Dítě ….

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.5.26 13:46
@Hibou píše: Více

Máme sedačku na kole, syn nespí jinde než v postýlce. Když se snažíme aby spal jinde (např. kočárek nebo si někde jinde lehnul) tak ani náhodou a pak týden dohání spánek který ten jeden den promeškal. Takže nemůžeme nikam vyrazit když má spát.

• Citovat
  • Upravit
35925
31.5.26 13:51
@Anonymní píše: Více

No a jak teda reagujete když utíká, rozbíjí věci atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
31.5.26 13:51

Kdyby mi dítě vyrvalo kytky, dostane přes ruce, kdyby mě koplo, dostane přes zadek. Předpokládám, že ho doma vychováváte moderně a jen ho odvádíte pryč a zdlouhavě mu vše vysvětlujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
31.5.26 13:52

Ja mám doma dve takéto deti. 7 a 4 roky. Obaja boli od miminka náročni - refluxi, koliky, neznášali kocik, samostatný spánok neexistoval, v noci sa budili x-krat. Starší bol vo veku 2 roky nezastavitelne torpedo bez pudu sebazachovy. Vyžadoval 100% pozornost. Keď sa narodil mladsi, tak to bolo peklo. Obaja vyžadovali full time celého človeka, ale oni boli 2ja. To, že nebudem mať pokryté moje potreby, mi bola jasne dopredu. Ale, že ani potreby mojich deti nebudú pokryté už bolo moc. Našla som jediné riešenie, dať staršieho do mini škôlky. Mladší je ešte v tejto náročnej fáze doteraz. Veľmi sa mi uľavilo, keď som nastúpila do práce a oni do školy/škôlky. Tým chcem povedať, že nie si v tom sama. Deti sú bežne náročné. Ale dospelá si ty. Z tvojho prežívania cítim nezrelost. Dieťa sa nenarodilo, aby ti robilo radosť. Ty sa máš o neho starať čo najlepšie. Zapoj rodinu aby si si mohla oddýchnuť, na tvojom mieste by som zvážila terapiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
31.5.26 13:56

Jaký hajzl, proboha?!
Je to malé dítě. Může být náročné, může mít i nějaký problém. Ale nedělá vám to naschvál!! Dělá to proto, že z nějakých důvodů není v pohodě a neumí svoje potřeby a nespokojenost vyjádřit jinak.
Chápu, že je to náročné, taky jsem měla malé děti, neměla babičky atd., ale vy jste dospělí a měli byste se s tím umět srovnat. A jestli tě tvoje dítě takhle vytáčí, prosím, moc prosím, pracuj s tím a vyhledej třeba nějakou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
31.5.26 14:05

Jezisi, tak spousta z nas ma zivejsi a náročnější děti. Já jsem se starším do 3 let do restaurace proste nemohla, na nakup jsem se psychicky připravovala, bylo ho všude plno a taky jsem byla v háji totálně, ale nazvat dite haj*lem a ještě k tomu verejne..no ty kraso 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76872
31.5.26 14:07
@JancaS84 píše: Více

no to by mě také zajímalo, zakladatelka píše jen, co provádí dítě, ale jak reaguje ona, o tom nevíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21942
31.5.26 14:13

Dítě je odraz své matky. Když se k němu chová tak, jak o něm píše, tak dítě jen zrcadlí její přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 14:15

Reagovala jsem nejdřív klidně, vždy říkám nedělej to, nebo mu dám pozornost jinam a on se stejně vrátí a dokončí to. Na zadek mu dám když už dělá věc opakovaně, jakoby neslyšel… je schopnej i sáhnout do ohně, na gril… tak když mu říkám ať tam nechodí, že to pálí tak že jo v pohodě a pak jde a musí se spálit aby pochopil, že pálí… a zjistila jsem u něj bohužel funguje učení se následky. Takže říkat něco je jedna věc, ale on musí spadnout, musí se spálit, musí ho spálit kopřiva atd… a pak už to nikdy neudělá

• Citovat
  • Upravit
76872
31.5.26 14:17

no a když teda rozbíjí hračky a hází věcmi, tak reaguješ jak? nebo utíká pryč s kytkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16119
31.5.26 14:25

Chápu, že je to pro tebe asi náročné, ale nazvat svoje vlastní dítě a ještě takhle malé, hajzlem, to už je přece jen trochu moc… :?
V tomhle věku, je to celkem běžné, že se takhle některé děti projevují. Vzpomínám si, že náš syn, ačkoliv byl klidnější povahy, tak měl taky svoje období, kdy dělal podobné rošťárny. Jako třeba oběhl obývák a několikrát za den povalil kytky v květináčích atp. Ale asi tak po dvou a půl roce, ho to přešlo.
Já bych ho teď nutně nemusela brát někam, kde ho neuhlídáš nebo nezvládneš.
Ono se to časem uklidní, chce to trochu víc trpělivosti, no…
Buď ráda, že ho máš. Za několik let, na to budeš vzpomínat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.26 14:32

Mám dítě s PAS, taky jsem si už ledasčím prošla. Povídá normálně, nebo opakuje slova? To jsou dvě dost jiné věci, ale ve dvou letech ještě hodně těžko odlišitelné. Jak dopadl m-chat v 18 měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
31.5.26 14:34

Ale vždyť to není špatné (pokud u toho není ohrožen jeho život) ale prostě tak si popálí ruku bude brečet a uz ti znovu neudělá, proc se nervuješ a říkáš mu to 100×? Za me uprimne s dvouletakem chodit nekam a očekávat ze bude sedět je fakt naivní představa od toho bych upustila uplne na vašem místě bych volila výlety jako hřiště, trampolíny, les neco kde se fakt vyřadí a bude spokojeny jasne asi to neni aktivita co by bavila tebe a manžela (me taky nebavi bejt 4× do týdne na hristi ale…) a asi bych snížila očekávání jako s ti spánkem jeho mas poměrně dost velký luxus a ani si to možná neuvědomuješ ale 3 hodiny spánku ve vlastní postýlce jsou prece super 3 hodiny během kterých můžeš dělat cokoliv a kdyz se probudi svačina a hurá zase někam ven treba na odrazedlo… chapu ze si vyčerpaná chápu ze si na dne ale musíš si to přehodit v hlavě ty a fungovat s nim jako s dvouletým dítětem 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9054
31.5.26 14:40

Nemám klidnější dítě, od roka nespalo přes den, taky jsem bez babiček a manžel je navíc často pracovně pryč. Dítě máš dvakrát týdně v instituci, přes den ti spí, to jsou tvoje možnosti nabrat novou sílu. Musíš ten svůj život přizpůsobit tomu živému dítěti. Jak už jsem psala neber ho na zmrzlinu, jdi s ním na hřiště, ať se vyběhá a cestou kup nanuka v Albertu. Jdi s ním na koupaliště, třeba i pokaždé na jiné, ať má zmenu. Super je taky jen jít na procházku do lesa a cestou se brodit potůčkem. Teda aspoň moje dítě totálně miluje vodu. V zimě je zase super bruslení, sáňkování, lyžování. Všechno to dítě utahá. Choď s ním na akce pro děti a sportovní kroužky. Teď je Den dětí a akce pro děti jsou všude. Úplně nejlepší věc. Nemusíš vymyslet program, dítě je v zápřahu a nevymýšlí kraviny. Sportovní kroužky jsou taky super věc. Základem je prostě být pořád venku, umožnit dítěti se vybít. Ale jako jo, musíš být s ním nonstop v pohybu a to je náročné. Ja mám třeba výhodu v tom, že moje dítě je hodné, i když je tryskomyš na steroidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21942
31.5.26 14:44

A to jsi předtím nevěděla, že dítěti se musíš přizpůsobit? Pokud ho neberou kavárny a hodiny byt upoutany v sedačce na kole. Což je případ asi 90% dvouleťáků, tak musíte přizpůsobit aktivity jemu. On pojede na kole někam na hřiště, k lesu, potoku, louce…tam si s ním vy budete hrát a ulazovat mu vše, co se dá dělat a co je zajímavé. Děti se učí napodobou. To stejné na zahradě, sednout s ním na písek, kutat díry, udělat dráhu, pak po ní pouštět tenisák, udělat mu slalom pro odřažedlo, bazének nebo lavor s vodou, kde bude moci přelévat vodu, vodní mlýnek, obarvit vodu barvivem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí