Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kipa22 píše: Více
My jsme se dítěti přizpůsobili minimálně. Ale hned od jeho narození jsme ho začlenili do našeho stylu.
@Anonymní píše: Více
Nám děti uspává auto (i letadlo), ani to u Vás nefunguje? Naše děti spí vždy s jedním dospělým, postýlku u mladší jsme vůbec nedávali, jen košík na začátku, obě děti se kojily přes 2 roky a daly se pak lehce utišit a v autě spí…jezdíme denně někam, na kolo máme vozejk, ale jezdíme jen kratší výlety podle starší dcery a nebo jsem na kolo každý dospělý sam, za svobodna jsem se najezdila až dost, i 7tis kilometrů za rok…
Zakladatelko já tě chápu protože jsem měla to samé.
Když bylo synovi mezi dvěma a třemi lety tak jsem fakt měla období kdy jsem litovala že jsem vysadila antinu… ![]()
Měla jsem prostě pocit že nikam nemůžeme že kamkoliv přijdeme tam jenom ostuda a prostě jsem si přišla jako pes u boudy.
Prostě jsem tohle období úplně nesnášela a takové ty Knížecí Rady typu musíš ho zabavit moc nepomáhali protože jak má člověk zabavit dítě které u všeho vydrží 5 vteřin… ![]()
A takové ty řeči typu neměla sis to dítě neměla pořizovat to fakt hodně pomůže když už ho mám ![]()
Radu asi nemám prostě přežít je to období ale je to masakr.
A podle mě člověk který takovýhle dítě nemá a prostě má dítě které ráno postaví do koutku a večer ho v tom koutku najde stejně nikdy nepochopí.
@jita22 píše: Více
Pokud je dítě zdravé, tak to jde vždycky. Záleží jen na rodičích.
@ANYk9 píše: Více
Ale no tak… Zakladatelka je prostě unavená…
Dost možná, že tím, že vytahá zasazené kytky nebo rozbíjí hračky, volá o pozornost. Haló, já jsem tady taky, mám přednost před dokonale a teď hned udělánou zahradou a vším, co považujete rodičové za důležitější a přednější, než jsem já
Dítě bude malé a vyžadovat pozornost jen chvíli, ale je to hodně důležité pro jeho další život a vztah s rodiči.
Nemůžou mít zkrátka všechno zaráz, dokonalý dům, dokonalou zahradu, dokonalé dítě. Přimlouvala bych se za to, aby tu prioritu dostalo dítě, nenahozenà garáž i nedodizajnovaná zahrada klidně rok vydrží. Ale další rok na dítěti může napáchat nevratné škody.
@arinecka píše: Více
Holky zakladatelka je prostě unavená a taky trochu vyhořelá jenomže prostě plno lidí které mají klidné děti tohle nedovedou pochopit.
@žena_za_pultem a kdo si tímhle proboha neprošel? Opravdu ne všichni mají dítě co ho strčíš do kouta a zůstane tam. Ale neznám nikoho kdo by tohle o svým dítěti rekl
@ANYk9 píše: Více
Protože už prostě jede na hraně sil. Rozhodně to není o tom že zakladatelka své dítě nemá ráda ale prostě už nemůžeRozhodně to není o tom že zakladatelka své dítě nemá ráda ale prostě už nemůže
@žena_za_pultem to myslíš vážně? Víš kolik ženskych je unavených? Mají více dětí, nemocné popř jsou sami a stejně by tohle neřekli. ![]()
@žena_za_pultem píše: Více
A proto píše o svém dítěti takhle hnusně?
@žena_za_pultem no vic to komentovat nebudu. Za me je tohle přestřel. Dítě překope cely život a je jasny že na cukrarničku, kytičky nebud tolik času.
Nemůže? Hm, to dítě jí tři hodiny spí, to má kupu času sama pro sebe. Ty z toho co píše cítíš že ho má ráda? Já teda ne, spíše naopak. Je to pro ní rušivej element.
A jak víš, že všechny tady máme klidné dítě. Já znám blíže tak sto děti a jen o jednom se dá ve dvou letech říct, že je klidné a vydrží někde v kavárně sedět a doma si v klidu dlouho hrát.
Všichni dvouleťáci jsou éra a mozek pokulhává za fyzickou zdatnosti.
A neznám jiné rodiče, kteří by takhle ošklivě hovořili o svém dítěti.
Zdravý, normální dvouleťak, rodiče musí přijít na to, co dítě baví a co na něj funguje.