Dítě 10m - jak naučit spát samotné v postýlce?

50
8.1.20 11:38

Dite 10m - jak naucit spat samo v postylce?

Je nejaky trik jak dite naucit spat samo v posteli v detskem pokoji? Do ted byl u nas v posteli ale je nejvyssi cas to utnout. V postylce byt nechce, pres den uspavam v kocaru. V postylce rve jako tur a ja nemam to srdce ho tam nechat dusit placem, rve i kdyz jsem vedle postylky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5363
8.1.20 12:04

@Danne proč to chcete měnit? Pokud jen proto že někdo řekl že by se to nemělo, tak bych se na to vyprdla :lol: o o je takových věcí co byste nemělo a stejně je všichni děláme.
Ji AK ji můžete zkusit přisunout postýlku k vaší posteli, sundat bočnici a napojit ji jakoby na vaši postel. Pak ji třeba posunout bokem apod. Jinak syn spal střídavě v naší posteli a ve své. Od čtyř let spí převážně ve své a teď je mu 5,5 a už tři dny spí s námi. Evidentně má nějaký svůj vnitřní boj a potřebuje naší blízkost aby měl pocit jistoty a bezpečí. My si to užíváme, však ono to do puberty nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15331
8.1.20 12:12

@Danne Je mu 10 měsíců, ne 10let, takze rozhodně není nejvyšší čas rušit společné spaní.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.1.20 12:15

Z postele do pokojíku mi to přijde trochu drsný :D no jedině estvilla, co jiného :nevim: Máme postýlku odnarozeni metr vedle manželské, ve čtyři ráno přendám k nám a zalomi to ještě do osmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
8.1.20 12:39

Malý ma 2 roky a spí s náma. A treba já osobně jsem ještě v osmi letech vlezla k našim do postele nad ránem.;) vubec bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032

Proč je nejvyšší čas? Přemýšlím, jestli jsem někdy měla potřebu 10m něco utnout. Jinak mám teda taky postýlku přiraženou k naší a mimčo, když potřebuje, tak si k nám přeleze. spí u nás mnohem lépe a déle. Starší, i když jsme přestěhovali do vlastního pokojíku (v 15 m, kdy mu to nečinilo problém), tak stejně chodilo v noci dospávat k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674

Já jsem zastánce spaní děti ve své postýlce, usínala mi dcera od narození sama v postýlce. Ale tu měla u nás v ložnici skoro do dvou let. A i ted ve 3,5 letech se v noci vzbudí a jde k nám do postele. Ale miminko které je zvyklé spát s vámi v posteli, uspávat v kočárku přes den, tak to je kruté teď v 10ti m mu to měnit, a ještě ho uplně odstranit vedle do pokojíku. Neměli jste si ho naučit uspávat v kočárku, kolíbat atd. Ted bych tomu nechala čas. Nebo pak jak píše @Bubla Bůčková estvilla… já něco takového dělala, ale dcera od narození usínala sama, ve 3-4m byl trošku zlom a brečela v postýlce, my nechali vyplakat, ale tím stylem že minutka plakala, podali jsme dudlík, odešla jsem, vrátila se až po 15ti minutách padla. Ale ona byla zvykla od narození usínat sama. A tohle trvalo 2-3 dny. A pak pohoda. Ale u většího mimča, které je už takto naučené. To pak nějak pomalu, postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
8.1.20 12:42

Naše malá (2,5m) to má jak kdy, když mi usne v pokojíčku v postýlce tak ji tam nechám a když nechce tak ji dám do menší postýlky co dáváme vedle postele. Jestli je zvyklý spát u vás tak bych případně jen přisunula postýlku k vaší posteli, ale do jiného pokoje bych ho asi jen tak nedala, hlavně jestli řve, taky bych na to neměla srdce. Však ještě má dost času. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.1.20 15:22

@ugluk ja to myslela tak ze pokud to neudelame tak se na postylku uz pan tezko nauci, nase mala spala v postylce sama uz od 6m bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
8.1.20 15:36

@Danne jako že s váma bude spát až do maturity? Nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.1.20 15:41

@ugluk to doufam, ze neeee :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
8.1.20 15:59

@Danne v klidu :lol: Mé první dítě s náma spávalo, s přistěhováním do nového bytu v 15 m jsme zkusili vlastní pokojík a prošlo to, jen k ná chodilo nad ránem dospávat, teď už ho v osmi letech ani nehne :mrgreen: Druhému je necelý rok a zatím ho teda ani nehne se z té postele hnout :mrgreen: Dokud nespí napříč, aby nás na jednom konci okopávalo a na druhém mlátilo ze spaní pěstma, tak se tulím a užívám si, že je to takový drobek mazlivý, navěky to fakt nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
8.1.20 17:25

@Danne Ahoj, my mame uplne stejny problem s 13ti mesicnim. Chteli jsme zkusit Estivilla ale sly zuby a pak nastoupil do jesli. Ted po Vanocnich svatcich je zase v jeslich problem, no takze to zase posouvame. Ale co se nam zlepsilo upravou rezimu spanku/bdeni je to, ze se uz nebudi v noci casto. Je to lepsi, i kdyz mohl by spat celou noc. Pri uceni na postylku planujeme rovnou i do jeho pokoje, tak snad to nebude moc hukot. A stejne jako u vas, pres den v kocaru spi hned. V postylce jeci, jako by ho na noze brali! Bude to jeste zajimavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15331
8.1.20 18:47

@Danne Společně spaní je přirozená záležitost. Ne módní trend jak tu někdo psal, módní trend je spíš postýlka :D Žádný savec nespí oddělené od mláděte a každé mladě se přirozeně osamostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.1.20 19:08

Není nejvyšší čas. Malý je miminko zcela závislé na matce, není pro něj přirozené spát sám. Necítí se pak bezpečně. Ano, zvykne si, ale to si děti zvyknou i na kojeňák…
Ujišťuju tě, že čím víc ho zasytíš tím, aby se cítil bezpečně s mámou, tím lépe se pak bude odpoutávat.

Spousta dětí sice spí ve svých postýlkách, ale jakmile z ní dokážou vylézt, tak uprostřed noci přelezou k rodičům do postele a skoro je to nejde odnaučit.
Dítě, které je spaním s mámou dostatečně nasycené, pak přeleze do vlastní postele, jakmile k tomu dozraje, a už nikam v noci cestovat nebude. Nebo ne dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí