Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já ti ROZUMÍÍÍM!!
Mám z té distančky taky už dost
většina totiž zůstává na dětech, potažmo rodičích.. a když je k tomu práce.. dnes jsem je zaběhla zkontrolovat a málem mě ve dveřích originál jeblo! takový bordel co zvládly udělat od rána do tří odpo. neskutečný! všude nádobí, hrnky, jídlo, obaly, ponožky, batohy, NIC na svém místě!! plný koš, plná myčka, suché prádlo na sušáku… prostě salám! a to mají výuku dnes jen od 9-10!!! ![]()
k tvému dotazu : Hlídačky. cz
najdi si sympatickou studentku a máš to ![]()
@katederr píše:
@Aneta.Berg Myslím, že tenhle komentář je opravdu od věci. Jsem v práci v jednom kole. Z normální osmi hodinové pracovní doby se mi to častokrát protáhne klidně na 10h. Manžel pracuje v nemocnici takže vzhledem k situaci je to opravdu náročné. Vzhledem k časové náročnosti našich prací pro nás byla družina naprostou nutností. Děti měly úkoly hotové, byly vyřáděné…
Prosím Tě nemusíš se obhajovat
. Normální lidi Ti rozumí a chápou. Nenormální b. bě ryjou.
@danali píše:
Proč ne. U nás (řepdtím než jsme se stěhovali) to šlo. Byla družina do 5 třídy. Teď na nové škole je jen do 3. Je to prostě jak kde.
Ano…na mém předposledním pracovišti byla ŠD rovněž i pro 5. třídy.
Dala bych si inzerát někam na pedak, na nějakou skupinu na fb.
@katederr píše:
@topazio Jak už jsem jednou psala. Starší má určité indispozice. Takže nepovyšujte se a nesuďte, když nevíte.
Hm. Přiznávám, že po tomto mě nějak přešla chuť radit - tak alespoň popřeju hodně sil. ![]()
Mám doma tři na distančce (3.,5. a 8. třída), pracuju ve školství (prvňáci a druháci, takže do tohoto týdne jsem fungovala ve zkráceném režimu) a brala bych to z fleku taky! Fakt už toho mám po tom roce dost.
Navíc máme pidi byt - vědět 15 let zpátky, že v něm jednou budu trávit pandemii s třema děckama za zadkem, rozhodně koupím větší ![]()
Takže zakladatelku chápu. Zkusila bych ty hlidacky.cz, ale zkušenost nemám. U nás na vesnici máme v obchodě nástěnku na inzeráty, tak pokud je to u vás stejné, tak bych to zkusila ještě tam. Nebo rozhodit sítě po známých a sousedech, jestli někdo o někom neví.
@Aneta.Berg píše:
Si dej inzerat na nahradni maminku, kdyz hlidaci agenturu nechces. Ty pak budes delat co?
A proč tak útočně? Vůbec se rodičům nedivím, že už jsou na dně!
Pokud někdo pracuje třeba od 8.00 do 18.00 (což jsem tak pochopila, že zakladatelka má), tak mi přijde zcela logické a samozřejmé, že s detma už nemůže jít ven nebo dělat nějaké aktivity, co je na tom jako k nepochopení? ![]()
K dotazu, ven by mohli jít už sami, ne? Poslala bych je každej den a ať se nevraceji dřív než za dvě hodiny… Případně i s nějakým úkolem - dojít někam podle mapy a spočítat, kolik je na domě číslo pět andelicku, opsat jízdní řád na zastávce xy,… Ty uliční detaily najdeš na Google earth nebo na mapách. Nebo ať ti vyfotí to či ono. Nebo ať si vezmou krokoměr a ujdou xy kroků. Nebo jim zapni v mobilu tracking a schválně jestli ubehnou/ujedou na kole nějakou trasu do hodiny a půl. Rozhodně by třeba mohli jít taky nakoupit. A s kamarády se nemůžou vidět? Venku…
Na aktivity na doma jim leda někoho najmout, no… Chůva, studentka… Zkusila bych místní fb.
Ahoj, rozumím a soucítím. Mrkni sem, třeba pomůže:
https://mitkamjit.cz/KAZ
https://zapojmevsechny.cz/pomoc/
Osobně bych se spíš zaměřila na někoho, kdo bud edohlížet na on-line, upřímně řeknu, že moc nevěřím, že to probíhá v klidu a v pohodě.. Věřím, že moc pozor nedávají ty děti..Apsoň i tak co mi kamarádka kříkala, co má tři dokonce doma, že je tam problém, že místo toho aby dávali pozor, dělají - bordel, tzn, posunky a blbinky a tak..
Spiš mě přijde, že něco bude v tomto, když odpoledne se pořád řeší, že něco neví a nechápou..
Spíš domluvit si nějakou studentku, potom na dovysvětlení a tak.. Aktivity bych nechala, prostě na vás, i když je to opruz, zase chápu, že je to změna, když jste to měli zavedené ta po 5 hodiny, učení, ukoly, zabava hotová, a ted je to vše na vás, ale aspoň nějakou - zábavu, pozornost si myslím, že ještě dáš, aspoň do hodinky
A než přijdeš, děti sjou veké dost na to uklidit… základ ustlat, myčka, třeba lux…aspoň by se něčím zabavily
Já zakladatelku chápu. Je rozdíl, když jsou všichni doma v nároku na úklid, pozornost a hlavně to vaření. Já taky pořád odbíhám, takže ve výsledku si k práci sedám ještě večer a přesně s tímhle bojuju, že když už „vstanu“ od práce, tak zase musím dělat něco s domácností…nebo děláme kroužek, u čehož potřebuju asistovat..tak nemůžu pracovat a volný čas na věnování se mladší a jít ven s oběma hledám těžko. A vykopnout děti ven, ať si jdou hrát s jinýma dětma… no tak to nemuseli zavírat školy, že jo. Takže třeba pro mě to není řešení.
Kdybychom se s manželem „neprostřídávali“, že si sednu k práci třeba ve 15, pustím pohádku a on si je pak přebere a postará se, dá spát a já pracuju konečně jakž takž v kuse do 20 -21…za to dopoledne stihnu vcelku prd
A taková údernice teda nejsem, abych vstávala ve 4, naddělala si a do noci zase vařila na další den ![]()
A k věci - u nás nabízeli pomoc skauti, na FB na mě vykukovala nabídka studentů poměrně hodně - např. pajda (jak hlídání, tak doučko). Nebo oslovit školní /školkové asistentky na brigádu, když teď nejedou… v létě jsem takhle řešila, kvůli práci.
Podívala bych se po obyč doučovatelce/doučovatelovi. Může to být nějaký studen vš co si rád přidělá a studuje třeba peďák. Dá se najít na různých portálech kde se nabízí doučování.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.