Co dělat dál s dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9239
31.5.26 16:30

Jestli se k němu chováš tak, jak tu o něm píšeš, tak se nediv… dite neni plyšák, musite se mu přizpůsobit, neni to malý dospělý, teprve se učí, jak ten zivot zit. Navic vas program je pro jeho vek naprosto nevhodnej. Kdyz ho po 3 hodinách spánku posadíte do vlaku, pak do sedačky na kolo, no tak se pak přece nemůžete divit, ze jakmile ma možnost, tak dovádí… chová se jak normální živější dite toho věku. Co normální neni je vas přístup k němu. Potřebuje pohyb, objevovat svět, běhat, skákat, patlat se v blate, písku, vodě… ne sedět a koukat, jak si rodice užívají. Je to živý tvor, ne hračka ani módní doplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
31.5.26 16:30

Jen nepritelovi můžeš rict ze je to ha.jzl co ti bere duši a energii. Ne SVÝMU diteti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22761
31.5.26 16:31
@žena_za_pultem píše: Více

Jak nemůže, má zdravé dítě, jsou na něj dva, díté přes den spí tři hodiny, dvakrát týdně je v dětské skupince, má jen jedno dítě, je zdravá, má práci, má kde bydlet.
Kde je tam ta hrana sil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
31.5.26 16:32

@Midaku přesně tak…já se tomu teď už směju, ale bylo to náročný. Stalo to za to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.5.26 16:33

@ANYk9 @arinecka

Já prostě se zakladatelky cítím takovou únavu nešťastnost a trochu vyhoření. A každý to přeci má jinak :nevim: jsou lidi kteří zvládnou studovat dvě vysoké školy najednou a jsou lidi kteří prostě nezvládnou ani jednu a po prvním semestru to vzdají protože na to prostě nemají.

Holky tohle je prostě o tom že když člověk nastoupí na nějakou školu zjistí že ten obor ho nebaví nebo je to na něj prostě moc tak vždycky může skončit.

Když nastoupíš do zaměstnání zjistíš že ti nesedí náplň práce dojíždění šéf nebo co já vím tak taky můžeš skončit a najít si něco jiného…

Ale když se žena stane matkou a zjistí že to prostě není tak sluníčkové jak je nám prezentováno na Instagramu nebo čert ví kde tak prostě není žádná jiná možnost než to zvládnout.

Takové to vztekání A všudypřítomná ostuda jak píše zakladatelka tím jsem si prošla taky.

Jednou jsme byli hospitalizovaní v nemocnici a Malý byl tak divoký a nezvladatelný že maminka která byla na pokoji s náma raději podepsala revers protože prostě chtěla mít svůj klid… Nedokážete si představit jak jsem se cítila když někdo prostě raději ohrozí své dítě na zdraví jenom aby nemusel být na pokoji s námi… :,(

Nebo jednou jsme byli na kontrole u doktora a kluk po tom doktorovi hodil autíčko a ten doktor mě sprostě seřval. :,(

Tohle jsou prostě věci které kdo nezažije tak nepochopí.

Ale já se s vámi nebudu přít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
31.5.26 16:36

@žena_za_pultem nikdy se u diskuzích nevytočím, nikdy..většinou se směju ale tohle me zvedlo ze židle co to napsala zakladatelka. Ja vsechno dokážu pochopit, je toho na ni moc a potřebuje se vypsat ok. ALE TY VO.LE pokud mas dítě nereknes ze to je haj.zl co ti bere duši a energii. Mela by začít sama ze sebou kdyz tohle klidne rekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
31.5.26 16:37

@žena_za_pultem znova říkám, zažila sem daleko víc s malinkým autistou a k němu novorozencem.
To co řekla se nedá omluvit, tím že je unavená. Proboha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
31.5.26 16:37
@žena_za_pultem píše: Více

Ty zakladatelku diskuze znáš, že víš, že to dítě má ráda? Jak to můžeš vědět? Já měla známou, ta byla skvělá, dokud neměla dítě, pak na něj jen nadávala. Dítě bylo normální, jenže ona neměla dostatek času na sebe a měla vztek, že jí dítě v jejím životě překáží. Dovolené dělala jen podle sebe a dítě se muselo celý život přizpůsobovat. A ona čeká, že jí bude dítě milovat. Bohužel, s otcem to dopadlo stejně. Toho dítěte mi je líto, mělo příšerné dětství, dnes už je dítě dost samostatné a oba rodiče si představují, že teď jim bude dělat společníka pro jejich zábavu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.5.26 16:39
@ANYk9 píše: Více

Ano ale zakladatelka to prostě napsala protože už je zoufalá. Tehdy když na mě sprostě řval doktor kvůli tomu autíčku a já to pak vyprávěla manželovi tak jsem taky se slzami v očích řekla že už s tím h****** nikam nejdu že na to prostě nemám :oops: :,(

A teď všechny do mě… Jen znovu opakuji já jsem se sem nepřišla s nikým hádat nebo přit ale prostě nabídnout taky jiný úhel pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.5.26 16:41

@Kipa22 @Hanča1234 @ANYk9

Holky já se opravdu nemíním hádat prostě v tomhle se asi neshodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
31.5.26 16:41

@žena_za_pultem no, tak jestli je u tebe běžné se takhle bavit o svém dítěti..Tak pak se tvé obhajobě nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
31.5.26 16:42
@arinecka píše: Více

Jenže ty 3 hodiny si nemůže dělat, co chce. Nemůže se sebrat a jet na kolo, nemůže ven. Je uvázaná doma jak pes u boudy, každý den stejně. Musí toho mít plný zuby. Jen je škoda, že si dítě naučila na spánek jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554

@žena_za_pultem asi ne. Zažila sem lecos, ale tohle je moc i na mě. Sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
@blabla01 píše: Více

Ale prosim tě. Ty sis založila profil, jen abys mohla rozdávat tyhle knížecí rady, viď?

Já třeba mám přesně to dítě, který ráno někam posadíš a večer ho tam najdeš. Teď tu už půlhodinu sedí a pouští si hrací knížku Vivaldi. Chodí se mnou do galerií a kaváren. Prostě Chill guy.

Ale rozhodně nejsem tak hloupá a sebestředná, abych ostatním psala, že to můžou mít taky, když se budou dost snažit.

Jedinej život, kterej jsem žila, je ten můj. A to je dost malej statistickej vzorek na to, abych z toho vyvozovala nějaký závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9239

@žena_za_pultem zazila jsem, i daleko vic a s vice detmi. Mam dve ze tri deti s ruznymi diagnozami, pece je narocna, obcas mam chut zejmena jednoho vystrelit na mesic, obcas se pred cizimi stydim, co to dite napadne rict nebo udelat, obcas netuším, jak to bude v budoucnu… A přesto bych o žádném svém diteti nikdy nenapsala nic takového. Taky nekdy padám na hubu, taky jsem mela a urcite zase mit budu období, kdy jsem uz nemohla, neviděla to světlo na konci tunelu. A stejne me nenapadlo o dítěti smyslet takto. Tohle neni obyčejné vyčerpání. I ten popis jejich programu, jim to dite prostě vadi, překáží. Asi si mysleli, ze jen začne dělat vsechno s nimi, hned a jako dospělý. Ale tak to proste není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí