nevíme jak to tady sami zvládnou. Jako až budeme pryč, tak to pro ně bude velmi náročné změna.