Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
Chci se zeptat, zda má někdo stejné zkušenosti se spánkem. Syn 22 měsícu se od 8 měsíce často budí cca 10× za noc vždy ale tak, že si sedne, ma zavřené oči a mrčí či začne plakat dokud nedojdu. Ze začatku jsem si říkala, že si seda, protože se to v 8 měsících naučil, ale už mi to přijde dlouho, aby to stále dělal. Máte to taky tak? Kdy to přešlo? Moc děkuji za reakce
Chces rict, ze uz 14 mesicu ho chodis 10× za noc uklidnovat
a jeste ho nemas u sebe v posteli…?
@Markitka59 Jinak je to normální. Syn to dělá taky. Ale ne tak 10× za noc. To ne. Jako někdy je to 3× za noc a někdy víckrát.
A ptala jsem se neurolozky a dala mi nějakou knihu a ukázala článek a ať si ho přečtu. Tam to popisovali a přejde to do 5 let.
Pak se to přenáší třeba na namesicnost atd. ![]()
Takže dobře vyhlídky. ![]()
A jak ti usínal syn přes den? Od těch 8 měsíců. Taky u toho mrucel?
@Markitka59 syn to dělá taky.. tak mu dám ruku, on se pomazli, lehne a spí.. když je to moc, což je skoro pořád, jde k nám ![]()
Prosazování je ještě dobré, nám kluci od devíti měsíců ve spánku lezou v noci po čtyřech
někdy si sednou, někdy klečí, občas si že spánku stoupnou… Vždy to dělají především do desíti, než jdu spát, tak to je relativně ok… No a pak jedenkrát až dvakrát do sedmi od rána. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Chces rict, ze uz 14 mesicu ho chodis 10× za noc uklidnovata jeste ho nemas u sebe v posteli…?
@Ťarbík01 píše:
@Lucie_Sx Spis ty někdy?Myšleno v dobrém.
@martina.se píše:
@Markitka59 syn to dělá taky.. tak mu dám ruku, on se pomazli, lehne a spí.. když je to moc, což je skoro pořád, jde k nám
🙈 🙈 🙈tak snad se to zmeni🙂
@Elea9 píše:
Prosazování je ještě dobré, nám kluci od devíti měsíců ve spánku lezou v noci po čtyřechněkdy si sednou, někdy klečí, občas si že spánku stoupnou… Vždy to dělají především do desíti, než jdu spát, tak to je relativně ok… No a pak jedenkrát až dvakrát do sedmi od rána.