Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106377
21.12.25 13:44
@mado píše: Více

Píšu, ze to pak ještě jednou vysvětlila Sir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
21.12.25 13:44
@sirikit píše: Více

Vysvětlila jsi to skoro přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
21.12.25 13:45
@Anonymní píše: Více

To jsi asi nepochopila správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
21.12.25 13:55
@arinecka píše: Více

Jojo, snachu mám jenom jednu.
No, to se totiž mladí podívali na Hačiko, příběh psa, velice je to dojalo a rozhodli se taky si pořídit takového nyny pejska.
Nejdřív mi vůbec nechtěli říct rasu, pak jsem to z nich teda vypáčila a zděsila se, že to je pes - soliter, s dalšími mazlíčky v domácnosti budou rozhodně problémy, navíc oni dva jsou v kuse v práci a ten pes potřebuje pevné, klidné vedení a zkušeného páníčka.
Bylo mi vysvětleno, že vůbec, naprosto bezproblémové plemeno, a fenečka bude s mými fenkami velikánská kamarádka. :roll:
No, nebyla, fakt to nešlo.
Nádavkem zahrada srovnaná se zemí, a to doslova, okousaný a poškrábaný nový dřevěný plot předzahrádky, jakýkoli truhlík vydržel na okně max deset minut, když se odstěhovali, byla omítka u dveří jejich pokoje, kde s jimi akita bydlela, oškrábaná na cihlu. :roll:
A já byla asociální tchýně, která má ráda jenom svoje psy! :cert: :cert:
No jasně, protože já mám ty psy vychované!

Za trest mi ani neřekli, že se stěhují, jednoho dne jsem přijela a jejich pokoj vyklizený, když se o rok později vzali, nejenom, že mě nepozvali na svatbu, ale nedostala jsem ani oznámení, nějaké přání k výročím samozřejmě nepadá v úvahu.
Ne, ani k šedesátinám ne.
Rozdýchávala jsem to přes rok, a pak jsem usoudila, že je to jejich rozhodnutí, které respektuju a považuju za finální stav.
Protože na tom, co předvedli, plus tříletém mlčení, už nehodlám budovat vůbec žádný vztah. Jestli díky tomu případné vnouče nebude znát babičku z tátovy strany, nedá se nic dělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
21.12.25 14:06

Ať si dělá, co chce, je dospělá. ;)
Jinak teda podle vyjádření Ven jsem celou situaci pochopila správně a já svoje příspěvky promazané nemám, tak si to nějak proskákej. :kytka:

Nečetla jsem to celé, Ven tu řešila nějaký zásadní problém s mladými nebo vnoučaty, nebo prostě jenom tak trousila postřehy ze svého babičkovského života k tématu a snažila se pochytat, jaké chování tchýně očekávají zdejší snachy, aby případně líp pochopila ty svoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
21.12.25 14:09

Trousila postřehy… A nedivila, ze někdo hraje pexeso… Jen se zeptala jestli je to tak běžné, že se babička přijde vytasi nějaké hry bez ohledu na co aktuálně probíhá a celý čas hraje jedno pexeso za druhým… Posléze se rozloučí a odchází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148920
21.12.25 14:14
@Venetia píše: Více

Jo? Psala si něco v tom smyslu že se pexeso nedá hrát pořád a na to jsem reagovala já že se klidně dá hrát opakovaně. Čímž diskuzi o pexesu končim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2078
21.12.25 14:15
@anavi13 píše: Více

Chápu, to je pak na palici. Zatnout zuby a myslet na stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 14:16

@sirikit Ano o to jsem se snažila, pochopit důvodu, které vedou babičky nemít oboustranný vztah s vnoučetem. Proto jsem i házela možnosti k možné změně.

Jinak k Tvému synovi. Ja bych nešla ani s 30 letým do akce “ Než si něco najdou vezmu je do baráku.” Akita by u nás bydlela do prvního průšvihu. Ale tak mám to naštvané jinak, obdivuji Tvoji vytrvalost. Já bych to tak dlouho nezvládla respektovat. Možná to mám i tak, že i my jsme si museli vše vybudovat sami a na super vztazích netrváme za každou cenu.
A jak píšeš, na vztah musí být vždy 2 strany. :kytka:

Příspěvek upraven 21.12.25 v 14:31

• Citovat
  • Upravit
75759
21.12.25 14:19
@Venetia píše: Více

Jo dík.
No hele, to si já taky neumím představit a určo to tak nedělám.
Když jsem u mladých, poňuňám děcka, sedneme si s dcerou a pijem kafe, klábosíme, jak jde život, do toho po nás lezou děcka nebo si dělají něco svýho, občas mi něco ukazují, povídám si i s nimi…
Deskovky a cokoli, co vyźaduje půlhodinové soustředění jenom na tu činnost, vůbec nedělám, to je v rámci tříhodinové návštěvy úplně mimo.

Když jsou děti tady, z většiny se zabaví samy, protože tu mají zase jiné hračky, pomáhají mi, povídáme si, jdeme ven, teď se upřímně těším, až na jaře všichni i s dědou vyrazíme na teraristickou burzu, to se jim bude líbit…, prostě nějak normálně.
Ne, že v rámci toho, že přijely děti, všeho nechám a intenzivně budujem vztahy.
Docela umím být občas i přísná, a co řeknu, platí. :cert:
Nepřijde mi, že by mě kvůli tomu měla vnoučata nějak míň ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
21.12.25 14:21

Asi tak, proste podle situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
21.12.25 14:24

Tomu „30“ bylo v té době už skoro 36, do té doby furt v tom pokojíčku, takže jsem mu nechtěla házet vidle do nadějného vztahu. :roll: Hodná, chápavá maminka, co bych pro klid v domě neudělala, źe jo. :roll:
Ale zas mám dobrej pocit, že snaha byla, vztahům to stejně nepomohlo, myju si ruce. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 14:39

@Venetia Ale ja nepsala, že se má vytasit hry bez ohledu toho co baví dítě a snad to ani nikdo nepsal. Od začátku píšu, že s ohledem na zájmy daného dítěte.
A některé děti klidně bude bavit pexeso hrát opakovaně. Jiné bude bavit se rýpat v hlíně, některé jezdit na kole a některé si navlékat korálky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.25 14:43

@sirikit To klobouk dolů.
Neumím si představit mít zdravé dítě doma v pokojíčku v 36. Zatím se mi osamostatnily 2 děti, samozřejmě v případě rozchodu ano - na chvíli, ale trvale ani omylem. A ještě sdílet společnou kuchyni a koupelnu. To se asi mám moc ráda. I kdybych mu měla pomoci financovat nějak podnájem chvíli. :oops:
A s Akitou by jeli oba jen by se objevila ve dveřích. Tady by platilo pravidlo můj hrad moje pravidla. Ale u nás by ty hranice hodně nastavil i manžel. :kytka: Což u vás asi nešlo, jestli dobře chápu.

• Citovat
  • Upravit
106377
21.12.25 15:07

Tak to jo, došlo k nepochopení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie